“Υψηλές επιδόσεις” και ένταξη νέων έργων στο ΕΣΠΑ από τη Δημοτική Αρχή Χανίων

Όπως δημοσιεύτηκε την 21-5 -2012 στο neatv.gr

Το σημαντικό έργο που έχει επιτελέσει η Δημοτική Αρχή των Χανίων στον τομέα της αξιοποίησης ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών προγραμμάτων και της ένταξης νέων έργων στο ΕΣΠΑ, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, με ιδιαίτερη αναφορά στην περίοδο Ιανουάριο-Απρίλιο 2012, αποτέλεσε το θέμα συνέντευξης τύπου που παρεχώρησαν σήμερα στο Δημαρχείο Χανίων, ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης και ο Γενικός Γραμματέας και Πρόεδρος της Επιτροπής Προγραμματισμού και Παρακολούθησης Έργων ΕΣΠΑ του Δήμου Χανίων, Γαβριήλ Κουρής.

Για ένα πολύ θετικό απολογισμό έκανε λόγο ο Δήμαρχος Χανίων Μ. Σκουλάκης ο οποίος ανέφερε: «ως Δημοτική Αρχή των Χανίων, από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, ξεκινήσαμε ένα τεράστιο αγώνα ούτως ώστε να προετοιμάσουμε προτάσεις, να ωριμάσουμε μελέτες και να «ξεμπλοκάρουμε» έργα που είχαν «λιμνάσει», αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο- προς όφελος όλων των δημοτών - ευρωπαϊκά προγράμματα και πόρους. Σήμερα, ενάμιση χρόνο μετά, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να μιλάμε για ένα πολύ θετικό απολογισμό όσον αφορά τις εντάξεις νέων έργων και δράσεων στο ΕΣΠΑ, αξιοποιώντας πρωτίστως το πολύτιμο ανθρώπινο κεφάλαιο του Δήμου μας, το οποίο και θέλω να ευχαριστήσω».

Παράλληλά σημείωσε πως «τον τελευταίο ενάμιση χρόνο η Δημοτική Αρχή κατάφερε να εντάξει στο ΕΣΠΑ 18 έργα και δράσεις, με το επιλέξιμο ποσό της χρηματοδότησης αυτών να ανέρχεται σε σχεδόν 17 εκατομμύρια ευρώ. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται σημαντικά έργα όπως η αποκατάσταση του Παλιού Τελωνείου, η σύμβαση του οποίου υπογράφεται με τον ανάδοχο του έργου στις 30 του μήνα, παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη και το οποίο – όπως ξέρετε – έχει χαρακτηριστεί ως «έργο σημαία» για τη χώρα μας» σημείωσε ο Δήμαρχος Χανίων.

Από την πλευρά του ο κ. Κουρής αναφέρθηκε στην ένταξη της χρηματοδότησης δώδεκα (12) νέων έργων στο ΕΣΠΑ που πέτυχε η Δημοτική Αρχή των Χανίων κατά τη διάρκεια των τεσσάρων πρώτων μηνών του 2012 (Ιανουάριος - Απρίλιος 2012), γεγονός που όπως ανάφερε «επιβεβαιώνει τη συστηματική και τεκμηριωμένη δουλειά που υλοποιείται στον τομέα της αξιοποίησης ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών προγραμμάτων».

Όπως τόνισε μάλιστα ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου «ο συνολικός προϋπολογισμός των εν λόγω έργων ξεπερνά τα 5,2 εκατομμύρια €, ενώ αξίζει να επισημανθεί πως οι μελέτες των έργων/δράσεων προετοιμάστηκαν και υποβλήθηκαν προς χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ από τις αρμόδιες υπηρεσίες και το προσωπικό του Δήμου Χανίων».

Παράλληλα ο κ. Κουρής υπογράμμισε πως «σύμφωνα με το σχεδιασμό της παρούσας Δημοτικής Αρχής –ο οποίος κινείται σε βάθος οκταετίας – και τους ρυθμούς προετοιμασίας μελετών από τις Υπηρεσίες του Δήμου, τα επόμενα χρόνια υπολογίζεται ότι θα ξεκινήσει η εκτέλεση - σε όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου Χανίων- πάνω από 30 έργων, προϋπολογισμού άνω των 25 εκατομμυρίων ευρώ, μέσω ΕΣΠΑ, γεγονός που αν μη τι άλλο, αναμένεται να συμβάλει σημαντικά τόσο στην ενδυνάμωση της αναπτυξιακής προοπτικής του Δήμου Χανίων όσο και στην ενίσχυση της απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω της δημιουργίας αρκετών νέων θέσεων εργασίας».

«Πέραν των παραπάνω, ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο, είναι το γεγονός ότι από την παρούσα Δημοτική Αρχή αξιοποιούνται πόροι και χρηματοδοτικά προγράμματα, όχι μονάχα από το ΠΕΠ Κρήτης (στο οποίο «εξαντλούνταν» κατά το παρελθόν οι διεκδικήσεις χρηματοδότησης) αλλά και από τα τομεακά Προγράμματα των Υπουργείων. Είναι χαρακτηριστικό πως από τα 12 έργα που εντάχθηκαν συνολικά  - κατά το πρώτο τετράμηνο του 2012 – και θα χρηματοδοτηθούν μέσω ΕΣΠΑ, τα 6 από αυτά θα υλοποιηθούν από τα Τομεακά Επιχειρησιακά Προγράμματα» ανέφερε ο κ. Κουρής.

Κλείνοντας ο κ. Κουρής δεν παρέλειψε να «καυτηριάσει» «τη γραφειοκρατία του κεντρικού κράτους και την αδυναμία αυτού να «επιταχύνει» τις διαχειριστικές διαδικασίες όσον αφορά τα Τομεακά Επιχειρησιακά Προγράμματα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν τεράστιες καθυστερήσεις στην έναρξη εφαρμογής των προγραμμάτων και καθυστερήσεις στην απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, σε μια περίοδο που τα έχει απόλυτα ανάγκη η χώρα και ειδικά η ελληνική Περιφέρεια» αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την περίπτωση του έργου της Βιοκλιματικής Αναβάθμισης του Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας το οποίο υποβλήθηκε – τέλη του Νοέμβρη - από το Δήμο Χανίων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη» του Υπ. Περιβάλλοντος, δίχως ωστόσο όλο αυτό το διάστημα των έξι μηνών να έχει υπάρξει από το αρμόδιο Υπουργείο, ούτε καν αξιολόγηση των υποβληθέντων προτάσεων, με συνέπεια κοινοτικοί πόροι να «λιμνάζουν» περιμένοντας πότε θα αποφασιστούν οι εντάξεις των έργων.

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΩΝ ΕΝΤΑΓΜΕΝΩΝ ΕΡΓΩΝ

1. ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
Το έργο αφορά στην ενίσχυση της εκπαιδευτικής διδασκαλίας ατόμων με αναπηρίες μέσω της προμήθειας εξοπλισμού για 9 ειδικά σχολεία του Δήμου Χανίων, αλλά και για 44 τμήματα ένταξης που λειτουργούν σε σχολικές μονάδες του Δήμου, ώστε να διασφαλίζεται η πρόσβαση των μαθητών με αναπηρίες στο εκπαιδευτικό σύστημα.

2. ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΣΤΟ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ
Το έργο αφορά στην προμήθεια αναγκαίου εξοπλισμού για την ενίσχυση του έργου της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χανίων, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, και πιο συγκεκριμένα την προμήθεια σκηνών και τουαλετών, την προμήθεια και τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων με χάρτες χώρων καταφυγής / πρώτων βοηθειών και άλλων πολύτιμων πληροφοριών Πολιτικής Προστασίας, σε ολόκληρη την έκταση του νέου Δήμου Χανίων, σε δύο γλώσσες (Ελληνική-Αγγλική), κ.α.

3. ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΟΔΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ
Το έργο περιλαμβάνει εργασίες ανακατασκευής και ανάπλασης της οδού Αριστοτέλους στη Δ.Ε. Ακρωτηρίου σε μήκος περίπου 850 μ. από τη διασταύρωση της οδού με την οδό Τιμίου Προδρόμου μέχρι τη διασταύρωση με την οδό Ελ. Βενιζέλου. Πιο συγκεκριμένα το έργο περιλαμβάνει οδοστρωσία, δημιουργία πεζοδρομίων, διαμόρφωση θέσεων στάθμευσης, τοποθέτηση ηλεκτροφωτισμού, τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού (παγκάκι, καλαθάκια, κλπ.) σε ειδικά διαμορφωμένες εξοχές, φύτευση πρασίνου, κ.α.

4. ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΕ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ ΧΑΝΙΩΝ
Το έργο αφορά στην προμήθεια φωτιστικών σωμάτων τα οποία θα εγκατασταθούν στην Παλιά Πόλη των Χανίων από τα συνεργεία του Τμήματος Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Χανίων.

5. ΤΕΧΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
Το έργο  αφορά στην τεχνική υποστήριξη του Δήμου Χανίων για πράξεις που απαιτούν εξειδικευμένη τεχνογνωσία σε ειδικά θέματα που δεν μπορεί να καλυφθούν από το υφιστάμενο προσωπικό του Δήμου τόσο για το Ολοκληρωμένο Σχέδιο Ανάπτυξης Περιοχών Υπαίθρου (ΟΣΑΠΥ) που έχει υποβληθεί στο ΠΕΠ Κρήτης, όσο και το Ολοκληρωμένο Σχέδιο Αστικής Ανάπτυξης (ΟΣΑΑ) Παλιάς Πόλης Χανίων, αλλά και για άλλες πράξεις που σχεδιάζονται και προετοιμάζονται για υποβολή στο ΕΣΠΑ έως το τέλος της προγραμματικής περιόδου.

6. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΑΣΑΚΑΚΙ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
Το έργο αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου στο Πασακάκι του Δήμου Χανίων. Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν περιλαμβάνουν την αντικατάσταση των παλαιών θερμαντικών σωμάτων, την τοποθέτηση πλήρους μόνωσης στο δώμα, την τοποθέτηση νέων κουφωμάτων PVC με θερμοδιακοπή, διπλού υαλοπίνακα.

7. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΧΡΥΣΟΠΗΓΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
Το έργο αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου της Χρυσοπηγής του Δήμου Χανίων. Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν περιλαμβάνουν την αντικατάσταση των παλαιών θερμαντικών σωμάτων, την τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, την τοποθέτηση μόνωσης στην στέγη, την τοποθέτηση νέων κουφωμάτων από PVC με διπλούς υαλοπίνακες και την τοποθέτηση εξωτερικής θερμομόνωσης.

8. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ –ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΞΕΝΩΝΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ
Το έργο περιλαμβάνει α) τη δημιουργία Ξενώνα Φιλοξενίας πλήρους και μικρής διάρκειας διαμονής δυναμικότητας περίπου 20 θέσεων διαμονής γυναικών θυμάτων βίας και των παιδιών και β) τη λειτουργία του Ξενώνα φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας για μία τουλάχιστο τριετία καθώς και τη παροχή υπηρεσιών υποστήριξης των γυναικών θυμάτων βίας (κυρίως ενδοοικογενειακή βία και trafficking) και των παιδιών.

9. ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΤΡΟΠΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΑΕΡΙΩΝ ΡΥΠΩΝ
Το έργο περιλαμβάνει την προμήθεια και τοποθέτηση ενός συστήματος με ειδικούς σταθμούς, ειδικά σχεδιασμένα ποδήλατα, καθώς και την εφαρμογή που επιτρέπει την ανταλλαγή ηλεκτρονικών δεδομένων που απαιτείται για τη λειτουργία και σήμανση τους. Συγκεκριμένα περιλαμβάνει ένα σύστημα που αποτελείται από την εγκατάσταση τεσσάρων (4) σταθμών διάθεσης ποδηλάτων σε επιλεγμένα σημεία στην παλιά πόλη των Χανίων, εφοδιασμένων με ειδικά σχεδιασμένα ποδήλατα – 70 στον αριθμό - και εξοπλισμένων με την εφαρμογή που επιτρέπει την διάθεση τους προς χρήση από κάθε ενδιαφερόμενο.

10. ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ
Η δράση αυτή αφορά στην προμήθεια ενός (1) φορτηγού αυτοκινήτου που θα λειτουργήσει ως Κινητή Μονάδα Συμβουλευτικού Σταθμού και Ενημέρωσης, η οποία θα κινείται στην περιοχή της Παλιάς Πόλης (περιοχή παρέμβασης), αποτελώντας σημείο πληροφόρησης και ενημέρωσης για μια σειρά κοινωνικών ζητημάτων.

11. ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
Το έργο περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε υφιστάμενα δημοτικά κτίρια, σε κοινόχρηστους χώρους, πιλοτικές παρεμβάσεις στις αστικές μεταφορές και δράσεις διάδοσης, δικτύωσης και δημοσιότητας στη Δημοτική Ενότητα Ακρωτηρίου. Πιο συγκεκριμένα περιλαμβάνονται:
→    Παρεμβάσεις (επέμβαση στο κέλυφος, αλλαγή κουφωμάτων, αντικατάσταση και προσθήκη σκιάστρων, φωτισμός) στο Γενικό Λύκειο Ακρωτηρίου (αμφιθέατρο, αίθουσες διδασκαλίας, βιβλιοθήκη, εργαστήρια, γυμναστήριο, κ.α.) συνολικού εμβ. 11.000 τ.μ.
→    Παρεμβάσεις σε κοινόχρηστους χώρους του αστικού περιβάλλοντος
→    Υλοποίηση μελέτης αστικής κινητικότητας οχημάτων και parking στο κέντρο των Κουνουπιδιανών.
→    Δράσεις Διάδοσης, Δικτύωσης και Δημοσιότητας – Ενημέρωσης (Προγράμματα – καμπάνια περιβαλλοντικής ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης των πολιτών, σύστημα πληροφόρησης ΑμεΑ).

12. ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ
Το έργο περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε υφιστάμενα δημοτικά κτίρια, σε κοινόχρηστους χώρους, πιλοτικές παρεμβάσεις στις αστικές μεταφορές και δράσεις διάδοσης, δικτύωσης και δημοσιότητας στη Δημοτική Ενότητα Χανίων. Πιο συγκεκριμένα περιλαμβάνονται:
→    Παρεμβάσεις στο Δημαρχείο Χανίων (Αντικατάσταση παλαιών παραθύρων, θυρών και κουφωμάτων, αναβάθμιση του συστήματος κεντρικής θέρμανσης και κλιματισμού, αναβάθμιση του συστήματος τεχνητού φωτισμού).
→    Εξοικονόμηση και διαχείριση ενέργειας στο δημοτικό φωτισμό και ειδικότερα στις οδούς:
•    Ηρώων Πολυτεχνείου.
•    Αποκορώνου (από Κυδωνίας έως Σολωμού).
•    Παλαιά Πόλη.
•    Νεάρχου (Αποκορώνου έως Σολωμού).
•    Τζανακάκη (Από Σολωμού έως Πλατεία Αγοράς).
•    Νικηφόρου Φωκά.
→    Εκπόνηση Συγκοινωνιακών Μελετών
→    Ενέργειες Δράσης και Δημοσιότητας.

ΠΙΝΑΚΑΣ 1

Αριθμός Ενταγμένων έργων Δ. Χανίων ανά είδος Επιχειρησιακού Προγράμματος

Ε.Π.

Αριθμός ενταγμένων έργων

Π/Υ (σε €)

%

Π.Ε.Π. Κρήτης και Νήσων Αιγαίου

6

2.517.619,03

48,0

Τομεακά Ε.Π.

6

2.728.120,60

52,0

ΣΥΝΟΛΟ

12

5.245.739,63

100,0

 

ΠΙΝΑΚΑΣ 2

Ενταγμένα έργα Δ. Χανίων στο ΕΣΠΑ (Ιαν-Απρ. 2012)

 

α/α

Έργο

Επιλέξιμη Δαπάνη
(σε €)

Ημερομ. Απόφ. Ένταξης

Χρονική Διάρκεια από υπογραφή σύμβασης (σε μήνες)

Ε.Π.

1

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

591.655,22

5/1/2012

12

"Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013'

2

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΣΤΟ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ ΔΗΜΟ
ΧΑΝΙΩΝ

379.455,00

24/1/2012

30

"Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013'

3

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΟΔΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

1.200.000,00

24/1/2012

26

"Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013'

4

ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΕ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ ΧΑΝΙΩΝ

119.000,00

7/2/2012

6,5

"Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013'

5

ΤΕΧΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

50.000,00

13/2/2012

46

"Τεχνική Υποστήριξη Εφαρμογής"

6

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΑΣΑΚΑΚΙ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

450.000,00

10/4/2012

7

"Περιβάλλον - Αειφόρος Ανάπτυξη"

7

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΧΡΥΣΟΠΗΓΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

365.000,00

10/4/2012

3

"Περιβάλλον - Αειφόρος Ανάπτυξη"

8

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ –ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΞΕΝΩΝΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ

700.000,00

10/4/2012

47

"Διοικητική Μεταρρύθμιση"

9

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΤΡΟΠΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΑΕΡΙΩΝ ΡΥΠΩΝ

164.508,81

11/4/2012

8

"Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013'

10

ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ

63.000,00

24/4/2012

6

"Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013'

11

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

464.333,00

27/4/2012

80

"Ανταγωνιστικότητα & Επιχειρηματικότητα"

12

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ

698.787,60

27/4/2012

78

"Ανταγωνιστικότητα & Επιχειρηματικότητα"

ΣΥΝΟΛΟ

5.245.739,63

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου