Στ. Αρναουτάκης: Κανένα πρόβλημα στα δημόσια έργα της Κρήτης

Όπως δημοσιεύτηκε την 31-5 -2012 στο neatv.gr

Την ρητή του διαβεβαίωση επανέλαβε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ότι δεν κινδυνεύει κανένα έργο του δημόσιου τομέα συνεχιζόμενου ή νέου έργου στο νησί. Ο Περιφερειάρχης παράλληλα διευκρίνισε ότι ο κατάλογος έργων που είδε το φως της δημοσιότητας αφορά έργα που μεταγράφησαν (και δεν απεντάχθηκαν) σε ένα ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης απαντώντας σήμερα σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και σε δημοσιεύματα του τύπου επεσήμανε για τα 158 έργα που υποτίθεται ότι έχουν απενταχθεί :

  • 75 έργα του Γ’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης 2000-2006, έχουν ολοκληρωθεί και έχουν αποπληρωθεί- οι υποχρεώσεις τους- νομικές δεσμεύσεις σε αναδόχους. Εξάλλου δε το ΠΕΠ Κρήτης 2000-2006 έχει ‘κλείσει’ και από πλευράς Ευρωπαϊκής Επιτροπής και έχει πλήρως αποπληρωθεί.
  • Έργα του εθνικού σκέλους (εθνικοί πόροι) με ποσοστό απορρόφησης μεγαλύτερο του 90% και με έτος αρχικής ένταξης το 2000 και μέχρι το 2007 κατέστησαν ανενεργά δηλαδή έχει ολοκληρωθεί το φυσικό του αντικείμενο και έχει αποπληρωθεί στο σύνολο του το έργο μέχρι τη συμβατική του υποχρέωση.
  • Έργα που δεν είχαν «κινηθεί» μετά το 2007 γιατί η χρηματοδότηση τους διασφαλίστηκε από άλλες πηγές (τομεακά προγράμματα Υπουργείων όπως Αγροτικής Ανάπτυξης, ΥΠΕΚΑ Ταμείο Συνοχής κλπ).

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου