Δήμος Χανίων: Σύντομα στο ΕΣΠΑ το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου

Όπως δημοσιεύτηκε την 28-5 -2012 στο neatv.gr



Ένα ακόμα βήμα στην μακρά γραφειοκρατική διαδικασία της δημιουργίας του κέντρου υγείας αστικού τύπου στη θέση του παλιού νοσοκομείου Χανίων, έκανε ο δήμος. Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα, εγκρίθηκαν το σχέδιο προγραμματικής σύμβασης που θα υπογραφεί μεταξύ του δήμου και του νοσοκομείου Χανίων, για τη λειτουργία του κέντρου, όπως επίσης και οι μελέτες για την κατεδάφιση του παλιού νοσοκομείου, αλλά και για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου. Όλα αυτά, θα συμπεριληφθούν στον φάκελο που θα κατατεθεί από τον δήμο για την ένταξη του έργου στο ΠΕΠ Κρήτης.

Ο δήμαρχος  Μανώλης Σκουλάκης, δήλωσε αισιόδοξος για την εξέλιξη του έργου, προσθέτοντας ότι δεν αποκλείεται η κατεδάφιση του παλιού νοσοκομείου να πραγματοποιηθεί εντός του τρέχοντος έτους. Τόνισε ακόμα ότι η δημιουργία του κέντρου, θα αποτελέσει σημαντική αρωγή για τους πολίτες των Χανίων.

Ο διοικητής του νοσοκομείου, Χαράλαμπος Δουλγεράκης, ανέφερε ότι το προσωπικό που θα εργάζεται στο κέντρο υγείας, δεν θα προέρχεται από το νοσοκομείο Χανίων, αφού έχει προβλεφθεί η πρόσληψη ιατρών και νοσηλευτών σε οργανικές θέσεις στο κέντρο, όταν αυτό ολοκληρωθεί. Τόνισε επίσης ότι αυτό θα εξυπηρετήσει και τη λειτουργία του νοσοκομείου, αφού ο όγκος των ασθενών που προσέρχονται κάθε μέρα για εξέταση θα μειωθεί.

Από τις δημοτικές παρατάξεις εκφράστηκαν επιφυλάξεις. Ο Κυριάκος Βιρβιδάκης, αναφερόμενος στο γεγονός ότι οι υπό έγκριση στη συνεδρίαση μελέτες δεν παρουσιάστηκαν, είπε ότι η δημοτική αρχή κάνει αιτήσεις του τίποτα στο πουθενά, ενώ ο Τάσος Βάμβουκας στάθηκε στην κατανομή του ελεύθερου χώρου που θα προκύψει στο οικόπεδο μετά την κατεδάφιση, ζητώντας να υπάρξει μεγαλύτερος χώρος πρασίνου.

neatv.gr-Λ.Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου