ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ -Περπατάμε στον Αποκόρωνα!

Όπως δημοσιεύτηκε την 31-05-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Την ευκαιρία να γνωρίσουν μαγευτικές εικόνες της φύσης στον Αποκόρωνα θα έχουν οι πολίτες που θα συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία 'Περπατώντας στον Αποκόρωνα', την ερχόμενη Κυριακή 3 Ιουνίου.
Ο Δήμος Αποκορώνου, η Κοινωφελής Επιχείρηση, το Τοπικό Συμβούλιο Στύλου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Στύλου και ο Αθλητικός Σύλλογος Νέος Σαμψών Στύλου καλούν όποιον επιθυμεί να περπατήσει και να γνωρίσει μια υπέροχη φυσιολατρική διαδρομή στην περιοχή Τοπικής Κοινότητας Στύλου, να έρθει στις 8.30 το πρωί της Κυριακής 3 Ιουνίου 2012 στην πλατεία του Στύλου (εργοστάσιο ΕΤΑΝΑΠ) όπου θα γίνει η εκκίνηση του περιπάτου μας με τερματισμό πάλι στο ίδιο σημείο. Η διαδρομή είναι περίπου 7,5 χιλιόμετρα.
Για να δηλώσετε συμμετοχή (η συμμετοχή είναι δωρεάν) και για πληροφορίες (τις εργάσιμες ώρες) καλέστε 2825340314 Μαυρογιαννάκη Αγγελική.     

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΕΙΑ
Στο πλαίσιο της διαδρομής, οι περιπατητές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν αξιοθέατα και μνημεία όπως:
• Ο Ναός Παναγιάς Ζερβιώτισσας (Μοναστήρα) Στύλου,
• O Ναός Αγίων Ιωάννη Θεολόγου και Αγ. Νικολάου Στύλου
• Ο Μοναστηριακός Νερόμυλος Στύλου
• Τμήματα της φυσιολατρικής διαδρομής του ποταμού Κοιλιάρη

Παλαιοντολογικό εύρημα
Στον περίβολο των παλαιών Ναών Αγίων Ιωάννη και Νικολάου βρίσκεται ένα σπουδαίο εύρημα, ένα παλαιοντολογικό προϊστορικό απολίθωμα (πιθανά σκελετός θαλάσσιου Σειρηνίου) σε μαργαϊκό ασβεστόλιθο, το οποίο αναμένει την ανάδειξη και προστασία του που όμως οι αρμόδιες Υπηρεσίες αδυνατούν, λόγω έλλειψης κονδυλίων, να κατασκευάσουν προθήκη προστασίας του από τυχόν καταστροφή.
Αρμόδιες για την ανάδειξη, προβολή και συντήρηση του απολιθώματος είναι οι ΚΕ΄ΕΠΚΑ και η 28η Ε.Β.Α., στις οποίες o Δήμος έχει απευθυνθεί πρόσφατα για ανάληψη ενεργειών προστασίας και ανάδειξης.  



Kallikrates Chania:ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ -Περπατάμε στον Αποκόρωνα!
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου