-Στα Χανιά για νοσηλεία νεφροπαθείς του Ρεθύμνου;

Όπως δημοσιεύτηκε την 14-06-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Στα όριά τους έχει φέρει γιατρούς, εργαζομένους, τη διοίκηση του Νοσοκομείου Ρεθύμνου και τους ασθενείς, κυρίως τους νεφροπαθείς, ο προτεινόμενος από το Υπουργείο Υγείας οργανισμός λειτουργίας του Ιδρύματος.
Το θέμα της υποβάθμισης του Νοσοκομείου έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό και αγανάκτηση στον ιατρικό κόσμο του Ρεθύμνου, ενώ παρεμβάσεις έκαναν χθες υποψήφιοι βουλευτές που ζητούν πάγωμα  της τροποποίησης και δημοτικοί σύμβουλοι που ζητούν έκτακτη σύγκληση του Δ.Σ.
Τον δικό τους Γολγοθά ανεβαίνουν οι νεφροπαθείς του Νομού, οι οποίοι μετά τη δήλωση παραίτησης των νεφρολόγων του Νοσοκομείου, δεν ξέρουν τι θα κάνουν σε έναν μήνα από σήμερα, αν πράγματι ισχύσει η 'απειλή' των γιατρών. Αναγνωρίζουν, όμως, ότι ακόμη και αν λειτουργήσει το Νοσοκομείο με τον προτεινόμενο οργανισμό και οι γιατροί δεν παραιτηθούν, φοβούνται ότι σταδιακά το τμήμα θα κλείσει και θα αναγκάζονται να πηγαίνουν στα Χανιά ή στο Ηράκλειο, με πολύ μεγάλο ψυχολογικό και οικονομικό κόστος.
Ο σύζυγος της κας Φωτεινής Δρυμμάκη είναι νεφροπαθής και κάνει αιμοκάθαρση τρεις φορές την εβδομάδα. Η κα Δρυμμάκη αναρωτιέται: «Είναι δίκαιο ένας άνθρωπος 85 χρονών, που ζει 35 χλμ. μακριά από το Ρέθυμνο, να πρέπει να πηγαίνει στα Χανιά; Πώς θα αντέχει τόσα χιλιόμετρα καταβεβλημένος και σε αυτήν την ηλικία; Από την πρώτη Ιανουαρίου, δε, δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ από το κράτος για τα μεταφορικά. Τι να κάνω, να τον αφήσω να πεθάνει;».
Τον ίδιο προβληματισμό εκφράζει και η κα Δέσποινα Σταγάκη. «Μας λένε ότι η Μονάδα θα κλείσει και πρέπει να ψάξουμε αλλού. Οι γιατροί και το προσωπικό είναι άψογοι και έχουν κάνει θυσίες τόσα χρόνια, αλλά το σύστημα μας αναγκάζει να κρατήσουμε τους ανθρώπους μας στο σπίτι να πεθάνουν εκεί τελικά».


Kallikrates Chania:-Στα Χανιά για νοσηλεία νεφροπαθείς του Ρεθύμνου;
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου