ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΝΙΩΝ-Ικανοποίηση για την αύξηση των ποσοστών

Όπως δημοσιεύτηκε την 18-06-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Ικανοποίηση για τη σημαντική αύξηση των ποσοστών του κόμματος, παρά το γεγονός ότι δεν επαληθεύτηκαν οι προσδοκίες για την κατάληψη της πρώτης θέσης, που θα άνοιγε τον δρόμο για μια κυβέρνηση της Αριστεράς, επικρατούσε αργά χθες το βράδυ στο εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά. Πλέον, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονται στην ανάγκη άσκησης μιας «ισχυρής και ουσιαστικής αντιπολίτευσης» στην κατεύθυνση «της ακύρωσης των μνημονίων» και τονίζουν ότι «ο αγώνας συνεχίζεται».   
Αξιοσημείωτο είναι ότι στα Χανιά ο ΣΥΡΙΖΑ διατήρησε την πρώτη θέση που είχε καταλάβει στην εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου, διπλασιάζοντας μάλιστα το ποσοστό του.  
Οπως και στις εκλογές του Μαΐου, έτσι και χθες το βράδυ, αρκετοί ψηφοφόροι και μέλη του κόμματος συγκεντρώθηκαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ για να παρακολουθήσουν τα εκλογικά αποτελέσματα.
Τα exit poll προμήνυαν βραδιά θρίλερ, ωστόσο, γρήγορα φάνηκε ότι η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει την πρώτη θέση.
Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να κρύβουν τον προβληματισμό τους, εξέφραζαν παράλληλα την ικανοποίησή τους για τη μεγάλη αύξηση των ποσοστών του κόμματος, το οποίο μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να πολλαπλασιάσει τις δυνάμεις του.
«Είμαστε περήφανοι για τον ελληνικό λαό, που σε αυτές τις εκλογές απέδειξε ότι το κλίμα τρομοκρατίας που προσπάθησαν να μεταφέρουν η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και οι σύμμαχοί τους από το εξωτερικό δεν πέρασε ή τουλάχιστον δεν πέρασε στον βαθμό που αυτοί θα ήθελαν», σημείωσε το μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων, Ανδρέας Παπανδρέου και πρόσθεσε: «Μέχρι πριν 3 μήνες ήμασταν στο 5% και σήμερα είμαστε γύρω στο 30%. Από αύριο αυτό που θα κάνουμε θα είναι μια σοβαρή αντιπολίτευση».   
Συνεχίζοντας ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε ότι «επί της ουσίας η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να παίξουν τον ρόλο του διαπραγματευτή» καθώς όπως υπογράμμισε «είναι αυτοί που είχαν υπογράψει τα προηγούμενα μνημόνια και είχαν συναινέσει στις πολιτικές της τρόικας για την Ελλάδα».
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για το σχεδόν 30% του ελληνικού λαού που μας ψήφισε. Με τα άλλα αριστερά κόμματα ξεπερνάμε το 40%. Ενα πολύ μεγάλο ποσοστό δηλαδή έχει απεγκλωβιστεί από την εμπορία ψήφων που ασκούσαν τα κόμματα του πρώην δικομματισμού και ελπίζουμε ότι με σοβαρή αντιπολίτευση εκ μέρους μας καθώς και των υπολοίπων κομμάτων της Αριστεράς θα κάνουμε παρελθόν τα μνημόνια και θα προσπαθήσουμε στην κατεύθυνση να μπει ο τόπος σε μια διαδικασία πραγματικής ανάπτυξης».
Σε ό,τι αφορά την επόμενη ημέρα ο κ. Παπανδρέου τόνισε ακόμα: «Από την προεκλογική περίοδο είπαμε ότι ακόμα και αν βγαίναμε πρώτο κόμμα με πλειοψηφία θα θέλαμε κυβέρνηση συνεργασίας της Αριστεράς και ο σημαντικότερος παράγοντας σε όλες τις διαδικασίες είναι ο λαός. Δεν μπορεί καμία ουσιαστική αλλαγή να γίνει αν δεν είναι συμμέτοχος ο λαός. Δεν υπάρχει κανένας που να έχει μαγικές λύσεις στο τσεπάκι του. Εμείς αυτό που λέμε είναι ότι μαζί με τον λαό μπορούμε να ανατρέψουμε αυτή την εικόνα καταστροφής που θέλουν να μας φέρουν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ».



Kallikrates Chania:ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΝΙΩΝ-Ικανοποίηση για την αύξηση των ποσοστών
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου