ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ (μ-λ) - Μ-Λ ΚΚΕ-Ανάγκη αντιιμπεριαλιστικής συγκρότησης

Όπως δημοσιεύτηκε την 13-06-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Στο Εργατικό Κέντρο Χανίων πραγματοποιήθηκε προχθές η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Εκλογικής Συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) - Μ-Λ ΚΚΕ.
Η κεντρική ομιλία έγινε από τον υποψήφιο του συνδυασμού Νεκτάριο Κοκολαντωνάκη, ενώ υπήρξαν τοποθετήσεις και από τους άλλους υποψηφίους καθώς και από συναγωνιστές και φίλους του συνδυασμού.
Οπως τονίστηκε στην κεντρική εισήγηση «η  συνεύρεση του ΚΚΕ(μ-λ) με το Μ-Λ ΚΚΕ θέλει να υπηρετήσει και εκεί θα κριθεί, την ανάγκη της αντιιμπεριαλιστικής συγκρότησης του λαϊκού κινήματος. Θεωρούμε ότι μπορούμε και οφείλουμε να συμβάλουμε στο δυνάμωμα της μαζικής λαϊκής πάλης και κατεβαίνουμε στις εκλογές για να πολεμήσουμε και στο εκλογικό πεδίο και τους εκβιασμούς που θέλουν να γυρίσουν πίσω τον λαό από το προσκήνιο που τον έβγαλαν οι αγώνες του και τις αυταπάτες που λειτουργούν διαλυτικά για τη συνέχεια των αγώνων». Επίσης τονίστηκε ότι «το πιο σπουδαίο είναι πως ο λαός αρχίζει να κάνει υπόθεσή του την υπεράσπιση της ζωής και του δίκιου του κατεβαίνοντας ο ίδιος στον δρόμο και όχι αναθέτοντάς το σε κάποιο αποκούμπι με τη μαγική τάχα δύναμη της ψήφου του. Είναι εύλογο με εκβιασμούς και αυταπάτες θέλουν να τον γυρίσουν πίσω.
Ιδού, λοιπόν, το πολιτικό δίλημμα της περιόδου που αφορά αλλά δε περιορίζεται στο εκλογικό δίλημμα της κάλπης της ερχόμενης Κυριακής. Στους δρόμους με όρους αναμέτρησης με το σύστημα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής ή ψηφοφόροι των καλών ή των καλύτερων διαπραγματευτών και σωτήρων».
Επιπλέον, σύμφωνα με την ανακοίνωση του συνδυασμού, «οι τραμπουκισμοί και η φασιστική τρομοκρατία της Χρυσής Αυγής είναι μονάχα μια πλευρά του εκφασισμού της δημόσιας ζωής και του αντιδραστικού εξοπλισμού του συστήματος απέναντι στον εχθρό λαό. Η φτώχεια και η ανεργία απειλούν δραματικά πλέον τη ζωή του λαού μας. Η ίδια η ειρήνη στην περιοχή μπαίνει σε αμφισβήτηση από τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Αν θέλουμε να συμβάλουμε στον αγώνα για την υπεράσπιση της ζωής του λαού μας, αυτή την πραγματικότητα πρέπει να δούμε και να την αντιμετωπίσουμε με τόλμη. Το θετικό και ιδιαίτερα ελπιδοφόρο μέσα στην αρνητικότητα και την επικινδυνότητα των εξελίξεων είναι πως ο λαός μας έμαθε να βγαίνει στον δρόμο».
Τέλος τονίστηκε:
«Σ’ ένα τέτοιο πνεύμα πλήρους ειλικρίνειας και αποφασιστικότητας για τη συνέχιση του αγώνα ζητάμε την ψήφο των εργαζόμενων και της νεολαίας. Και όπως πολλές φορές έχει αποκαλυφθεί η πιο χρήσιμη ψήφος είναι σ’ αυτούς που συμβάλλουν στο δυνάμωμα της μαζικής λαϊκής πάλης».


Kallikrates Chania:ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ (μ-λ) - Μ-Λ ΚΚΕ-Ανάγκη αντιιμπεριαλιστικής συγκρότησης
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου