Εμπαιγμός των αγροτών των Χανίων σχετικά με το πρόγραμμα βιολογικής αντιμετώπισης του έλκους της καστανιάς

Όπως δημοσιεύτηκε την 07-7 -2012 στο neatv.gr

 


«Επιταγές χωρίς αντίκρισμα» αποδείχτηκαν τελικά οι δεσμεύσεις στις 15 Δεκεμβρίου του 2011 του πρώην Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Δριβελέγκα προς τους 4 βουλευτές των Χανίων και τους εκπροσώπους των αγροτών του νομού, ότι εντάσσεται με 2 εκατ. Ευρώ στο ΕΣΠΑ το πρόγραμμα Βιολογικής Καταπολέμησης του Έλκους της Καστανιάς.


Με γραπτή ανακοίνωση του τότε (στις 15 Δεκεμβρίου 2011) ο κ. Δριβελέγκας ανακοίνωνε ότι:


«Ευρεία σύσκεψη για την αντιμετώπιση του έλκους της καστανιάς πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπό την προεδρία του Υφυπουργού Γιάννη Δριβελέγκα. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Ειδικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών, Ευάγγελος Διβάρης, ο Γενικός Διευθυντής Φυτικής Παραγωγής Αντώνης Κουντούρης, εκπρόσωποι της Διαχειριστικής Αρχής, καθώς και οι τέσσερις βουλευτές του Νομού Χανίων, Ευτύχης Δαμιανάκης, Σήφης Βαλυράκης, Ευαγγελία Κουρουπάκη και Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Επίσης, στη συνάντηση παρέστησαν ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Καστανοπαραγωγών Νομού Χανίων Νικόλαος Μπομπολάκης, καθώς και τα μέλη του Συνεταιρισμού, Θεόδωρος Σταθάκης και Κωνσταντίνος Κριμπιζάκης.


Στο πλαίσιο της σύσκεψης αποφασίστηκαν τα εξής:


1. Εντός της επόμενης εβδομάδας θα ενταχθεί το έργο της αντιμετώπισης του έλκους της καστανιάς στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και ειδικότερα στη δράση 227, με συνολικό προϋπολογισμό 2 εκατομμύρια ευρώ.
2. Η διαδικασία της ανάθεσης της απαιτούμενης μελέτης θα έχει ολοκληρωθεί το αργότερο έως το τέλος Φεβρουαρίου του 2012.».

Σήμερα όμως (έξι μήνες μετά) –όπως κατήγγειλε στη Ν.Τ. ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Καστανοπαραγωγών Ν. Χανίων Νίκος Μπομπολάκης τίποτα από όσα είχε δεσμευτεί ο κ. Δριβελέγκας δεν έχει γίνει.

Όπως δήλωσε ο κ. Μπομπολάκης, ούτε το πρόγραμμα της βιολογικής καταπολέμησης του έλκους της καστανιάς έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, ούτε καν η μελέτη μπορεί να προχωρήσει και έχει γίνει «μπαλάκι» ανάμεσα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στη Γενική Διεύθυνση Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος.
Οι καστανοπαραγωγοί των Χανίων είναι ανάστατοι από τις εξελίξεις αυτές και κάνουν λόγο για πρωτοφανή εμπαιγμό τους.
Τις επόμενες ημέρες θ’ αποστείλουν υπόμνημα προς το νέο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαυτάρη ζητώντας του συνάντηση στην Αθήνα.
neatv.gr - Β. Καλογεράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου