Θετικά τα πρόσημα στις παρεμβάσεις της ΔΕΥΑΧ

Όπως δημοσιεύτηκε την 30-6 -2012 στο neatv.gr

Σε απολογιστική ενημέρωση σχετικά με τα έργα, τις παρεμβάσεις της και τις προτεραιτότητές της, προχώρησε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης - Αποχέτευσης Χανίων, με σκοπό την πληρέστερη ενημέρωση των δημοτών και ιδιαίτερα των κατοίκων των περιαστικών Δημοτικών Ενοτήτων.  Πρόκειται για παρεμβάσεις που σκοπό έχουν τη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων αλλά και τη φροντίδα του ευρύτερου περιβάλλοντος. 

Α) Για την εξυπηρέτηση των αναγκών υδροδότησης του νέου Καταστήματος Κράτησης Χανίων στην περιοχή της Αγιάς της Δημοτικής Ενότητας Θερίσου, η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. δια της Αντιπροέδρου του Δ.Σ. Νίκης Αποστολάκη προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης με τον Διευθυντή του Καταστήματος κ. Ιωάννη Κλαπάκη, με σκοπό την κατασκευή δικτύου ύδρευσης Φ90 συνολικού μήκους περίπου 900 μέτρων.

Αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης, η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. ξεκίνησε την υλοποίηση του έργου με αυτεπιστασία, δηλαδή με τη συνδρομή εργατοτεχνικού προσωπικού και μηχανημάτων της. Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές εργασίες εκσκαφών και τοποθέτησης των σωληνώσεων και απομένουν μόνο η πραγματοποίηση των αντίστοιχων συνδέσεων και της αποκατάστασης του ασφαλτοτάπητα του οδοστρώματος. 

Β) Ολοκληρώθηκαν οι επιμέρους εργασίες επέκτασης του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων σε περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Νέας Κυδωνίας.

Πιο συγκεκριμένα, κατόπιν αιτήματος των κατοίκων της περιοχής, τα συνεργεία αποχέτευσης της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. κατασκεύασαν με ίδια μέσα και κάτω από δύσκολες συνθήκες, δίκτυο αποχέτευσης Φ200 στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου μήκους 30μ.  καθώς και στην οδό Ιφιγένειας μήκους 150μ. (ΦΩΤΟ-3)

Γ) Ενόψει της ερχόμενης φθινοπωρινής περιόδου και αφενός προς αποφυγή τυχόν πλημμυρικών φαινομένων αλλά και αφετέρου προς αποφυγή της δημιουργίας εστιών ρύπανσης και μόλυνσης, η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. έχει ξεκινήσει από νωρίς φέτος, τόσο τις εργασίες του καθιερωμένου καθαρισμού των σχαρών αποχέτευσης όμβριων υδάτων, τα οποία βρίσκονται σε αρκετά σημεία του Δήμου μας, όσο και της επισκευής παλαιοτέρων και κατασκευής και τοποθέτησης νέων σχαρών σε όποια σημεία του δικτύου κρίνεται αυτό απαραίτητο.

Στα πλαίσια αυτά, συνεργείο του τμήματος αποχέτευσης της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. ολοκλήρωσε τις εργασίες καθαρισμού τέτοιων σχαρών σε διάφορα σημεία του Δαράτσου της Δημοτικής Ενότητας Νέας Κυδωνίας  και της επισκευής-αντικατάστασης αρκετών σχαρών σε διάφορα σημεία της Παλαιάς Εθνικής Οδού Χανίων – Κολυμβαρίου.

Δ) Όπως είναι γνωστό,  εδώ και περίπου δέκα χρόνια η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. διαθέτει υπερσύγχρονο εξοπλισμό ενσύρματης τηλεκάμερας και τηλεόρασης κλειστού κυκλώματος τοποθετημένου σε φορτηγό αυτοκίνητο, με τη χρήση του οποίου μπορεί και πραγματοποιεί α) τον έλεγχο του εσωτερικού των αγωγών αποχέτευσης ακαθάρτων και ομβρίων υδάτων, διαμέτρου πάνω από 160mm, σε νέο-κατασκευασμένα δίκτυα, β) τον έλεγχο δικτύων σε λειτουργία και γ) να ανακαλυφθούν τυχόν παράνομες συνδέσεις αποχέτευσης σε δίκτυα ομβρίων και ακαθάρτων.

Πρόσφατα και με τη βοήθεια αυτού του εξοπλισμού, κατέστη δυνατή η διαπίστωση της σοβαρής βλάβης που υπήρχε στο δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων τόσο της Εκκλησίας όσο και του Ιδρύματος του Αγίου Νεκταρίου στην περιοχή Παχιανών της Δημοτικής Ενότητας Χανίων. Μετά από την άμεση επέμβαση του συνεργείου και των μηχανημάτων της Δ.Ε.Υ.Α.Χ., η βλάβη επιδιορθώθηκε και αποκαταστάθηκε η εύρυθμη λειτουργία του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου