ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ-Ολοκληρώνεται το νέο ιατρείο

Όπως δημοσιεύτηκε την 14-06-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Στο στάδιο της ολοκλήρωσης βρίσκεται το νέο ιατρείο της ακριτικής Γαύδου.
Οπως μας είπε χθες ο δήμαρχος Γαύδου, Στρατής Λαμπάκης, υπολογίζεται πώς μέσα στο επόμενο εικοσαήμερο θα είναι έτοιμο το νέο ιατρείο της Γαύδου. Ο ίδιος εξήγησε πως το ιατρείο διαμορφώνεται στη θέση του παλιού.
Στο μεταξύ, ιατροφαρμακευτικό υλικό παραδόθηκε στο ιατρείο της Γαύδου στο πλαίσιο του ακριτικού Οδοιπορικού Υγείας που πραγματοποίησαν η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωσή της "Αποστολή" και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (Ι.Σ.Α) για τη στήριξη των κατοίκων ακριτικών νησιών.
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το οδοιπορικό Υγείας ξεκίνησε στο πλαίσιο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής που ίδρυσαν οι δύο φορείς τον Φεβρουάριο του 2012 για την πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας ανασφάλιστων και πολιτών που βρίσκονται σε ανάγκη. Η πρώτη φάση ολοκληρώθηκε τον Μάιο με τη Χάλκη, τη Σύμη, τη Νίσυρο, και τελικά την ίδρυση παραρτήματος του Ιατρείου στο Καστελόριζο.
Στη δεύτερη φάση, κλιμάκιο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, πρωτοστατούντων του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου του Ι.Σ.Α Γιώργου Πατούλη, και του Γενικού Διευθυντή της "Αποστολής" Κ. Δήμτσα, επισκέφθηκε τους ακρίτες από το νοτιότερο άκρο της Ευρώπης τη Γαύδο ως το Αγαθονήσι, τους Λειψούς και τους Αρκιούς για να προμηθεύσουν τα αγροτικά ιατρεία με φαρμακευτικό και αναλώσιμο υλικό, να καταγράψουν τις υγειονομικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και να "υιοθετήσουν" τα προβλήματα των κατοίκων των περιοχών.

ΣΕ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ
Διανομή έργου για τη Γαύδο
Το έργο "Γαύδος, η αρχαία Ωγυγία;" του συγγραφέα Γιώργου Λεκάκη τυπώθηκε σε περίπου 150 αντίτυπα και διανεμήθηκε δωρεάν, ως αναμνηστικό στους αποφοίτους της Γ΄ τάξεως του Ελληνικού Λυκείου Μονάχου!
Αυτό ανακοίνωσε ο Σύλλογος Κρητών Μονάχου και επισημαίνει ότι το συγκεκριμένο έργο του Γ, Λεκάκη, είχε κυκλοφορήσει σε α΄ έκδοση από τις εκδόσεις "Αέροπος", το 2006.


Kallikrates Chania:ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ-Ολοκληρώνεται το νέο ιατρείο
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου