ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΝΙΑ:-«Αναγκαία μια εθνική κυβέρνηση ειδικού σκοπού»

Όπως δημοσιεύτηκε την 12-06-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες χαρακτήρισε τις προτάσεις των 'Ανεξάρτητων Ελλήνων' για έξοδο από την κρίση ο υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου του κόμματος Νότης Μαριάς, μιλώντας χθες σε προεκλογική εκδήλωση στο πάρκο Ειρήνης και Φιλίας στα Χανιά.
Ο κ. Μαριάς παρουσίασε τα βασικά σημεία των προτάσεων του κόμματος, τονίζοντας ότι βασική επιδίωξη των 'Ανεξάρτητων Ελλήνων' είναι «η συγκρότηση εθνικής κυβέρνησης ειδικού σκοπού, η οποία στόχο έχει να μας απελευθερώσει από τα δεσμά των δανειστών».
Υπενθύμισε, δε, πως σε ό,τι αφορά την κυβέρνηση «ο κ. Καμμένος έχει βάλει ένα ουσιαστικό θέμα. Οτι δεν μπορείς να συγκυβερνήσεις με αυτούς που σε έχουν φέρει σε αυτήν την κατάσταση, που είναι η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΛΑ.Ο.Σ. Και βεβαίως οι αρχηγοί τους, οι οποίοι έχουν υπογράψει τις δηλώσεις νομιμοφροσύνης».
Ο κ. Μαριάς υπογράμμισε ότι οι 'Ανεξάρτητοι Ελληνες' προτείνουν, μεταξύ άλλων, τα εξής:
? «Άμεση ανακήρυξη της Α.Ο.Ζ., που σημαίνει ότι μπορούμε να προχωρήσουμε από την πρώτη στιγμή, με μια μονομερή πράξη, και αυτό θα μας δώσει ευκαιρία για μία διαφορετική γεωστρατηγική, επειδή θέλουμε να ενταχθούμε στον ενεργειακό άξονα Κύπρος - Ισραήλ - Ελλάδα. Υπάρχουν ήδη προτάσεις από αμερικανικές και ρωσικές εταιρείες για την εκμετάλλευση φυσικού αερίου έξω από την Κρήτη και δυνατότητα προείσπραξης των εσόδων, τα οποία αναμένονται».
? «Συγκρότηση επιτροπής λογιστικού ελέγχου για να δούμε ποιο κομμάτι του χρέους είναι επαχθές, ποιο είναι επονείδιστο και ποιο θα αναγνωρίσουμε και θα πληρώσουμε. Εκτιμούμε ότι το μεγαλύτερο μέρος του χρέους εντάσσεται σε αυτό που ονομάζουμε επαχθές και επονείδιστο. Από ?κει και πέρα, μετά τον προσδιορισμό του χρέους, θα διαγράψουμε μονομερώς με πράξη κυρίαρχη της ελληνικής πολιτείας του κομμάτι του επαχθούς και του επονείδιστου χρέους, εν συνεχεία θα προβούμε σε καταγγελία του Μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων».
? «Τιμωρία όσων μας οδήγησαν παράνομα στο Μνημόνιο, αλλά και όσων έκαναν διάφορες παρανομίες κατά της χώρας, με δήμευση της περιουσίας τους».
? «Διεκδίκηση γερμανικών οφειλών. Δεν είναι μόνο οι αποζημιώσεις των συγγενών των θυμάτων (μαρτυρικές πόλεις όπως η Κάντανος), αλλά κυρίως η διεκδίκηση των οφειλών για την καταστροφή της ελληνικής οικονομίας από τους Γερμανούς και, ακόμα πιο σημαντικό γιατί θεωρούμε ότι μπορούμε να το διεκδικήσουμε πιο εύκολα, είναι το κατοχικό δάνειο. Εκτιμούμε ότι η οφειλή είναι 54 δισ. ευρώ χωρίς τους τόκους και μαζί με τους τόκους κοντά στα 350 δισ. ευρώ. Θα προχωρήσουμε στην τιτλοποίηση του δανείου, δημιουργία ενός ομολόγου, το οποίο θα διαθέσουμε στις διεθνείς αγορές να το αγοράσουν και αυτές στη συνέχεια να το εισπράξουν από τους Γερμανούς. Εμείς θα προτιμήσουμε να το κάνουμε αυτό σε συνεργασία με διεθνείς οίκους, οι οποίοι θα το αξιολογήσουν και θα το εντάξουμε μετά, πιθανότατα, στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ούτως ώστε να υπάρχει εφαρμοστέο Δίκαιο το αμερικανικό».
Ερωτηθείς από τα 'Χ.Ν.' αν οι προαναφερόμενες προτάσεις είναι όντως ρεαλιστικές, ο κ. Μαριάς απάντησε καταφατικά, παραπέμποντας σε σχετικές μελέτες που ο ίδιος έχει κάνει «σε ανύποπτο χρόνο εκτός πολιτικής», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ως καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης.
«Το σημαντικό είναι ότι καθίσταται πολιτικά εφικτό αυτό το σενάριο της διεκδίκησης των οφειλών αλλά και των καταγγελιών του Μνημονίου. Αρα, λοιπόν, μπαίνουν στην καθημερινή πολιτική ατζέντα πράγματα που έχουμε μελετήσει και είναι εφικτά. Πολιτική απάντηση χρειάζεται μόνο. Ότι γίνονται θεσμικά, νομικά, αυτά γίνονται. Απλά χρειάζεται μια κυβέρνηση που θα τα παλέψει», πρόσθεσε υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου των 'Ανεξάρτητων Ελλήνων'.
Σημειώνεται ότι ο κ. Μαριάς επισκέφθηκε χθες το Νοσοκομείο Χανίων συνοδευόμενος από υποψήφιους βουλευτές και μέλη της οργάνωσης των 'Ανεξάρτητων Ελλήνων' του Νομού, όπου είχε συζήτηση με τη διοίκηση, γιατρούς και εργαζόμενους για τα προβλήματα του Ιδρύματος.
Το βράδυ αναμενόταν να επισκεφθεί το εκλογικό κέντρο Αποκορώνου των 'Ανεξάρτητων Ελλήνων' στις Βρύσες.


Kallikrates Chania:ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΝΙΑ:-«Αναγκαία μια εθνική κυβέρνηση ειδικού σκοπού»
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου