ΠΑΡΚΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΟΛΕΝΤΑΣ-Παγκόσμιο σημείο μνήμης θυμάτων τροχαίων

Όπως δημοσιεύτηκε την 20-06-2012 στο www.haniotika-nea.gr

«Παγκόσμιο σημείο αναφοράς μνήμης και απόδοσης φόρου τιμής στα θύματα των τροχαίων ατυχημάτων όλου του κόσμου» αποτελεί το Πάρκο Τροχαίων Δυστυχημάτων 'Χρήστος Πολέντας', όπως επισημαίνει σε χθεσινή του ανακοίνωση ο Σύλλογος Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων Περιφέρειας Κρήτης 'Ο Αγιος Χριστόφορος'.
Στην ανακοίνωση, που υπογράφει ο πρόεδρος του Συλλόγου, Σταύρος Πολέντας, επισημαίνονται τα εξής: «Η ρωσική αντιπροσωπία στα Ηνωμένα Εθνη είχε υποβάλει στη Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε. σχέδιο, στο οποίο στην παράγραφο ΡΡ13 ανέφερε σχετικά με το Πέτρινο Γλυπτό Μνημείο 'Δέντρο των Εθνών του Ο.Η.Ε.' στο Πάρκο Τροχαίων Δυστυχημάτων 'Χρήστος Πολέντας' του οποίου η κατασκευή και η τοποθέτηση εγκρίθηκε από τον Ο.Η.Ε. και είναι αφιερωμένο στη δεκαετία δράσεως του Ο.Η.Ε. για την οδική ασφάλεια. Τα αποκαλυπτήριά του και η έπαρση σημαίας του Ο.Η.Ε. έγιναν σε σχετική επίσημη εκδήλωση στο πάρκο 'Χρήστος Πολέντας' τον Νοέμβριο του 2011 στα Χανιά.
Κατόπιν της ως άνω προτάσεως η Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε. στο σχετικό ψήφισμα της 19ης Μαΐου 2012 Α 66 για την οδική ασφάλεια συμπεριέλαβε τη συνεισφορά της Ελλάδος στη δράση αυτή. Το Πέτρινο Γλυπτό Μνημείο 'Δέντρο των Εθνών του Ο.Η.Ε.' στο μοναδικό παγκοσμίως πάρκο 'Χρήστος Πολέντας' αποτελεί πλέον παγκόσμιο σύμβολο κατά των τροχαίων δυστυχημάτων και το Πάρκο Τροχαίων Δυστυχημάτων 'Χρήστος Πολέντας' παγκόσμιο σημείο αναφοράς μνήμης και απόδοσης φόρου τιμής στα θύματα των τροχαίων ατυχημάτων όλου του κόσμου.
Η δράση του Συλλόγου Αρωγής και Αλληλεγγύης Τροχαίων Δυστυχημάτων Περιφέρειας Κρήτης 'Ο Αγιος Χριστόφορος' αναγνωρίστηκε για το ουσιαστικό, καθοριστικό και αποτελεσματικό έργο του καθώς και για τον κοινωνικό ρόλο και σκοπό του».
Kallikrates Chania:ΠΑΡΚΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΟΛΕΝΤΑΣ-Παγκόσμιο σημείο μνήμης θυμάτων τροχαίων
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου