Ν.Δ.: «Σταυροβελονιά» οι λίστες

Όπως δημοσιεύτηκε την 29-5 -2012 στο neatv.gr




Με διάθεση εξισορρόπησης καταρτίζει ο Αντώνης Σαμαράς τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, μετά τις γκρίνιες που ξέσπασαν, με αφορμή τις προσθήκες στελεχών από τη Δημοκρατική Συμμαχία και τον ΛΑΟΣ. Στόχος του προέδρου της ΝΔ είναι να μην ανοίξουν μέτωπα, όπως αυτά που είχαν δημιουργηθεί πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Στο χώρο της πολιτικής μπαίνει και ο γιος του Αχιλλέα Καραμανλή, Κώστας Καραμανλής, καθώς -όπως επιβεβαίωσε στον Βήμα 99,5 ο Γιάννης Μιχελάκης- εντάχθηκε στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου του κόμματος στο νομό Σερρών.

Ενδεικτικό του κλίματος είναι ότι ο Αντώνης Σαμαράς έσπευσε να παρέμβει πυροσβεστικά στο μέτωπο της Ηλείας, όπου υπήρχαν αντιδράσεις για τον πρώην βουλευτή τη Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργο Κοντογιάννη. Ο κ. Κοντογιάννης συναντήθηκε τη Δευτέρα με τον πρόεδρο της ΝΔ και όπως συμφωνήθηκε θα τοποθετηθεί τελικά στην τρίτη θέση του ψηφοδελτίου, πίσω από την Δ.Αυγερινοπούλου και τον Κ.Τζαβάρα.

«Σταυροβελονιά» θεωρούνται τα ψηφοδέλτια της Κρήτης, καθώς και της Α' Αθηνών, καθώς οι «καραμπόλες» από την είσοδο και την έξοδο στελεχών της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμμαχίας και του ΛΑΟΣ είναι πολλές.

To... μέτωπο της Κρήτης

Από τις πληροφορίες φαίνεται ότι στο Ηράκλειο ο Λ.Αυγενάκης θα μπει πίσω από τον Μ.Κεφαλογιάννη.  Αυτή η εξέλιξη είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια του κ. Δεικτάκη, εκτός κι αν παραμείνει τρίτος σε σειρά, όπως ήταν και στις προηγούμενες εκλογές.

Στα Χανιά θεωρείται πολύ πιθανό, επικεφαλής του ψηφοδελτίου να είναι ο Χρ.Μαρκογιαννάκης. Η αιφνιδιαστική ωστόσο κίνηση του Γρηγόρη Αρχοντάκη να είναι υποψήφιος με το κόμμα "Δημιουργία Ξανά" του κ. Μάνου, αλλάζει όλα τα δεδομένα, αφού ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Χανίων και πρώην Νομάρχης, είχε υποστηριχθεί σθεναρά τόσο από την οικογένεια Μητσοτάκη, όσο και από τον ίδιο τον κ. Μαρκογιαννάκη".

Σε αυτή την περίπτωση το σενάριο περιπλέκεται, δεδομένου ότι τίποτα δεν αποκλείει, ο κ. Μαρκογιαννάκης να μπει δέυτερος -μετά τον Μανούσο Βολουδάκη- στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ.

Πάντως, πολύ πιθανό είναι ότι ασκούνται τεράστιες πιέσεις στον κ. Αρχοντάκη, προκειμένου να αποσύρει την υποψηφιότητά, του... ενδεχόμενο ωστόσο που τον πλήττει σημαντικά σε πολιτικό επίπεδο. Αδιερεύνητη επίσης παραμένει η ενδεχόμενη αντίδραση του κ. Μάνου σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Στο μεταξύ, ο Γιώργος Κονταξάκης, που ήταν υποψήφιος με τη ΔΗ.ΣΥ και συγκέντρωσε περίπου 3.300 ψήφους, φαίνεται ότι παραμένει εκτός του κοινού ψηφοδελτίου, τονίζει ωστόσο ότι θα υποστηρίξει την κοινή κάθοδο των δύο κομμάτων της Κεντροδεξιάς.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου