ΣΕ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ-Περισσότερα παιδιά φέτος

Όπως δημοσιεύτηκε την 07-07-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Περισσότερα παιδιά θα μπορούν να φιλοξενούνται φέτος στους 3 Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και στον έναν Νηπιακό Σταθμό του Δήμου Χανίων, όπως γνωστοποίησε χθες η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Χανίων - Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, Νάνσυ Αγγελάκη. Οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν από τους ενδιαφερόμενους από τις 13 έως τις 23 Ιουλίου απευθείας στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.).
Η  κα Αγγελάκη επεσήμανε ότι «η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ. λειτουργεί 3 Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και 1 Νηπιακό: Νηπιακός Σταθμός Ελ. Βενιζέλου, Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Νέας Κυδωνίας, Βαμβακόπουλου και Ακρωτηρίου», γνωστοποιώντας ότι «συνολικά και στους 4 σταθμούς θα φιλοξενήσουμε 265 νήπια και 110 βρέφη» καθώς «φέτος εξασφαλίσαμε επέκταση άδειας και λειτουργίας του Βρεφονηπιακού Σταθμού της Νέας Κυδωνίας και έτσι από τη νέα σχολική χρονιά θα έχουμε επιπλέον 55 νήπια και 20 βρέφη, δηλαδή ουσιαστικά εξασφαλίσαμε έναν νέο Βρεφονηπιακό Σταθμό».
Παράλληλα, σημείωσε ότι «οι Παιδικοί Σταθμοί που υλοποιούμε είναι ενταγμένοι σε προγράμματα Ε.Σ.Π.Α. και χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ενωση, έχουν άδεια ίδρυσης και λειτουργίας, ενώ οι προδιαγραφές τους συνάδουν με εκείνες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η υποβολή των αιτήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης θα γίνει από 13 έως 23 Ιουλίου», πρόσθεσε η κα Αγγελάκη, τονίζοντας ότι «δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν όλες οι μητέρες, εργαζόμενες ή άνεργες με κάρτα ανεργίας. Εξαιρούνται οι τακτικοί και αορίστου χρόνου υπάλληλοι του δημοσίου, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαιού καθώς και οι μόνιμοι και αορίστου χρόνου υπάλληλοι Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού».
Επίσης, διευκρίνισε ότι «δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι ενδιαφερόμενες, των οποίων το οικογενειακό εισόδημα δεν υπερβαίνει τις 40.000 ευρώ».
Η διευθύντρια του Βρεφονηπιακού Σταθμού Νέας Κυδωνίας, νηπιαγωγός Ζωή Πουλιανίτη, αναφέρθηκε στις προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «οι μητέρες που θα ενταχθούν στην εν λόγω πράξη, θα πρέπει να πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις:
• να εργάζονται στην Ελλάδα ως μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες ή αυτοαπασχολούμενες στον πρωτογενή τομέα ή
• να συμμετάσχουν σε Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης (ΕΠΑ: Πρόγραμμα Νέων θέσεων Εργασίας, Πρόγραμμα Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών, Πρόγραμμα Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας - Stage, Πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης) ή
γ) να είναι άνεργες, οι οποίες διαθέτουν Δελτίο Ανεργίας σε ισχύ και αντίγραφο βεβαίωσης εξατομικευμένης προσέγγισης από τις Υπηρεσίες του Ο.Α.Ε.Δ. ή
δ) να είναι άνεργες και να λαμβάνουν ή να έχουν λάβει τακτικό επίδομα ανεργίας από τον Ο.Α.Ε.Δ. οποιαδήποτε χρονική περίοδο κατά τους τελευταίους 24 μήνες προ της δημοσίευσης της παρούσας πρόσκλησης.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά την παραλαβή του ενημερωτικού εντύπου και της αίτησης, καθώς και τον τρόπο υποβολής της αίτησης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα γραφεία της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ. στον Γαλατά (πρώην Δημαρχείο Νέας Κυδωνίας) κατά τις ώρες 8 π.μ. - 3 μ.μ. και στο τηλ.: 2821034203.


Kallikrates Chania:ΣΕ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ-Περισσότερα παιδιά φέτος
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου