ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠ. ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ:-«Η Ευρώπη να στηρίξει την Κρήτη του μέλλοντος»

Όπως δημοσιεύτηκε την 23-06-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Την αναγκαιότητα για περισσότερη Ευρώπη υπό την έννοια της ενίσχυσης των ευρωπαϊκών πολιτικών, τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, στη διάρκεια της ομιλίας του - καλωσόρισμα, στη συνάντηση εργασίας, που είχαν χθες στο Ηράκλειο τα μέλη της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων, σ’ επίπεδο μεταφορών και τουρισμού. Ζήτησε παράλληλα συστράτευση των τοπικών φορέων και δυνάμεων -εξυμνώντας το δυναμικό του νησιού- για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των αναγκαίων υποδομών. Και βεβαίως -πρόσθεσε- πρέπει η Ευρώπη να στηρίξει τον σχεδιασμό και την υλοποίηση για «την Κρήτη του μέλλοντος».
Ο κ. Αρναουτάκης, αφού προηγουμένως είχε ακούσει τόσο τα μέλη της Επιτροπής όσο και τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων, οι οποίοι τοποθετήθηκαν για την περίπτωση της Κρήτης σε θέματα μεταφορών και τουρισμού, έδωσε έμφαση στην ευρωπαϊκή διάσταση των θεμάτων και τόνισε: «Όλοι οι φορείς ζητάνε χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά θα ήταν χρησιμότερο να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε εμείς -ο καθένας χωριστά στον τομέα του- για την Κρήτη και ακολούθως τι μπορεί να κάνει η Ευρώπη για μας».
Με την άποψη του περιφερειάρχη συντάχθηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού, ο Βρετανός Μπράιαν Σίμπσον -με τον οποίο είχε κοινή θητεία στις Βρυξέλλες- υποστηρίζοντας: «Συμφωνώ απόλυτα με τον περιφερειάρχη, δεν πρέπει να κοιτάτε τι κάνει η Ευρώπη για σας, αλλά τι κάνετε εσείς για τον τόπο σας». Ο περιφερειάρχης Κρήτης μίλησε για την πενία των υποδομών στην Κρήτη, την οποία και απέδωσε στην έλλειψη μελετών για τα βασικά έργα υποδομής του νησιού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο ΒΟΑΚ, ο οποίος στερείται βασικών μελετών. Η ολοκλήρωση του ΒΟΑΚ και των κάθετων αξόνων του Ηρακλείου -είπε ο κ. Αρναουτάκης- είναι στις προτεραιότητές μας. Ήδη ο περιφερειάρχης επικοινώνησε μ’ επιστολή, με το νέο υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κώστα Χατζηδάκη, από τον οποίο και ζήτησε συνάντηση για τα παραπάνω θέματα.


Kallikrates Chania:ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠ. ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ:-«Η Ευρώπη να στηρίξει την Κρήτη του μέλλοντος»
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου