Συνάντηση Βάμβουκα-Σκουλάκη για τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δ. Χανίων

Όπως δημοσιεύτηκε την 26-6 -2012 στο neatv.gr




Την παρέμβαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων (ΚΕΔ), προκειμένου να υπάρξει λύση στο πρόβλημα με την υποστελέχωση προσωπικού στις κοινωνικές υποδομές των δήμων λόγω της μη διενέργειας προσλήψεων προσωπικού, θα ζητήσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης.

Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Χανίων στη χθεσινή συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δήμος Ενεργών Πολιτών» Τάσο Βάμβουκα και μελών της παράταξής του,  στο Δημαρχείο, όπου συζητήθηκαν κυρίως θέματα κοινωνικής πολιτικής, «η υποστελέχωση υπηρεσιών του Δήμου μας είναι υπαρκτή, ωστόσο, η Δημοτική Αρχή, δεν μπορεί να απολογείται, γιατί το προσωπικό δεν επαρκεί ή γιατί η κυβέρνηση έχει περικόψει τις πιστώσεις προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Ο κ. Σκουλάκης επανέλαβε ότι στις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής είναι η στήριξη των κοινωνικών δομών στα όρια του νέου καλλικρατικού Δήμου αλλά και η επέκτασή τους, την ώρα μάλιστα που οι κοινωνικές και προνοιακές δομές σε εθνικό επίπεδο - λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που διανύει η χώρα μας - αντιμετωπίζουν προβλήματα στη λειτουργία τους και πολλές απειλούνται με διακοπή εξαιτίας της αδυναμίας χρηματοδότησής του από την κεντρική εξουσία»

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του σχετικά ο Δήμαρχος Χανίων «όλο αυτό το διάστημα έχουμε καταβάλλει στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας, μια πολύ σημαντική και τεκμηριωμένη δουλειά σε όλα τα επίπεδα. Είναι χαρακτηριστικό πως όχι μόνο διατηρήσαμε το υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου μας αλλά κατορθώσαμε και διευρύναμε το δίκτυο των κοινωνικών υποδομών μας, λειτουργώντας δύο νέα ΚΑΠΗ, ιδρύοντας και λειτουργώντας Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φροντιστήριο για άπορους συμπολίτες και οικονομικά αδύναμες οικογένειες, μειώσαμε τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς ενώ προγραμματίζουμε το επόμενο διάστημα τη λειτουργία ενός Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών και τη δημιουργία ενός Γραφείου Διαμεσολάβησης-Συμβουλευτικής Υποστήριξης Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων».

«Συνεχίζουμε να έχουμε ως πρώτη προτεραιότητα το κοινωνικό κράτος που σημαίνει κοινωνικές υπηρεσίες, παιδικούς σταθμούς, προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι», Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων και δίνουμε καθημερινά μάχη», είπε ο Δήμαρχος Χανίων, χαρακτηρίζοντας εποικοδομητική την συζήτηση με τον κ. Βάμβουκα και τα μέλη της παράταξής του.

Σημειώνεται ότι στην συνάντηση παραβρέθηκαν η αντιδήμαρχος Χανίων αρμόδια σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής Χρυσούλα Χατζηδάκη, η πρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠΠ Χρύσα Χαριτάκη και η πρόεδρος της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ Νάνσυ Αγγελάκη.

neatv.gr - Β. Καλογεράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου