ΣΕ ΚΟΜΒΟΥΣ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ-Συσκότιση λόγω κλοπής καλωδίων!

Όπως δημοσιεύτηκε την 31-05-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Δεκαοκτώ χιλιόμετρα καλώδια από τους κόμβους του Βορείου Οδικού Αξονα Κρήτης, στο τμήμα Κίσαμος - Ρέθυμνο, έκλεψαν το προηγούμενο διάστημα επιτήδειοι, με αποτέλεσμα ο εθνικός δρόμος να παραμένει χωρίς φως, γεγονός που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τους διερχόμενους οδηγούς τις νυχτερινές ώρες.
Την κλοπή, που επιφέρει πρόσθετο κόστος άνω των 200.000 ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών, την αγορά καλωδίων και την επαναλειτουργία του φωτισμού, αποκάλυψε χθες από τα Χανιά ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος επεσήμανε ότι η Περιφέρεια Κρήτης θα προχωρήσει άμεσα στην αγορά των πρώτων έξι χιλιομέτρων καλωδίων «για να μπορεί να λειτουργήσει μερικώς ο φωτισμός στους κόμβους και η καθαριότητα. Αλλά το μεγάλο πρόβλημα είναι η κλοπή που γίνεται συνεχώς», σημείωσε ο κ. Αρναουτάκης, γνωστοποιώντας, παράλληλα, ότι «στον εθνικό δρόμο, στο τμήμα των Χανίων, θα εκτελέσουμε 25 χιλιόμετρα διαγράμμισης και θα αντικαταστήσουμε πινακίδες πληροφοριακές 800 τ.μ.».

ΠΕΡΙ ΕΡΓΩΝ
Ερωτηθείς αν όντως υπάρχει κίνδυνος απένταξης έργων της Κρήτης από χρηματοδοτικά προγράμματα, ο περιφερειάρχης ήταν κατηγορηματικός: «Κανένα πρόβλημα δεν έχει προκύψει. Αυτά τα έργα που έχετε δει σε επίπεδο Κρήτης είναι έργα τα οποία έχουν ολοκληρωθεί πάνω από 90% μέχρι 99%, αλλά στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων φαινόταν ότι είναι συνεχιζόμενα έργα. Άρα έπρεπε να κλείσουν για να γίνει μια καλύτερη υλοποίηση του Προγράμματος Δημοσίων Έργων. Η Κρήτη δεν χάνει κανένα έργο. Είναι απλά θέμα διευθέτησης του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων».

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΤΗΡΙΟΥ
Ο κ. Αρναουτάκης, συνοδευόμενος από τους αντιπεριφερειάρχες Απόστολο Βουλγαράκη και Νίκο Καλογερή, επισκέφθηκε χθες το κτήριο που στεγάζει τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, στη συμβολή των οδών Δασκαλογιάννη και Σήφακα, στην Παλιά Πόλη, στο οποίο πραγματοποιούνται εργασίες ανακαίνισης, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.
«Είναι ένα κτήριο από τα πιο όμορφα που έχουμε στην Παλιά Πόλη, είναι διατηρητέο, με βάση τους κανόνες της Αρχαιολογίας. Ήταν ένα κτήριο παλιό, δεν μπορούσε πια να λειτουργήσει και το ανακαινίζουμε εκ βάθρων κρατώντας τον σκελετό ως έχει. Πιστεύω ότι έως το τέλος Αυγούστου θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες», επεσήμαναν σε δηλώσεις τους στα 'Χ.Ν.' οι κύριοι Αρναουτάκης και Βουλγαράκης.

ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ
Ο κ. Βουλγαράκης έκανε δηλώσεις και για τα προβλήματα που παρατηρούνται στο πρόγραμμα δακοκτονίας, γνωστοποιώντας ότι «το Ελεγκτικό Συνέδριο ενέκρινε τη δημοπρασία που κάναμε για τα φάρμακα. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να προβούμε στην αγορά των φαρμάκων και θα είμαστε έτοιμοι να αρχίσουμε τους ψεκασμούς το επόμενο δεκαήμερο. Θα γίνει μια συζήτηση για το αν μπορούμε να κάνουμε προσλήψεις με διπλή εντολή, αυτή είναι όμως μια απόφαση του περιφερειάρχη, που θα ληφθεί σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες. Ούτως ή άλλως οι Περιφερειακές Ενότητες έχουμε αποφασίσει να ξεκινήσουμε τον πρώτο ψεκασμό, όπου χρειάζεται να γίνει, το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου περιμένοντας, μετά τις εκλογές, τις κανονικές προσλήψεις», ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων.

Ανακαίνιση Πνευματικού Κέντρου
Εργασίες ανακαίνισης, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, θα πραγματοποιηθούν στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, όπως ανακοίνωσε χθες ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.
«Έχουμε διαθέσει 400.000 ευρώ από πλευράς της Περιφέρειας για να γίνει μια ανακαίνιση, γιατί είναι ένα καταπληκτικό κτήριο που ανήκει όχι μόνο στην κοινωνία των Χανίων, αλλά όλης της Κρήτης. Είναι αυτή τη στιγμή το καλύτερο κτήριο που υπάρχει σε επίπεδο Κρήτης, άρα πρέπει να υποστηριχθεί και να κάνουμε και την ανακαίνιση που χρειάζεται».
Για το ίδιο θέμα, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης σημείωσε ότι «το Πνευματικό Κέντρο, όπως είπε και ο περιφερειάρχης, είναι ίσως το καλύτερο κτήριο πολλαπλών χρήσεων που έχει όλη η Κρήτη. Όμως έχει μείνει ασυντήρητο όλα αυτά τα χρόνια. Έχει ήδη πάρα πολλά προβλήματα. Φέτος τον χειμώνα το νερό έμπαινε από την οροφή και κατέβαινε στα υπόγεια. Ο μηχανολογικός εξοπλισμός έχει σχεδόν διαλύσει, οι καλοθελητές και οι ανώνυμοι επώνυμοι πολίτες το έχουν διαλύσει εξωτερικά με διάφορα γκράφιτι. Γι' αυτό ο περιφερειάρχης αποφάσισε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, θα χρηματοδοτήσει το έργο αυτό με 400.000 ευρώ για να το ανακαινίσουμε».
Απαντώντας σε ερώτηση για το κόστος χρήσης του Πνευματικό Κέντρου, ο κ. Βουλγαράκης είπε ότι «δεν είναι υψηλό. Ένα τέτοιο κτήριο δεν μπορεί να ανοίξει και να λειτουργήσει με 100 ευρώ. Είναι αδύνατον. Άρα, λοιπόν, όποιοι το χρησιμοποιούν θα πρέπει να δίνουν κάποια χρήματα για να μπορεί να λειτουργεί».


Kallikrates Chania:ΣΕ ΚΟΜΒΟΥΣ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ-Συσκότιση λόγω κλοπής καλωδίων!
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου