Επανέλεγχο της καταλληλότητας του νερού ζητά ο Χ. Κουκιανάκης

Όπως δημοσιεύτηκε την 22-11 -2011 στο flashnews.gr
Την ανυπαρξία επανελέγχου αλλά και δειγματοληψίας νερού από τη δεξαμενή των Καποκιανών Αποκορώνου καταγγέλει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Ο κ. Κουκιανάκης όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, έως σήμερα δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση από αρμόδιο φορέα ότι τα νερά της περιοχής είναι κατάλληλα προς χρήση.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

Στόχος δικός μου και της ΕΜΑΑΚ είναι το καλό του Αποκόρωνα, των κατοίκων του και πρωτίστως η διαφύλαξη του αγαθού της υγείας των πολιτών του.

Με γνώμονα τον παραπάνω στόχο, προβαίνουμε στην όποια ενέργεια μας και πάντα στα πλαίσια του Δημοτικού Συμβουλίου. Μικροπολιτικές επιθέσεις και προσωπικά απωθημένα μας αφήνουν αδιάφορους και τα παραδίδουμε στην κρίση των Αποκορωνιωτών, οι οποίοι γνωρίζουν την διαδρομή του κάθε ενός από εμάς.

Αταλάντευτος στόχος μας είναι η διαφύλαξη του πολιτικού ήθους στον δήμο μας, δηλώνουμε δε, ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να ακολουθήσουνε τον ολισθηρό δρόμο τον οποίο επέλεξε ο κος Αντιδήμαρχος, η αντιδημοκρατική συμπεριφορά του οποίου έχει καταγραφεί. Είναι προφανές ότι όσοι αντιστρατεύονται αυτόν τον στόχο θα βρουν του πολίτες απέναντι τους.

Συνεχίζοντας τον αγώνα για την διαφύλαξη του αγαθού της υγείας των δημοτών μας και για την διασφάλιση καθαρού πόσιμου νερού σε όλον τον δήμο, καλούμε τον κον Δήμαρχο και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κο Χαριτάκη, να προβούν στις όποιες απαραίτητες ενέργειες απαιτούνται για τον καθαρισμό δεξαμενών νερού, εξυγίανση πηγών κ.λ.π.

Ας αφήσουν κατά μέρος τις όποιες παραπλανητικές και ανεύθυνες ανακοινώσεις οι οποίες θέτουν άμεσα σε κίνδυνο την δημόσια υγεία, μιας και ΟΛΟΙ γνωρίζουμε ότι έως σήμερα δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση από αρμόδιο φορέα ότι τα νερά της περιοχής είναι κατάλληλα προς χρήση.

Σύμφωνα με έγγραφο της αρμόδιας υπηρεσίας με ημερομηνία 22/11/2011, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΠΑΝΕΛΕΓΧΟΣ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ.

Επιπροσθέτως, προτείνουμε να υπάρξουν ενέργειες για την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ της πηγής των Αρμένων από τα όμβρια ύδατα τα οποία εισρέουν σε αυτήν, κατασκευάζοντας αγωγό όμβριων υδάτων και καλύπτοντας την πηγή. Επιβάλλεται η σωστή διαχείριση άντλησης των νερών της περιοχής, αφού τα όποια φαινόμενα υπεράντλησης προκαλούν προβλήματα στον υδροφόρο ορίζοντα και το φυσικό περιβάλλον, με τις όποιες συνέπειες.
Kallikrates Chania: Επανέλεγχο της καταλληλότητας του νερού ζητά ο Χ. Κουκιανάκης
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου