Σύσκεψη στελεχών ΠΑΣΟΚ υπο τον Στ.Αρναουτάκη

Όπως δημοσιεύτηκε την 12-6 -2012 στο flashnews.gr
"Όλοι έχουμε υποχρέωση να δώσουμε την μάχη της Κυριακής, να μην λείψει κανείς, να στηρίξουμε την δημοκρατική παράταξη και να δώσουμε την μάχη για να υπάρχει βουλευτής του ΠΑΣΟΚ απο τα Χανιά στην βουλή μετα τις εκλογές της 17ης Ιουνίου».

Με αυτο το μυνημα ξεκινησε την κομματική σύσκεψη, που εγινε εχτεσ το βραδυ στο ξενοδοχείο «Σαμαρια» στα Χανια, ο Περιφερειαρχης Κρήτης Σταυρός Αρναουτακης, με την συμμετοχή στελεχών του ΠΑΣΟΚ, αυτοδιοικητικων της παράταξης καθώς και με την παρουσια του υποψήφιου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ κ.Γιάννη Σουλαδακη.

Στην συνέχεια το λόγο πήρε ο Δημαρχος Χανίων κ. Μανώλης Σκουλακης ο οποίος μεταξύ άλλων επεσήμανε τα εξής :

« Έξι ημέρες πριν από τις εκλογές και η εικόνα που όλοι βλέπουμε καθημερινά είναι η εικόνα μιας χώρας χωρίς πυξίδα, με μια οικονομία που αδυνατεί να σταθεί με επιτυχία στα πόδια της και με μια κοινωνίας που έχει χάσει τον προσανατολισμό της.

Και το ερώτημα που κυριαρχεί σε όλους τους πολίτες είναι ένα: πού βαδίζει η χώρα;

Στο ερώτημα αυτό δεν έχουν καταφέρει να απαντήσουν έως σήμερα ούτε η ΝΔ ούτε και ο ΣΥΡΙΖΑ, τα επιτελεία των οποίων έχουν υιοθετήσει στο δημόσιο λόγο τους – όλο αυτό το διάστημα – μια στρατηγική τεχνητής πόλωσης, κάλπικων διλλημάτων και διχασμού, η οποία δεν οδηγεί πουθενά.

Αντίθετα έχει δημιουργήσει μια τεράστια αμφιβολία και ένα φόβο στη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων οι οποίοι αγωνιούν για την επόμενη ημέρα των εκλογών, για το ίδιο τους το μέλλον…
Και αν η ο σχηματισμός ισχυρής κυβέρνησης ή όχι, στις εκλογές της επόμενης Κυριακής συνιστά ένα απόλυτα υπαρκτό δίλλημα, η παραμονή ή όχι στο ευρώ – και κατά συνέπεια στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής οικογένειας - συνιστά το κυρίαρχο διακύβευμα στο οποίο πρέπει όλοι να απαντήσουμε με τη ψήφο μας την Κυριακή».



Καταλήγοντας ο κ.Σκουλάκης τόνισε : «Είναι ώρα μέγιστης ευθύνης και συσπείρωσης για να μπορέσουμε ως χώρα και ως κίνημα να βγούμε από αυτό το σκηνικό αδιεξόδου στο οποίο έχουμε περιέλθει μετατρέποντας το σε θετική προοπτική για τη χώρα. Αυτό, φίλες και φίλοι, μπορεί να συμβεί μόνο με ψήφο στο ΠΑΣΟΚ. Όχι ψήφο κυβερνησιμότητας ή εκλογικής ηγεμονίας αλλά ψήφο εμπιστοσύνης, ψήφο εθνικής ευθύνης και κοινωνικής συμφωνίας. Άλλη λύση δεν υπάρχει…»

Στην ίδια κατεύθυνση ήταν και οι άλλες ομιλίες των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, όπως η ομιλία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Αποστολη Βουλγαρακη, όπου παραδέχτηκε ότι έγιναν λάθη, αλλα κανείς δεν μπορει να ξεχάσει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα που απο την μεταπολίτευση και μετα αναστηλωσε την χώρα, την έφερε σε ένα πολυ καλο σημείο ανάπτυξης και οτι ηταν το κομμα που εβαλε την Ελλαδα μέσα στην Ευρώπη.



Από την πλευρά του ο υποψήφιος βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ κ.Ευτύχης Δαμιανάκης, αφού αναφέρθηκε εν συντομία στα πεπραγμένα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και την κρίση που κλήθηκαν να διαχειριστούν, καταλήγοντας είπε :

"Ο ΣΥΡΙΖΑ, με τις συνεχείς αντιφάσεις των στελεχών του, την πολυγλωσσία, τις ανέξοδες υποσχέσεις, τα ακοστολόγητα προγράμματα της παροχολογίας, με πρωτοφανή ανευθυνότητα και προκλητική αλαζονεία, θα βάλει τη χώρα σε μεγαλύτερες περιπέτειες, θα τη ρίξει στα βράχια. Η Ν.Δ. θυμίζει κάθε μέρα και περισσότερο την προδικτατορική Δεξιά, την ΕΡΕ της άκρατης υποσχεσιολογίας, της καλλιέργειας φοβικών συνδρόμων, της πολιτικής τού «όπου φυσάει ο άνεμος». Και σήμερα έχει επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας τη Ντόρα Μπακογιάννη, που την διέγραψαν επειδή είχε ψηφίσει το πρώτο μνημόνιο.

Καλώ τους δημοκρατικούς πολίτες των Χανίων να απαντήσουν υπεύθυνα στην ανευθυνότητα. Να μην ενισχύσουν αυτούς που ακόμα και τώρα, την ύστατη ώρα, υπηρετούν και προτάσσουν κομματικές στρατηγικές αντί για το εθνικό συμφέρον.

Καλώ τους δημοκρατικούς πολίτες των Χανίων να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις το ΠΑΣΟΚ. Για να υπάρξει στις 18 Ιουνίου, κυβέρνηση ευθύνης που θα διασφαλίσει την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας μας."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου