ΑΠΟ ΤΗ ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ-Μήνυμα συνεργασίας

Όπως δημοσιεύτηκε την 14-06-2012 στο www.haniotika-nea.gr

«Αυτό που σήμερα χρειάζεται η χώρα είναι μια ευρεία συναίνεση και συνεργασία εκείνων των πολιτικών δυνάμεων που είναι σε θέση και πιστεύουν ότι η Ελλάδα πρέπει να μείνει μέσα στην ευρωζώνη».
Αυτό επεσήμανε, μεταξύ άλλων, η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη τονίζοντας παράλληλα ότι η χώρα έχει ανάγκη από μια «κυβέρνηση που θα έχει την αξιοπιστία και την κοινωνική πλειοψηφία» να διαπραγματευτεί με τους ευρωπαίους εταίρους θέματα όπως η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του χρέους αλλά και για τη μη μείωση μισθών και συντάξεων.
Η κα Μπακογιάννη, η οποία μίλησε χθες στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στα Χανιά που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο "Καναρίνια" στον Κουμπέ, εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει την αυτοδυναμία ενώ ερωτηθείσα για το σχέδιο εξόδου από την κρίση του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι αυτό «δεν βασίζεται σε υπαρκτά χρήματα».   
Η κα Μπακογιάννη που έφτασε στον χώρο της συγκέντρωσης λίγο πριν τις 9 το βράδυ έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από πλήθος φίλων και οπαδών της Νέας Δημοκρατίας, ενώ το "παρών", έδωσαν μεταξύ άλλων, οι υποψήφιοι βουλευτές Χρήστος Μαρκογιαννάκης, Μανούσος Βολουδάκης, Κυριάκος Βιρβιδάκης, Κωνσταντίνος Γύπαρης, Γιώργος Δασκαλάκης και Αννα Κοντολαιμάκη - Ηλιάκη.   
«Δεν χρειάζεται να σας πω πόσο χαίρομαι που βρίσκομαι στην Κρήτη την τελευταία εβδομάδα πριν από τις κρισιμότερες εκλογές της μεταπολίτευσης», σημείωσε αρχικά, μιλώντας στους δημοσιογράφους η κα Μπακογιάννη και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι ο αέρας της νίκης του ευρωπαϊκού πατριωτικού μετώπου με τη Νέα Δημοκρατία είναι σαφής και καταγράφεται πλέον σε ολόκληρη την Ελλάδα. Είναι πάρα πολύ σημαντικό το μήνυμα να πάει σε κάθε μία και κάθε ένα Κρητικό, ότι αυτές οι εκλογές θα κρίνουν πραγματικά την ευρωπαϊκή ταυτότητα της χώρας μας τα επόμενα χρόνια».
Η κα Μπακογιάννη εξέφρασε επίσης τη συγκίνησή της για τη μαζική παρουσία των φίλων και ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας στην εκδήλωση: «Νιώθω μεγάλη χαρά και μεγάλη συγκίνηση. Είμαστε πάλι μαζί άνθρωποι που έχουμε δώσει πάρα πολλές φορές κοινούς αγώνες και μας συνδέουν πολλά. Αλλά το πολύ θετικό είναι ότι μαζί μας βρίσκονται σήμερα και καινούργιοι, νέοι άνθρωποι, προερχόμενοι από όλους τους χώρους.  Κι αυτό έχει σημασία. Διότι βλέπετε ότι όταν δίνεις τη μάχη για την πατρίδα σου έχεις τη δυνατότητα να υπερβείς τα οποιαδήποτε κομματικά, προσωπικά προβλήματα και δίνεις τη μάχη ενωμένος. Κι αυτό μετράει διπλά».

ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ
Ερωτηθείσα για το το ενδεχόμενο η Νέα Δημοκρατία να μην κερδίσει την αυτοδυναμία η κα Μπακογιάννη απάντησε: «Δεν πιστεύω για να είμαι ειλικρινής ότι δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία. Δεν θέλω να λέω πράγματα τα οποία εγώ δεν τα βλέπω. Και να υπάρξει όμως αυτοδυναμία, αυτό που σήμερα χρειάζεται η χώρα είναι μια ευρεία συναίνεση και συνεργασία εκείνων των πολιτικών δυνάμεων που είναι σε θέση και πιστεύουν ότι η Ελλάδα πρέπει να μείνει μέσα στην ευρωζώνη. Κι αυτές είναι γνωστές».
Επίσης, σε ερώτηση για τα περιθώρια που υπάρχουν επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης η κα Μπακογιάννη τόνισε: «Υπάρχουν δυνατότητες συγκεκριμένες επαναδιαπραγμάτευσης και για την επιμήκυνση του χρόνου και για τη μη μείωση μισθών και συντάξεων και για θέματα όπως το φορολογικό, το οποίο πάρα πολύ απασχολεί όλο τον κόσμο με τα ατελείωτα χαράτσια που έχουν μπει. Αλλά αυτό θα γίνει από μια κυβέρνηση που θα έχει την αξιοπιστία και την κοινωνική πλειοψηφία να το κάνει. Γι’ αυτό ζητάμε κάθε ψήφος σήμερα να είναι για το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας».

ΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ ΣΥΡΙΖΑ
Σε ό,τι αφορά τους υψηλούς τόνους αντιπαράθεσης που κυριαρχούν τις τελευταίες ημέρες ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ η κα Μπακογιάννη υπογράμμισε ότι η Νέα Δημοκρατία βασίζεται σε «ουσιαστικά επιχειρήματα» και άφησε αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ ότι διακινδυνεύει την παραμονή της χώρας στο ευρώ: «Ο κίνδυνος υπάρχει. Υπάρχει κίνδυνος η Ελλάδα να ξαναβρεθεί με τη δραχμή και με μία υποτιμημένη δραχμή κατά 60%, με μια πληθωριστική δραχμή, σε κατάσταση που η δικιά μας η γενιά δεν έχει ποτέ ζήσει. πόσο μάλλον η δικιά σας γενιά. Δεν πρέπει αυτό να το επιτρέψουμε», επεσήμανε, ενώ για την πρόταση εξόδου από την κρίση που έχει διατυπώσει ο ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε: «Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ δεν βασίζεται σε υπαρκτά χρήματα. Εγώ έχω καλέσει πάρα πολλές φορές τον ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθεί να μου πει πώς θα πληρώσουμε το έλλειμμα στην αγορά ενέργειας, 1,7 δισ. ευρώ; Πώς θα πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις στο τέλος Ιουλίου, όταν τα ταμειακά αποθέματα δεν υπάρχουν σήμερα; Αυτά θέλουν ξεκάθαρες απαντήσεις και καλώ τον ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και σήμερα, 3 ημέρες πριν τις εκλογές, να τοποθετηθεί. Διότι με το ψωμί των ανθρώπων δεν μπορούμε να παίξουμε».  
Τέλος, σε ερώτηση δημοσιογράφου για το τι θα έλεγε στους καταθέτες που αποσύρουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες η κα Μπακογιάννη απάντησε: «Θα τους έλεγα ότι το τραπεζικό σύστημα της χώρας είναι ασφαλές. Η πρώτη ανακεφαλαιοποίηση όπως ξέρετε πάει στις τράπεζες.
Είχαμε πολύ κατηγορηθεί κάποτε γι’ αυτό αλλά τώρα ο κόσμος καταλαβαίνει τη σημασία ενός σταθερού τραπεζικού συστήματος.
Στην Ελλάδα δεν είμαστε σαν την Ισπανία. Δεν φαλίρισαν οι τράπεζές μας. Το κράτος φαλίρισε. Αυτό το κράτος πρέπει να το ξαναχτίσουμε».


Kallikrates Chania:ΑΠΟ ΤΗ ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ-Μήνυμα συνεργασίας
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου