ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΤΑΦΡΟ-Ολοκληρώνεται το θέατρο

Όπως δημοσιεύτηκε την 26-06-2012 στο www.haniotika-nea.gr

«Ενα πάγιο αίτημα της τοπικής μας κοινωνίας ικανοποιείται από τη Δημοτική Αρχή, με τη δημιουργία του νέου υπαίθριου θεάτρου στην Ανατολική Τάφρο», επεσήμανε ο δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, σε συνέντευξη Τύπου χθες, στον χώρο της Τάφρου καθώς βρίσκονται στη φάση ολοκλήρωσης οι εργασίες του εν λόγω θεάτρου.
«Η  παλαιά  σιδηροκατασκευή προσέβαλε το μνημείο της Ανατολικής Τάφρου και γενικότερα των ενετικών οχυρώσεων, ενώ το νέο θέατρο, χωρητικότητας 1.800 θέσεων, δημιουργήθηκε με στόχο να συμβάλει στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας καθώς και να αποτελέσει έναν χώρο ανάδειξης και προβολής του έργου των Πολιτιστικών Συλλόγων και φορέων του τόπου μας», τόνισε ακόμη ο δήμαρχος Χανίων, ο οποίος συμπλήρωσε ότι  «η απομάκρυνση της σιδερένιας κατασκευής -η οποία σημειώνεται ότι ήταν και προεκλογική δέσμευση της πλειοψηφούσας δημοτικής παράταξης 'Χανιά - ο Δήμος μας Αλλάζει'- συμβάλλει ταυτόχρονα και στην ανάδειξη των αναχωμάτων και των τάφρων των ενετικών οχυρώσεων της παλαιάς πόλης των Χανίων».
Ο κ. Σκουλάκης ευχαρίστησε όλους εκείνους οι οποίοι συνέβαλαν «ώστε το νέο θέατρο να γίνει πραγματικότητα» και ιδιαίτερα τον προϊστάμενο του Γραφείου Χανίων της Επιστημονικής Επιτροπής Οχυρώσεων Κρήτης, Μιχάλη  Ανδριανάκη καθώς και τη γενική γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, τη γενική διευθύντρια του Υπουργείου Πολιτισμού Μαρία Βλαζάκη, τη διευθύντρια της 28ης Ε.Β.Α., Αναστασία Τζιγκουνάκη και όλο το εργατοτεχνικό προσωπικό του Δήμου Χανίων και του Γραφείου Οχυρώσεων.
Από την πλευρά του ο κ. Ανδριανάκης χαρακτήρισε «καρκίνωμα για την πόλη μας το λυόμενο προσωρινό θέατρο που, ωστόσο, κράτησε είκοσι χρόνια» και το οποίο αντικαταστάθηκε με το νέο αυτό θέατρο, προσθέτοντας ότι το «νέο θέατρο είναι φιλικό και ήπιο προς τον χώρο, το μνημείο και τους πολίτες που θα απολαμβάνουν τις παραστάσεις».
«Η συνεργασία και συναντίληψη σε πολλά θέματα με τον Δήμο Χανίων βοηθάει στην ανάδειξη των μνημείων της πόλης μας, για την οποία θέλουμε ακόμη να κάνουμε πολλά», κατέληξε ο κ. Ανδριανάκης.


Kallikrates Chania:ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΤΑΦΡΟ-Ολοκληρώνεται το θέατρο
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου