ΣΤΗ ΧΑΛΕΠΑ-Μεγάλη συμμετοχή στο αντιπολεμικό διήμερο

Όπως δημοσιεύτηκε την 11-06-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε χθες και προχθές το 11ο αντιπολεμικό διήμερο που οργάνωσε στην πρώην Γαλλική Σχολή στη Χαλέπα η "Ενωτική Πρωτοβουλία" των φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης.
Προχθές, πρώτη μέρα των πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων έγιναν εισηγήσεις με θέμα: "Υπάρχει άλλος δρόμος! Μνημόνιο, Ε.Ε. και καταστροφή ή άλλη πορεία;" από τους Π. Μαυροειδή και Τ. Σταυρόπουλο ενώ ακολούθησε πλούσια συζήτηση.
Ο Παναγιώτης Μαυροειδής, μέλος της πρωτοβουλίας κατά του ευρώ και της Ε.Ε. και μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «η παραμονή στην ευρωζώνη και η επιβολή των μνημονίων της Ε.Ε., της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, είναι η καταστροφή για τον εργαζόμενο λαό».
Για τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε. και στο ευρώ, υποστήριξε: «Εμείς λέμε ότι είναι μια απολύτως λάθος θέση. Η λαϊκή ψήφος στις 6 Μαΐου λέει κάτω τα μνημόνια. Για να καταργήσεις τα μνημόνια που συμπυκνώνουν μια σειρά από πολιτικές, πρέπει να αρνηθείς το χρέος, να καταργήσεις τη δανειακή σύμβαση».
Ο Τάσος Σταυρόπουλος, συντονιστής του "Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής" υπογράμμισε ότι σήμερα περισσότερο από ποτέ, είναι ανάγκη η Αριστερά να τονίσει πως είναι αδύνατον να τονωθεί η χώρα και η οικονομία της μέσα στα πλαίσια της Ε.Ε.. «Αυτή τη στιγμή οδηγούμαστε σε ένα δίπολο με την ΝΔ να χρησιμοποιεί τακτικές εμφυλιοπολεμικές. Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βλέπω να μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση και φοβάμαι ότι θα γίνει προσπάθεια από τα καθεστωτικά κόμματα, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, τα ΜΜΕ να του χρεωθεί μια χρεοκοπία που θα κληθεί να την πληρώσει όλη η αριστερά».
Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την εμφάνιση του Θάνου Μικρούτσικου και των Υπόγειων Ρευμάτων και με ρεμπέτικο γλέντι.  
Στον χώρο του αντιπολεμικού διημέρου λειτούργησαν περίπτερα για την Εκπαίδευση, την εργασία, κ.ά.. Οπως ανακοίνωσε η Ενωτική Πρωτοβουλία, το "Αντιπολεμικό Διήμερο" δεν έχει χορηγούς, ούτε σπόνσορες.
Χθες το βράδυ έγινε συζήτηση με θέμα: "Το φασιστικό φαινόμενο. Η ιστορία του και η σύχγρονη διάσταση".


Kallikrates Chania:ΣΤΗ ΧΑΛΕΠΑ-Μεγάλη συμμετοχή στο αντιπολεμικό διήμερο
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου