Γρ. Αρχοντάκης: Υποψήφιος με τον Στέφανο Μάνο

Όπως δημοσιεύτηκε την 28-5 -2012 στο neatv.gr

Υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο "Δημιουργία Ξανά", ανακοίνωσε στη Ν.Τ. ότι θα είναι ο πρώην Νομάρχης και επικεφαλής της μείζονος Αντπολίτευσης στο Δήμο Χανίων Γρηγόρης Αρχοντάκης.

Ο κ. Αρχοντάκης έχει καταθέσει τη σχετική αίτηση στο Πρωτοδικείο Χανίων, για να είναι υποψήφιος στο τοπικό ψηδολέλτιο του κόμματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι το όνομα του κ. Αρχοντάκη συνιστά κοινή πρόταση τόσο του κ. Μάνου, όσο και του κ. Τζήμερου.

Ζητώντας του να σχολιάσει δημοσίευμα στο parapolitika.gr, που τον φέρει επικεφαλή του ψηφοδελτίου Επικρατείας, ο κ. Αρχοντάκης, ανέφερε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν κάτι παραπάνω από τιμητικό, αλλά επεσήμανε με έμφαση ότι πρόθεσή του είναι να είναι υποψήφιος βουλευτής στα Χανιά.

Σε ερώτηση αν -σε περίπτωση εκλογής του- παραμείνει επικεφαλής στη δημοτική του ομάδα, όπως έχει δηλώσει ότι θα κάνει ο κ. Βιρβιδάκης, ο κ. Αρχοντάκης απάντησε ότι δεν θεωρεί καθόλου πιθανή την παραμονή του στα δημοτικά πράγματα, δεδομένου ότι επιθυμεί να είναι συνεπής και όχι πολυδιασπασμένος στις υποχρεώσεις του.

Ένα τέτοιο σενάριο, πάντως, "ανοίγει" τον... δημοτικό δρόμο σε τρία  κυρίως στελέχη της ομάδας Αρχοντάκη: Στον Μιχάλη Κυνηγό (τ. Δήμαρχο Ακρωτηρίου), στον Γιώργο Τσαπάκο, (τ. Δήμαρχο Θερίσου) και στον Μανώλη Σταματάκη (τ. Δήμαρχο Ν.Κυδωνίας).

Δεδομένου ότι καθόλου απίθανη δεν θεωρείται και η συμμετοχή του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κισάμου Μπάμπη Πιτσιγαυδάκη στο ίδιο ψηφοδέλτιο, η υπόθεση αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον...

Τα... πιθανά και... απίθανα σενάρια

Από το... στρατόπεδο στελεχών της κ. Μπακογιάννη -όταν ήταν αυτόνομη με τη Δημοκρατική Συμμαχία-διαχέεται μια "δυσαρέσκεια" για την επανένωσή της με τον κ. Σαμαρά, αφού κάτι τέτοιο υποστηρίζουν ότι  συνιστά πισωγύρισμα από την οδό του φιλελευθερισμού.

Υποστηρίζουν επίσης, ότι αν η κ. Μπακογιάννη είχε κατέβει μαζί με τους κ.κ. Μάνο και Τζήμερο, θα έμπαινε στη Βουλή και θα συμμετείχε σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, με πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Από την άλλη πλευρά όμως, δεδομένου ότι η μέχρι σήμερα "σιγή ασυρμάτου" που είχε τηρήσει ο κ. Αρχοντάκης, όπως και το γεγονός ότι επέλεξε σήμερα -τελευταία μέρα- δικαιώματος υποβολής αίτησης βουλευτικής υποψηφιότητας στο Πρωτοδικείο Χανίων, δεν αποκλείει πολλά άλλα ενδιαφέροντα σενάρια. Τα ενδεχόμενα αυτά, ενισχύονται από το γεγονός ότι όλη αυτή η υπόθεση, γίνεται μόλις έχουν "σφραγίσει" τα ονόματα των υποψηφίων Ν.Δ. - ΔΗ.ΣΥ. στο κοινό ψηφοδέλτιο.

Είναι γνωστό ότι ο κ. Αρχοντάκης μέχρι το πολύ πρόσφατο παρελθόν δήλωνε αμέτοχος σε ότι αφορούσε το πολιτικό σκηνικό. 

Είναι επίσης πολύ γνωστό, ότι είχε στηριχθεί από την οικογένεια Μητσοτάκη και από την κ. Μπακογιάννη αλλά και από τον κ. Μαρκογιαννάκη τόσο στις Νομαρχιακές όσο στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, με αποτέλεσμα την... γαλάζια "περιθωριοποίηση" του κ. Βιρβιδάκη, ο οποίος και κατέβηκε υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές της 6ης Μαίου.

Είναι επομένως πολύ πιθανό, όλη αυτή η πολιτική  ανακατάταξη να συνιστά μια κίνηση "ματ" της κ. Μπακογιάννη, αφού προσδοκά να έχει δικούς της ανθρώπους στο Κοινοβούλιο, συσπειρώνοντας ταυτόχρονα και τους δυσαρεστημένους, αλλά διεκδικώντας παράλληλα και την "απόσπαση" ψήφων και από το ΠΑΣΟΚ στα Χανιά.

Ένα είναι βέβαιο: Ότι ο κ. Σαμαράς, που με πάθος επέμενε για τη διεξαγωγή εκλογών και το κόμμα του οποίου αναδείχθηκε "κουτσουρεμένο" έστω, πρώτο στις εκλογές της 6ης Μαίου, είναι πιθανότατο να βρεθεί πολύ στριμωγμένος την επόμενη μέρα των εκλογών...

Όσο για το ΠΑΣΟΚ στα Χανιά;

.... 

neatv.gr-Κ.Π.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου