ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ-Καθαρισμός οικοπέδων για πρόληψη πυρκαγιών

Όπως δημοσιεύτηκε την 20-06-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Στον καθαρισμό οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται μέσα σε κατοικημένες περιοχές των διοικητικών ορίων του Δήμου Χανίων ή κοντά σε αυτές και μέχρι απόσταση 100 μέτρων, πρέπει να προχωρήσουν οι ιδιοκτήτες τους, στο πλαίσιο της αποφυγής πυρκαγιών.
Οπως εξηγεί σε χθεσινή ανακοίνωσή του ο Δήμος Χανίων, σε εφαρμογή της υπ’ αριθμ. 4  Πυροσβεστικής Διάταξης που αφορά στην αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς, οι ιδιοκτήτες ή με οποιοδήποτε τρόπο εκμεταλλευτές οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται μέσα σε κατοικημένες περιοχές εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Χανίων ή κοντά σε αυτές και μέχρι αποστάσεως 100 μέτρων, ότι «υποχρεούνται να προβούν στις προβλεπόμενες ενέργειες αποψίλωσης αυτών από ξερά χόρτα και απομάκρυνσης τυχόν άλλων εύφλεκτων υλικών και σκουπιδιών που βρίσκονται μέσα σε αυτά».
Σε περίπτωση μη συμμορφώσεως των υπόχρεων στα ανωτέρω, οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου, θα προχωρήσουν αυτεπάγγελτα στις απαιτούμενες ενέργειες καθαρισμού των οικοπέδων με επιβάρυνση των ιδιοκτητών αυτών, ενώ ταυτόχρονα θα επιβάλλεται στους ιδιοκτήτες πρόστιμο πενήντα λεπτών, ανά τετραγωνικό μέτρο του οικείου χώρου και θα υποβάλεται μήνυση για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα.
Επισημαίνεται ότι στους χώρους που αναφέρονται παραπάνω, απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς κατά το χρονικό διάστημα από 1η Μαΐου μέχρι 31η Οκτωβρίου, όσο δηλαδή διαρκεί και η αντιπυρική περίοδος.


Kallikrates Chania:ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ-Καθαρισμός οικοπέδων για πρόληψη πυρκαγιών
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου