ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΔΕΗ ΧΑΝΙΩΝ-Συγκέντρωση ενάντια στον φόρο ακινήτων

Όπως δημοσιεύτηκε την 29-11-2011 στο www.haniotika-nea.gr

Στην κινητοποίηση καλούν οι Αγροτικοί Σύλλογοι τέως Δήμου Αρμένων και Μηθύμνης, Κάινας, Παλαιών Ρουμάτων και Μεσκλών, αλλά και τα Σωματεία Τροφίμων - Ποτών, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Οικοδόμων και ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων.
Με ανακοίνωσή τους καλούν «όλους τους εργαζομένους, τους ανέργους, τη νεολαία, τους μικρομαγαζάτορες και αγρότες να μην δεχτούν την εξαθλίωση της ζωής τους με τα επιπλέον χαράτσια που καλούμαστε να πληρώσουμε».

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Στο μεταξύ, επιστολή της Πανσελινιώτικης Συνεργασίας για τον φόρο ακίνητης περιουσίας κατέθεσε ως αναφορά στη Βουλή ο βουλευτής Ηρακλείου, Μιχάλης Κριτσωτάκης.
Στην επιστολή γίνεται αναφορά στην απάντηση την οποία έδωσε ο Γερμανός επίτροπος, G. Oettinger, σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Χουντή, σημειώνεται ότι «επίσημη θέση του αρμόδιου επιτρόπου για θέματα ενέργειας είναι πως το κράτος δεν έχει κανένα δικαίωμα να ζητά από τη Δ.Ε.Η. τη διακοπή ρεύματος σε όσους δεν πληρώνουν το χαράτσι». Επίσης αναφέρεται πως «ο Δήμος Καντάνου - Σελίνου είναι χαρακτηρισμένος ορεινός και δυσπρόσιτος σύμφωνα με τον νόμο 3852/2010 και άρα ευάλωτος με πολίτες χαμηλών αγροτικών εισοδημάτων και με συντάξεις των 345 ευρώ, ενώ οι κάτοικοι του Δήμου έχουν τεράστια προβλήματα οικονομικά και κοινωνικά και μετά την εφαρμογή του 'Καλλικράτη' βιώνουν την πλήρη διάλυση των κοινωνικών δομών», ενώ «σύμφωνα με το άρθρο 4 του Συντάγματος και την κοινοτική νομοθεσία οι χαρακτηρισμένοι ορεινοί Δήμοι ενισχύονται με πολιτικές κοινωνικές για να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή». Ζητείται δε η κατάργηση «του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας μέσω της Δ.Ε.Η. στον κόσμο της εργασίας και στις περιοχές τις ορεινές και δυσπρόσιτες» .
ΟΜΑΔΑ ΧΑΝΙΩΤΩΝ
Κάλεσμα σε κινητοποιήσεις απευθύνει η ομάδα Χανίων «Δεν πληρώνω τα χαράτσια - ανυπακοή στα σχέδια εξόντωσής μας», η οποία, όπως έχει σημειώνει, έχει συλλέξει 2.000 υπογραφές Χανιωτών, ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ και τις κατέθεσε  στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο «πιεζόμενο και από άλλες συλλογικότητες εξέδωσε  ψήφισμα υπέρ των θέσεών μας». Μέλη της ομάδας θα βρίσκονται σήμερα και αύριο από τις 8.30 έως τις 10 π.μ. έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ, όπου θα ενημερώνουν τους πολίτες.

ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Συντονισμός για την 24ωρη απεργία
Το Εργατικό Κέντρο Ν. Χανίων καλεί τις διοικήσεις των πρωτοβάθμιων Σωματείων της δύναμής του σε  συνάντηση σήμερα, στις  6 μ.μ., στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου (Μ. Μπότσαρη 68), με θέμα: «Συντονισμός και δράση για την 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 1-12-2011».


Kallikrates Chania:ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΔΕΗ ΧΑΝΙΩΝ-Συγκέντρωση ενάντια στον φόρο ακινήτων
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου