Δ. Πλατανιά: 622.000 ευρώ για την ψηφιοποίηση των Βυζαντινών μνημείων

Όπως δημοσιεύτηκε την 03-6 -2012 στο neatv.grΜε προϋπολογισμό 622.000 Ευρώ εντάχθηκε πρόσφατα στο ΕΣΠΑ η ψηφιοποίηση των Βυζαντινών μνημείων (εκκλησιών και μοναστηριών) του Δήμου Πλατανιά.
Η ψηφιοποίηση αυτή θα βοηθήσει στην προβολή των μνημείων και θα φέρει σε επαφή τους επισκέπτες της περιοχής με τα μνημεία της. Μέσω του προγράμματος θα ψηφιοποιηθούν συνολικά 70 Βυζαντινά μνημεία του Δήμου Πλατανιά.


Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης:


«Είχαμε υποβάλει ένα πρόγραμμα που πήρε πράξη ένταξης στο Ε.Σ.Π.Α., προϋπολογισμού 622.000 ευρώ και αφορά τη διαχείριση πολιτιστικού αποθέματος του Δήμου Πλατανιά», ανέφερε ο δήμαρχος Πλατανιά, κ. Γιάννης Μαλανδράκης, μιλώντας στους δημοσιογράφους. Σε συνεργασία του Δήμου με την Ορθόδοξη Ακαδημία και την Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων έγινε αποτύπωση των βυζαντινών εκκλησιών του Δήμου Πλατανιά και ψηφιοποίηση όλου του υλικού, που θα αναρτηθεί σε portal και παράλληλα θα μπορεί να λειτουργεί ως εκθεσιακός χώρος με διαδραστικούς πίνακες δίνοντας την ευκαιρία στον επισκέπτη για ψηφιακή, εικονική περιήγηση.».
neatv.gr - Β.Καλογεράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου