ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΛΑΤΑΝΙΑ-"Οχι" στην έκτακτη εισφορά ακινήτων

Όπως δημοσιεύτηκε την 01-12-2011 στο www.haniotika-nea.gr

Την αντίθεσή του με την επιβολή της έκτακτης εισφοράς στα ακίνητα εκφράζει με ψήφισμά του και το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά ζητώντας, μεταξύ άλλων, την ανάκληση της σχετικής νομοθεσίας.
Το ψήφισμα το οποίο εγκρίθηκε κατά την προχθεσινή συνεδρίαση μετά από εισήγηση του Δημάρχου Ιωάννη Μαλανδράκη, ο Δήμος ξεκαθαρίζει τα εξής:
1) Διαφωνεί ριζικά με την πολιτική της ανεξέλεγκτης επιβολής φόρων, περικοπών και μείωσης μισθών και συντάξεων.
2) Διαμαρτύρεται έντονα για την απειλή διακοπής ρεύματος σε περίπτωση μη πληρωμής του φόρου. Είναι απαράδεκτο η είσπραξη φόρων να συνδέεται εκβιαστικά με τη διακοπή ρεύματος, νερού ή άλλων κοινωνικών παροχών, προσβάλλοντας την αξιοπρέπεια του ανθρώπου και προκαλώντας κίνδυνο για τη ζωή και την υγεία του.
3) Ζητά από το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών την άμεση ανάκληση του νόμου που σε κάθε περίπτωση αντιτίθεται στο Κοινωνικό πρόσωπο του Κράτους.
4) Καλεί τη ΔΕΗ να μη διακόψει σε καμία περίπτωση το ρεύμα σε οποιονδήποτε, καθιστώντας την υπεύθυνη για την υγεία και την ασφάλεια των δημοτών και δημοτισσών του Δήμου Πλατανιά.
Με Εξώδικο Δήλωση και Διαμαρτυρία προς τη ΔΕΗ και τα μέλη του Δ.Σ. της θα τους θέσει προ των ευθυνών τους.
5) Συντάσσεται με το Δικηγορικό Σύλλογο Xανίων που μέσω του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κρίνει το μέτρο παράνομο και αντισυνταγματικό και έχει προσφύγει ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας. Στις 2 Δεκεμβρίου εκδικάζεται η υπόθεση και αναμένει την απόφαση του Δικαστηρίου για την τύχη του μέτρου.
6) Διεκδικεί με τα Συλλογικά Οργανα της Τ.Α. και ειδικά με την ΚΕΔΕ, την εξαίρεση των κοινωνικά ευαίσθητων και ευπαθών ομάδων που αδυνατούν να καταβάλουν το τέλος.
7) Δηλώνει ότι θα εξαντλήσει κάθε τρόπο δράσης, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του προκειμένου να προστατευθεί η υγεία και η ασφάλεια των συνδημοτών  και να στηρίξει όλους όσους θα υποστούν τις συνέπειες της άρνησης πληρωμής των χαρατσιών, με διακοπή ρεύματος ή νομικές και άλλες κυρώσεις.
Τέλος, το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά αναφέρει ότι "με αίσθημα υπευθυνότητας και κοινωνική ευαισθησία θα ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας για κάθε νεότερη εξέλιξη".


Kallikrates Chania:ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΛΑΤΑΝΙΑ-"Οχι" στην έκτακτη εισφορά ακινήτων
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου