ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΠΡΟΣ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ:-«Να συνεχιστεί η λειτουργία του Κ.Π.Ε. Βάμου»

Όπως δημοσιεύτηκε την 13-06-2012 στο www.haniotika-nea.gr

«Να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Βάμου ζητά από το υπουργείο Παιδείας, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων.
Οπως επισημαίνει, το Κ.Π.Ε. Βάμου είναι το μοναδικό που λειτουργεί στην Περιφερειακή Ενότητα των Χανίων, καλύπτοντας την ανάγκη επιμόρφωσης στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση χιλιάδων μαθητών, εκπαιδευτικών και πολιτών της Δυτικής Κρήτης.
Σημειώνει ότι τον Ιούλιο του 2011 είχε ανασταλεί η λειτουργία του ΚΠΕ Βάμου με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας. Μετά από κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών, εκπροσώπων του νομού και του Δήμου Αποκόρωνα όπου υπάγεται, αποφασίστηκε τελικά η επαναλειτουργία του. Με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης επαναλειτουργεί κι επισήμως με 4 εκπαιδευτικούς αποσπασμένους έως τον Αύγουστο.
Τονίζει ότι στη σύντομη αυτή λειτουργία του, τη φετινή σχολική χρονιά επιμορφώθηκαν στους χώρους του Κέντρου και σε δράσεις στο πεδίο περί τους 1.000 μαθητές και 325 εκπαιδευτικοί κι ενήλικοι πολίτες. Η προσφορά του Κέντρου στη διαμόρφωση περιβαλλοντικής συνείδησης και στην προστασία της φύσης είναι πολύτιμη, σε μια εποχή που η χώρα μας πρέπει να στηριχτεί στις δικές της δυνάμεις για να αντιμετωπίσει την μεγάλη οικονομική κρίση.
Ακόμα σημειώνει:
«Θα αποτελούσε μέγα σκάνδαλο να έχει διαμορφωθεί ένας χώρος εκπαίδευσης πλήρως εξοπλισμένος, με την αναστήλωση ενός παλιού δημοτικού σχολείου του 1908, για τη δημιουργία του οποίου έχουν δαπανηθεί εκατοντάδες εκατομμύρια δραχμές, χρήματα του ελληνικού λαού και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, να διατίθενται ευρωπαϊκά κονδύλια για τη λειτουργία του και για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση ευρύτερα, και να μη λειτουργεί επειδή το Υπουργείο Παιδείας αρνείται να διαθέσει 5 εκπαιδευτικούς, σε ένα νομό όπου υπηρετούν περί τους 3.000 σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Θα αποτελούσε δείγμα της παθογένειας του ελληνικού πολιτικού συστήματος, με έργα που γίνονται όχι για να λειτουργούν αλλά για να παίρνουν τα χρήματα κάποιοι εργολάβοι.
Είμαστε βέβαιοι ότι το Υπουργείο Παιδείας θα ανταποκριθεί άμεσα στο αίτημά μας για διασφάλιση της λειτουργίας του ΚΠΕ Βάμου και την επόμενη σχολική χρονιά, καθώς σε λίγες μέρες κλείνουν τα σχολεία και την επόμενη εβδομάδα αποχωρούν οι εκπαιδευτικοί από τα σχολεία. Οποιαδήποτε λύση (παράταση θητείας ή προκήρυξη θέσεων) πρέπει να δοθεί τώρα, ώστε να μπορέσει το Κέντρο να λειτουργήσει απρόσκοπτα από την 1η Σεπτέμβρη, υποδεχόμενο πολύ περισσότερους μαθητές, εκπαιδευτικούς και πολίτες, προλαβαίνοντας να δράσει επιμορφωτικά Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο, μήνες κατά τους οποίους γίνεται ο προγραμματισμός των σχολείων».


Kallikrates Chania:ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΠΡΟΣ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ:-«Να συνεχιστεί η λειτουργία του Κ.Π.Ε. Βάμου»
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου