ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΣΟΦΟΚΛΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ-Απαλλοτρίωση με συλλήψεις

Όπως δημοσιεύτηκε την 14-06-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Συλλήψεις περιελάμβανε χθες το σίριαλ της διαμάχης μεταξύ του Δήμου Χανίων και έξι οικογενειών ιδιοκτητών ακινήτων στην οδό Σοφοκλή Βενιζέλου, που αντιδρούν στην απαλλοτρίωση των περιουσιών τους, προκειμένου να προχωρήσει η διάνοιξη του δρόμου.
Η  Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη τριών ατόμων μετά από την κατάθεση μήνυσης από τον Δήμο για παρακώλυση δημοσίου έργου καθώς προχθές δεν είχαν επιτρέψει στις μπουλντόζες του Δήμου να εκτελέσουν εργασίες.
Χθες, μετά τη σύλληψη των τριών και παρουσία αστυνομικής δύναμης ξεκίνησε η απαλλοτρίωση μέρους των ακινήτων των κατοίκων, οι οποίοι, πάντως, υποστηρίζουν ότι δεν έχει ληφθεί τελεσίδικη απόφαση για τον ορισμό της τιμής μονάδας ανά απαλλοτριωθέν τετραγωνικό και έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Τα τρία άτομα συνελήφθησαν με τη διαδικασία του Αυτοφώρου και κατηγορούνται για το αδίκημα της παρακώλυσης δημοσίου έργου, ενώ ένα από αυτά, μία γυναίκα, μητέρα παιδιού με ειδικές ανάγκες, αντιμετωπίζει και την κατηγορία της αντίστασης κατά της Αρχής.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους η γυναίκα ανέφερε ότι «το συνεργείο του Δήμου ξεκίνησε να ρίχνει τα δέντρα έξω από το σπίτι και πήγα να τους εμποδίσω, λέγοντάς τους ότι αυτό είναι παράνομο καθώς δεν μας έχει επιδοθεί απόφαση διοικητικής αποβολής. Τότε ήρθαν οι αστυνομικοί να με συλλάβουν. Τους είπα ότι έχω μητέρα κατάκοιτη και παιδί με ειδικές ανάγκες που θα έμενε μόνο του στο σπίτι, αλλά εκείνοι δεν το δέχτηκαν». «Παρ’ όλο που ήταν παρούσα και η δικηγόρος μου, που επιβεβαίωσε τα λεγόμενά μου, με συνέλαβαν με το ζόρι, προκαλώντας μου και βλάβη στο αριστερό χέρι. Εκείνη τη στιγμή το παιδί μου έβλεπε το περιστατικό από το μπαλκόνι. Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί μαζί με το ΕΚΑΒ πήγαν στο σπίτι της κατάκοιτης μητέρας μου και προσπάθησαν να τη βγάλουν από το σπίτι. Παρενέβη όμως ο εισαγγελέας και σταμάτησαν», συμπλήρωσε.


Kallikrates Chania:ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΣΟΦΟΚΛΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ-Απαλλοτρίωση με συλλήψεις
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου