ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ WWF ΕΛΛΑΣ-Ντοκιμαντέρ για τους υγροτόπους της Κρήτης

Όπως δημοσιεύτηκε την 30-06-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Στη δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ για τους υγροτόπους της Κρήτης, με την επιστημονική υποστήριξη του WWF Ελλάς, προχωρούν εθελοντικά οι  κινηματογραφιστές κύριοι Καραγιαννάκος και Krafft, με έδρα τη Γερμανία.
Στόχος τους είναι να αναδείξουν την οικολογική, κοινωνική και οικονομική αξία των υγροτόπων της Κρήτης και να συμβάλουν με αυτό τον τρόπο στην ευαισθητοποίηση των Ελλήνων, αλλά και ξένων, πολιτών, όπως επεσήμανε χθες, μιλώντας στα 'Χ.Ν.', η συντονίστρια των εθελοντικών δράσεων του προγράμματος 'Προστασία των Νησιωτικών Υγροτόπων της Ελλάδας' του WWF Ελλάς, Μαρία Νοΐδου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη Τετάρτη οι κινηματογραφιστές επισκέφτηκαν το Δημαρχείο Χανίων και συνάντησαν τον δήμαρχο Μανώλη Σκουλάκη, ο οποίος, όπως ανέφερε η κα Νοΐδου, τους ενημέρωσε για την πρόοδο των δράσεων για την αποκατάσταση της εκβολής Μορώνη στη Σούδα.
Τις προηγούμενες ημέρες, εκτός από τον Μορώνη, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τις λίμνες Αγιάς, Κουρνά και Τερσανά, αλλά και το εποχικό λιμνίο Ομαλού.
Η κα Νοΐδου υπογράμμισε ότι «οι υγροτοπικές περιοχές είναι σημαντικές για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, ενώ προσδίδουν μεγαλύτερη αξία στο φυσικό περιβάλλον των Χανίων».
Παράλληλα, υπενθύμισε ότι «το WWF Ελλάς μέσω του προγράμματος 'Προστασία των νησιωτικών υγροτόπων της Ελλάδας' έχει καταγράψει 53 υγροτοπικές περιοχές (εκ των οποίων οι 41 είναι φυσικοί υγρότοποι) στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ενώ συνέβαλε σημαντικά στην ανάπτυξη νομοθετικού πλαισίου ικανού για την προστασία τους (νόμος για τη διατήρηση της Βιοποικιλότητας, Προεδρικό Διάταγμα για τους μικρούς νησιωτικούς υγροτόπους, προστασία τους μέσω των Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων και των Σχεδίων Χωρικής Οικιστικής Οργάνωσης Ανοιχτής Πόλης)».
«Ως συνέχεια των δράσεων προστασίας τους, το WWF Ελλάς,  παρακολουθεί την κατάστασή τους μέσω του Δικτύου Εθελοντών για την Παρακολούθηση των Υγροτόπων της Κρήτης, με τη συμμετοχή ενεργών πολιτών, τοπικών φορέων, αλλά και με τη συνεργασία αρμόδιων Υπηρεσιών», κατέληξε η κα Νοΐδου.


Kallikrates Chania:ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ WWF ΕΛΛΑΣ-Ντοκιμαντέρ για τους υγροτόπους της Κρήτης
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου