ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΣΟΚ ΧΑΝΙΩΝ-Βολές κατά ΣΥΡΙΖΑ

Όπως δημοσιεύτηκε την 31-05-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Για «πολιτικές παλινωδίες και ψευδολογίες» κατηγορεί η Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα ΠΑΣΟΚ Χανίων τον ΣΥΡΙΖΑ.
Σε ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι «αν παρακολουθήσει κανείς την πολιτική βαβελική γλώσσα του προέδρου και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, θα καταλήξει, χωρίς πολύ κόπο, στο συμπέρασμα  πως το πολιτικό αυτό σύρραμμα φοβάται να διακυβερνήσει. Αυτό φάνηκε από την άρνηση να σχηματίσει κυβέρνηση, παρόλο που είχε την ανοχή σχεδόν όλων των κομμάτων που μπήκαν στη Βουλή μετά τις εκλογές στις 6 του Μάη του 2012».
Και προσθέτει:
«Αντί, λοιπόν, να αρπάξει την ευκαιρία και να σχηματίσει κυβέρνηση για να εφαρμόσει τις υποσχέσεις που έδωσε στον λαό, περιέφερε την εντολή από εδώ κι εκεί ως 'τρόπαιο νίκης'. Κι ήταν επόμενη αυτή η τάση του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί δεν ξεκαθάρισε από την αρχή ποια μέτρα θα πάρει για την 'ακύρωση' ή την 'αναστολή' του μνημονίου, για τη διασφάλιση της παραμονής μας στο ευρώ και στην Ευρωπαϊκή Ενωση, την αποφυγή της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας και την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη».
Στη συνέχεια η Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα ΠΑΣΟΚ Χανίων, αναφερόμενη πάντα στον ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνει:
«Αρέσκεται στις πολιτικές παλινωδίες, στην παροχολογία, στον μικρομεγαλισμό και στην αθυροστομία θολώνοντας τα πολιτικά νερά και δημιουργώντας φρούδες ελπίδες στον ελληνικό λαό. 'Δεσμευόμαστε' λέει στο εκλογικό του πρόγραμμα 'με την καθημερινή συμπαράσταση και κινητοποίηση του λαού να ακυρώσουμε τα μνημόνια, τις δανειακές συμβάσεις, το καθεστώς επιτροπείας από την Ευρωπαϊκή Ενωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και να ανακόψουμε την καταστροφική πορεία που εξοντώνει την κοινωνία και λεηλατεί τη χώρα'. Δεν ακούει, παρόλο που επισκέφτηκε ο πρόεδρός του την Ευρώπη, τις φωνές όλων των αρμόδιων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, των εκπροσώπων της G8, των Η.Π.Α., του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αλλά και των συντροφικών πολιτικών  ευρωπαϊκών σχηματισμών, που βράχνιασαν να υποστηρίζουν πως και το απλό μονομερές εγχείρημα ακύρωσης ή αναστολής της δανειακής συμφωνίας θα σημάνει αυτόματη έξοδο από την Ε.Ε. και το ευρώ. 'Σφυρίζει' αδιάφορα στα σωστά λόγια του Ντανιέλ κον Μπεντίτ που χαρακτηρίζει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ 'τρελό και τελείως ηλίθιο' και είναι σαν να λέει σ’ αυτόν που θα το υιοθετήσει να διαλέξει 'να αυτοκτονήσει με πιστόλι ή τσεκούρι'.  Προσπαθεί μόνο να ρίξει 'στάχτη στα μάτια' στον ελληνικό λαό με τη βαβελική επιχειρηματολογία που χρησιμοποιούν οι διάφορες συνιστώσες του. Αρχίζουν να ομιλούν για πολιτική αναστολή (τι ορολογία αλήθεια κι αυτή), για επαναδιαπραγμάτευση και ξεφωνίζουν δονκιχοτικές κορώνες  με αδόκιμους επιθετικούς προσδιορισμούς με άμετρο λαϊκίστικο και υπερφίαλο τρόπο αντί να γαντζωθούν στις συγκυρίες και ευκαιρίες που δημιούργησε η εκλογή του Φρανσουά Ολάντ. Εντελώς 'άξεστος' στη διπλωματία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υβρίζει στην ίδια του τη χώρα τον πρόεδρο της Γαλλίας με το απαράδεκτο 'Ολανταντρέου'. Τάζουν 100.000 θέσεις και αύξηση των συντάξεων με υπερχρεωμένα ταμεία. Ισχυρίζονται ότι παλεύουν για να χτυπήσουν τον δικομματισμό κι ας είναι αυτοί που σπέρνουν τον σπόρο για μια νέα μορφή πολιτικού διπολισμού».
Καταλήγοντας τονίζει:
«Στις εκλογές του Ιούνη ο λαός πρέπει να σκεφτεί πολύ πριν ρίξει την ψήφο του. Πρέπει να υπερψηφίσει κόμματα με καθαρό και εφαρμόσιμο πρόγραμμα. Κόμματα που δεν θα πειραματιστούν στην πλάτη του με οικονομικές πολιτικές που ούτε οι πρωτοετείς φοιτητές δεν τις αποδέχονται. Κόμματα που δεν βάζουν στο τσουβάλι της ανασφάλειας τις καταθέσεις των μικρομεσαίων και εργαζόμενων. Το κόμμα που θυσίασε το κομματικό του συμφέρον για να αποτραπεί η καταστροφή της χώρας στην οποία την είχε οδηγήσει η ΝΔ. Που πλήρωσε ακριβά τον αγώνα του να δημιουργηθούν όλες οι συνθήκες εκείνες και οι προοπτικές που επιτρέπουν τώρα την αναθεώρηση προς το καλύτερο της δανειακής συμφωνίας. Αλήθεια ποιο κόμμα αγωνιζόταν κάτω από το ανηλεές σφυροκόπημα οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων μέσα και έξω στη χώρα για τη δημιουργία μηχανισμού αλληλεγγύης για τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης; Ποιο κόμμα πάλευε από την αρχή για την έκδοση ευρωομολόγων, ώστε να υπάρξει ισόνομη και ισότιμη δημοσιονομική πολιτική μεταξύ του Ευρωπαϊκού Βορά και Νότου; Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει ανανεωμένο για τη σωτηρία και την αυτοδυναμία της πατρίδας μας. Το πρόγραμμά του έτυχε διεθνούς αποδοχής. Μάχεται, όπως πάντα, να αποφευχθεί ο ακραίος διπολισμός. Είναι το κόμμα που μπορεί να φέρει σε πέρας τη ρυθμιστική του αποστολή του για μια κεντροαριστερή διακυβέρνηση της χώρας».


Kallikrates Chania:ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΣΟΚ ΧΑΝΙΩΝ-Βολές κατά ΣΥΡΙΖΑ
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου