Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ-Χωρίς εκπλήξεις

Όπως δημοσιεύτηκε την 31-05-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Χωρίς προβλήματα συνεχίστηκαν χθες οι Πανελλαδικές Εξετάσεις με τα θέματα να χαρακτηρίζονται 'βατά' για καλά προετοιμασμένους υποψηφίους από καθηγητές και εξεταζόμενους.
Οι υποψήφιοι της Θεωρητικής Κατεύθυνσης διαγωνίστηκαν στην Ιστορία, της Θετικής στη Βιολογία, της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (Κύκλος Τεχνολογίας και Παραγωγής) στη Χημεία - Βιοχημεία και της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (Κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών) στις Αρχές Διοίκησης και Οργάνωσης Επιχειρήσεων.
Σε αντίθεση με την αναστάτωση που σημειώθηκε με το μάθημα της Φυσικής, τα χθεσινά θέματα δεν έκρυβαν δυσάρεστες εκπλήξεις για τους εξεταζόμενους. Οι διαβασμένοι μαθητές μπορούσαν να ανταποκριθούν κάτι που αποτυπώθηκε και στις δηλώσεις των μαθητών που μίλησαν στα 'Χ.Ν.'.
Από τη μεριά του, ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, Γιάννης Κανδαράκης, επεσήμανε ότι η διαδικασία των εξετάσεων κύλησε ομαλά με τα θέματα να φτάνουν στα εξεταστικά κέντρα στις 8.32 το πρωί.
Οι εξετάσεις για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων συνεχίζονται αύριο, Παρασκευή, με τους μαθητές της Θετικής Κατεύθυνσης να εξετάζονται στο μάθημα της Χημείας, της Θεωρητικής στα Λατινικά, της Τεχνολογικής Κύκλος Τεχνολογίας και Παραγωγής και Κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών στην Ηλεκτρολογία και στην Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον.  

Η ΕΝΩΣΗ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ
Σε ό,τι αφορά τα θέματα της Ιστορίας Κατεύθυνσης η φιλόλογος και πρόεδρος της Ενωσης Φροντιστών Ν. Χανίων, Ρούλα Βουράκη, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι με καλή προετοιμασία και συστηματοποιημένο διάβασμα οι μαθητές μπορούσαν να αντεπεξέλθουν ικανοποιητικά.   
«Εκτιμώντας τα φετινά θέματα στην Ιστορία Κατεύθυνσης θα μπορούσε να λεχθεί ότι, με καλή προετοιμασία και συστηματοποιημένο διάβασμα, οι μαθητές ήταν δυνατό να ανταποκριθούν επαρκώς στα ζητούμενα και των δύο Ομάδων. Ειδικότερα, στην Α΄ Ομάδα, που αφορά στην αφομοίωση του γνωστικού αντικειμένου, οι εξεταζόμενοι είχαν τη δυνατότητα επιτυχίας του απόλυτου, πράγμα που σαφώς αποτελεί απόρροια οργανωμένης μελέτης και επαναλήψεων καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.
Το περιεχόμενο των ιστορικών πηγών σε γενικές γραμμές ήταν εύληπτο, ωστόσο η επεξεργασία τους απαιτούσε τη συνθετική και κριτική ικανότητα των υποψηφίων. Απαραίτητη, λοιπόν, κρίνεται η εξοικείωσή τους με ποικιλία παραθεμάτων κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Όπως γίνεται αντιληπτό, η κατάκτηση της επιτυχίας και στο παρόν μάθημα -κυρίως λόγω του όγκου της ύλης- είναι συνδυασμός αδιάλυπτης προσπάθειας, έμπειρης καθοδήγησης και σωστού προγραμματισμού».
Σε ό,τι αφορά το μάθημα της Βιολογίας Θετικής Κατεύθυνσης η Ενωση Φροντιστών Ν. Χανίων επεσήμανε σχετικά: «Ηταν θέματα, τα οποία όπως κάθε χρόνο, απαιτούσαν πολύ καλή διαχείριση του χρόνου των εξετάσεων από τους υποψηφίους, ώστε να προλάβουν. Τα δύο πρώτα θέματα ήταν καθαρή θεωρία και μπορούσαν οι μαθητές να τα απαντήσουν σχετικά εύκολα. Στο τρίτο και στο τέταρτο θέμα, όμως υπήρχαν αρκετές ασκήσεις, που ήθελαν εκτός από τη λύση και την απαραίτητη αιτιολόγηση, βασισμένη στη θεωρία. Οι καλά προετοιμασμένοι υποψήφιοι δε θα αντιμετώπισαν ιδιαίτερο πρόβλημα».

Ντόναλντ (Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων)
Το μάθημα αυτό έπρεπε να το μάθεις απ’ έξω. Για κάποιον που είχε διαβάσει νομίζω ότι μπορούσε να γράψει άνετα. Προσωπικά είχα τελειώσει μέσα σε 45 λεπτά και περίμενα απλά να περάσει η ώρα για να φύγουμε. Ενας διαβασμένος μαθητής δεν θα είχε κανένα πρόβλημα. Θα μπορούσε να γράψει από 95 έως 100/100. Νομίζω ότι πήρα από το συγκεκριμένο μάθημα τον βαθμό που ήθελα.

Ιωάννα (Ιστορία)
Τα θέματα ήταν μέτριας δυσκολίας. Ωστόσο από τη δική μου επίδοση δεν είμαι αρκετά ικανοποιημένη...

Πέτρος (Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων)
Τα θέματα ήταν βατά. Ηταν νομίζω αναμενόμενα και να είχε διαβάσει κάποιος μόνο τα sos θα έγραφε. Νομίζω ότι πήρα τον βαθμό που ήθελα...

Μιχάλης (Ιστορία)
Τα θέματα ήταν βατά. Νομίζω ότι ακόμα και μέτρια διαβασμένοι μαθητές θα μπορούσαν να γράψουν έναν καλό βαθμό, πόσο μάλλον οι άριστοι μαθητές. Προσωπικά είμαι ικανοποιημένος από την απόδοσή μου. Πιστεύω ότι έχω γράψει ένα 18 με 19.

Ταμάρα (Αρχές Οργάνωσης Διοίκησης Επιχειρήσεων)
Ηταν πάρα πολύ εύκολα. Θέλω να πιστεύω ότι πήρα τον βαθμό που χρειάζομαι.  

Αγγελική (Βιολογία)
Τα θέματα δεν ήταν ούτε πολύ δύσκολα ούτε πολύ εύκολα. Ηταν μέτριας δυσκολίας. Σχετικά τα περιμέναμε αυτά τα θέματα, μπήκαν θέματα από όλη την ύλη και από όλα τα κεφάλαια. Πιστεύω ότι έγραψα αρκετά καλά.


Kallikrates Chania:Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ-Χωρίς εκπλήξεις
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου