ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ-Ευπρεπισμός παραλιών

Όπως δημοσιεύτηκε την 12-06-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Σε ευπρεπισμό παραλιών προχωρά η Επιτροπή Παρακολούθησης και Διαχείρισης Παραλιών του Δήμου Χανίων, όπως επισημαίνει ο πρόεδρός της Γιώργος Φραγγεδάκης, με αφορμή δημοσίευμα των 'Χανιώτικων νέων' για την κατάσταση που επικρατεί στη Νέα Χώρα. Ηδη, στην παραλία της Νέας Χώρας έγινε αποκατάσταση των ντουζ.
Ειδικότερα, σε επιστολή του στα 'Χανιώτικα νέα' ο κ. Φραγγεδάκης σημειώνει χαρακτηριστικά:
«Σε απάντηση σχολίου (αρ. φύλλου 13671, 9/6/12, σελ. 2) της εφημερίδας σας με τίτλο 'Στη Νέα Χώρα' σχετικά με την κατάσταση των ντουζ στην εν λόγω παραλία, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:
Οπως γνωρίζετε ο 'Καλλικρατικός' Δήμος των Χανίων, από 1-1-2011 έχει αναλάβει να οργανώσει δεκάδες χιλιομέτρων οργανωμένες παραλίες στις οποίες προσέρχονται καθημερινά χιλιάδες πολίτες και επισκέπτες, μεταξύ των οποίων και αυτή της παραλίας της Ν. Χώρας.
Για τον σκοπό αυτό, η 'Επιτροπή Διαχείρισης και Παρακολούθησης Παραλιών', η οποία συστήθηκε τον περασμένο Μάιο, εργάζεται καθημερινά, σε συνεργασία με όλες τις Υπηρεσίες του Δήμου, αντιμετωπίζοντας και επιλύοντας εκατοντάδες προβλήματα, τόσο από άποψη λειτουργίας όσο και υποδομών των παραλιών.
Στο πλαίσιο αυτό, σας ενημερώνουμε ότι ήδη συνεργείο του Δήμου μας προχωρεί σε αποκατάσταση των ντουζ και των λοιπών υποδομών στην παραλία της Ν. Χώρας καθώς και σε καθαρισμό αυτής (φωτογραφία), ενώ τις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθούν σε όλες τις παραλίες με Γαλάζια Σημαία τα εξής: μπάρες για τη μη είσοδο οχημάτων στις παραλίες, στήλες που θα οριοθετούν το κρινάκι της θάλασσας (όπου υπάρχει), νέοι ξύλινοι κάδοι για τα απορρίμματα, καμπίνες - αποδυτήρια, νέες τουαλέτες, ντουζιέρες, νέες ειδικές σημάνσεις, νέοι πίνακες ανακοινώσεων. Επίσης θα τοποθετηθούν και καρότσια θαλάσσης για ΑμεΑ σε επιλεγμένες παραλίες υψηλής επισκεψιμότητας».

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ
Ακόμα ο κ. Φραγγεδάκης τονίζει στην απάντησή του:
«Πέραν των παραπάνω, σας ενημερώνουμε ότι η Επιτροπή έθεσε ως προτεραιότητα και έφερε εις πέρας τη δημιουργία Κανονισμού Παραλιών -ο οποίος ψηφίζεται στο επόμενο Δ.Σ.- και ο οποίος διασφαλίζει την ασφάλεια των λουομένων, την προστασία του περιβάλλοντος, την εξασφάλιση ελεύθερων χώρων και τη δημιουργία όλων αυτών των κανόνων που πλέον θα διέπουν τη χρήση της παραλίας και του αιγιαλού. Σε αυτή τη λοιπόν την κατεύθυνση ελέγχουμε καθημερινά τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην παραλία για την τήρηση των όρων μίσθωσης, είμαστε σε διαρκή εγρήγορση για την καταπολέμηση του παραεμπορίου, εξοπλίζουμε σταδιακά την παραλία με όλα τα προαπαιτούμενα των αυστηρών προδιαγραφών της 'Γαλάζιας Σημαίας' και ειδικά φέτος θα έχουμε νέες προμήθειες σε όλες τις παραλίες, όπως σας περιέγραψα παραπάνω».
Και καταλήγει:
«Στις οικονομικές δυσκολίες που περνάει ο Δήμος Χανίων, αυτήν την περίοδο δίνουμε προτεραιότητα στον τουριστικό τομέα και σε συνεργασία με όλους τους πολίτες, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο, αντιμετωπίζουμε ίσως για πρώτη φορά, με τέτοια οργάνωση, τα καθημερινά δεκάδες προβλήματα της παραλίας. Καλούμε όλους όσοι θέλουν να βοηθήσουν σε αυτήν την κατεύθυνση να συνεργαστούν μαζί μας, αφού οποιοδήποτε αίτημα το εξετάζουμε και σε σύντομο διάστημα παρεμβαίνουμε για την επίλυση και αντιμετώπισή του».


Kallikrates Chania:ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ-Ευπρεπισμός παραλιών
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου