Ανείπωτος πόνος με φόντο τη βεντέτα

Όπως δημοσιεύτηκε την 26-6 -2012 στο neatv.gr

Με τη σιωπή να κραυγάζει δεκάδες καυτά «γιατί», φίλοι και συγγενείς συνόδεψαν χθες, βυθισμένοι στον σπαραγμό και τον θρήνο, τους δύο αγαπημένους τους στην τελευταία τους κατοικία. Ο Πρίαμος και ο Μανώλης, δεν θα είναι ποτέ ξανά αναμεσά τους.

Τα δάκρυα κύλησαν ποτάμι, όταν τα φέρετρα με τις σωρούς του Πρίαμου Ξυδάκη και του Μανώλη Σταυρουλάκη, οδηγήθηκαν στον Ι.Ν. Αγίου Τίτου για να ψαλεί η νεκρώσιμος ακολουθία. Οι πέτρες ράγισαν, όταν με φωνή τσακισμένη από την απώλεια, ένας φίλος του 34χρονου Πρίαμου αναρωτήθηκε με πόνο και οδύνη: «Τί σχέση έχει το χωριό μας με όλα αυτά;»

Τραγικές φιγούρες, η σύζυγος του 34χρονου, Κατερίνα, η οποία έμεινε μόνη με τρία ανήλικα παιδιά, η μητέρα του, αλλά και ο πατέρας του, Γιάννης. Στο πένθος όμως είναι βυθισμένη και η οικογένεια του 65χρονου Μανώλη Σταυρουλάκη, ο οποίος, δυστυχώς, βρέθηκε στον λάθος τόπο τη λάθος στιγμή και το πλήρωσε με τη ζωή του.

Το παρόν στη νεκρώσιμο ακολουθία έδωσαν ο δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης καθώς και ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης αλλά και περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων. Ο δήμαρχος Ηρακλείου, στον επικήδειο που εκφώνησε, ζήτησε σύνεση και ηρεμία. Ο Προφήτης Ηλίας όμως, μυρίζει ακόμη μπαρούτι, με την αστυνομία να είναι επί ποδός, νύχτα και μέρα.

Το ενδεχόμενο να ξεσπάσει βεντέτα, φαντάζει ως ο χειρότερος εφιάλτης, όχι μόνο της αστυνομίας, αλλά και των φιλήσυχων κατοίκων του χωριού. Τα μέτρα πάντως που έχουν λάβει οι δυνάμεις ασφαλείας είναι δρακόντεια, με το σπίτι του 52χρονου δράστη να φρουρείται συνεχώς, παρά το γεγονός ότι όλοι έχουν φύγει από το χωριό.

www.neatv.gr - Ρεπ.: Ελ. Γκοντέ - Επιμ.: Λ. Φιλικόζης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου