Συνάντηση Περιφερειάρχη με Κινέζο αξιωματούχο

Όπως δημοσιεύτηκε την 13-6 -2012 στο neatv.gr



Την εκτίμηση ότι την επόμενη πενταετία το μεγαλύτερο ποσοστό των Κινέζων τουριστών που βγαίνουν στο εξωτερικό για διακοπές θα προτιμούν την Ελλάδα και ιδιαίτερα την Κρήτη, έκαναν από κοινού την Τρίτη ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο γενικός διευθυντής του τμήματος διαχείρισης του Υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας Lin Songtian.
Ο Κινέζος αξιωματούχος που επισκέφθηκε την Περιφέρεια συζήτησε με τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη τις μεγάλες προοπτικές που υπάρχουν προκειμένου να αυξηθούν περαιτέρω οι εξαγωγές Κρητικών αγροτικών προϊόντων στην Κίνα, αλλά και το τουριστικό ρεύμα από την Κίνα στην χώρα μας.

«Συνεχίζουμε την προσπάθεια για την προσέλκυση Κινέζων τουριστών αλλά και την εξαγωγή αγροτικών προϊόντων στην Κίνα. Η σημερινή συνάντηση είναι σημαντική και μετά την πρόσφατη επίσκεψη που είχα στην πρεσβεία της Κίνας στην Αθήνα, θεωρώ ότι η επόμενη πενταετία θα είναι μια πενταετία ανάπτυξης των σχέσεων μεταξύ Κίνας και Κρήτης για την προώθηση των προϊόντων μας αλλά και την προσέλκυση τουριστών στο νησί μας» ανέφερε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε: « Η εκτίμηση είναι ότι από την στιγμή που ξεμπλοκάρουμε την διαδικασία της visa αύριο το πρωί μπορούν να έρθουν 200 χιλιάδες Κινέζοι τουρίστες για διακοπές στο νησί».
Ο Κινέζος αξιωματούχος εξέφρασε για άλλη μια φορά στον Περιφερειάρχη τις ευχαριστίες του για την επιχείρηση που στήθηκε στο νησί για την μεταφορά χιλιάδων Κινέζων πολιτών από την Λιβύη στην Κίνα μέσω Κρήτης.
«Η Ελλάδα είναι η καλύτερη σύμμαχος της Κίνας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σήμερα υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες συνεργασίας στον τουρισμό αλλά και στις εξαγωγές. Το τελευταίο διάστημα έχει αυξηθεί το βιοτικό επίπεδο των Κινέζων πολιτών με αποτέλεσμα πολλοί περισσότεροι έχουν την δυνατότητα σήμερα να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό. Το μεγαλύτερο ποσοστό Κινέζων τουριστών θα προτιμήσει την Ελλάδα και την Κρήτη» δήλωσε ο κ. Lin και συμπλήρωσε: «Δεν είναι τυχαία η αεροπορική διασύνδεση Πεκίνου-Αθήνας μέσω Air China. Γνωρίζουμε επίσης την εξαιρετική ποιότητα του ελαιολάδου σας και του κρασιού σας ιδιαίτερα του κόκκινου. Η Κίνα είναι ανοιχτή στο Ελληνικό εμπόριο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου