ΑΙΤΗΜΑ ΣΕ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ-Βελτίωση νομοθεσίας για τα τουριστικά τρένα

Όπως δημοσιεύτηκε την 23-06-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Τη βελτίωση της νομοθεσίας που διέπει τη λειτουργία των τουριστικών τρένων ζητούν οι εταιρείες, όπως διαφάνηκε σε χθεσινή σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.
Ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης, συναντήθηκε, ύστερα από πρόταση του δημάρχου Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη, με αρμόδιους φορείς, όπου έγινε σύσκεψη σχετικά με την περιήγηση με τα τουριστικά τρένα περιοχών του Νομού μας.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμος Πλατανιά, ο Δήμος Χανίων, η Δ/νση Τροχαίας Χανίων, η Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Χανίων καθώς και τα «Τουριστικά Τρένα Κρήτης Α.Ε.».
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «με δεδομένη την πολυνομία και τη διασπορά αρμοδιοτήτων και αδειοδοτήσεων, συζητήθηκε η ανάγκη για σαφή προσδιορισμό τους καθώς και η διαδικασία διασφάλισης των συνθηκών οδικής ασφάλειας των επιβαινόντων, των πεζών και των υπόλοιπων οχημάτων.
Κατά τη συνάντηση διευκρινίστηκαν οι αρμοδιότητες καθενός από τους παραπάνω φορείς που παραβρέθηκαν στη σύσκεψη και έγινε εκτενής διάλογος για την επίτευξη της ασφάλειας των επιβαινόντων.
Από τη μεριά της, η ιδιοκτήτρια εταιρεία υποσχέθηκε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να τροποποιηθεί η Νομοθεσία, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει με πλήρη νομιμότητα».


Kallikrates Chania:ΑΙΤΗΜΑ ΣΕ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ-Βελτίωση νομοθεσίας για τα τουριστικά τρένα
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου