ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ-Περιβαλλοντικές δράσεις

Όπως δημοσιεύτηκε την 31-05-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Σειρά περιβαλλοντικών δράσεων και εκδηλώσεων, σε συνεργασία με εθελοντικές ομάδες, πραγματοποιεί ο Δήμος Χανίων στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.
Το πρόγραμμα  περιλαμβάνει:
• Τρίτη 5 Ιουνίου 2012 στις 9.30 π.μ., καθαρισμό της παραλίας στον Καλαθά και στον Αγιο Ονούφριο, από πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό της 115 Πτέρυγας Μάχης, εθελοντές του Δήμου Χανίων και προσωπικό της Υπηρεσίας Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Πρασίνου και Καθαριότητας του Δήμου Χανίων.
• Τρίτη 5 Ιουνίου 2012 στις 9.30 π.μ., καθαρισμό της παραλίας στον Βλητέ από στρατιωτικό προσωπικό του Ναυστάθμου Κρήτης και της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος Πρασίνου και Καθαριότητας.
• Τρίτη 5 Ιουνίου 2012 στις 7 μ.μ., κεντρική εκδήλωση στον Δημοτικό Κινηματογράφο 'Κήπος'. Κατά τη διάρκειά της,  θα γίνει η απονομή βραβείων, επαίνων και συμβολικών δώρων (φυτά) στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που συμμετείχαν σε φυτεύσεις και σε καθαρισμούς πάρκων, σχολείων κ.λπ. κοινόχρηστων χώρων πρασίνου, που πραγματοποιήθηκαν όλο το έτος.
Επίσης, θα γίνει η βράβευση των πολιτών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό για τον 'καλύτερο κήπο' ή το πιο 'πράσινο μπαλκόνι'. Θα δοθούν βραβεία έπαινοι και συμβολικά δώρα (φυτά) σε όλους τους συμμετέχοντες.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:
7 μ.μ.: Καλωσόρισμα αντιδημάρχου Χανίων Μανούσου Λιονάκη
7.10 μ.μ.: Χαιρετισμός δημάρχου Χανίων Μανώλη Σκουλάκη
7.20 μ.μ.: Βράβευση διακριθέντων στον διαγωνισμό για το πιο 'πράσινο μπαλκόνι' και τον 'καλύτερο κήπο'.
8.30 μ.μ.: Βράβευση σχολείων και εθελοντών για τη συμμετοχή τους σε δεντροφυτεύσεις και καθαρισμούς, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
• Σάββατο 9 Ιουνίου 2012 στις 9 π.μ., εθελοντικός καθαρισμός εκβολών του ποταμού Μορώνη - παραλία Σούδας σε συνεργασία με εθελοντικές ομάδες .
• Κυριακή 10 Ιουνίου 2012 στις 9 π.μ. δεντροφύτευση στον περιβάλλοντα χώρο της λίμνης της Αγιάς.
• Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012 στις 8 μ.μ., στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου 'Ωδή στη Φύση', η οποία περιλαμβάνει μουσική, λόγο, οπτικοποιημένα τραγούδια σε βίντεο και ποιητικά κείμενα σε επιμέλεια και παρουσίαση της Ζαχαρένιας Σημανδηράκη .


Kallikrates Chania:ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ-Περιβαλλοντικές δράσεις
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου