ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ-“Οχι” αυτοκίνητα στο παλιό λιμάνι

Όπως δημοσιεύτηκε την 17-07-2012 στο www.haniotika-nea.gr

'Οχι' αυτοκίνητα στο παλιό λιμάνι λέει και η Ενωση Ξενοδόχων Νομού Χανίων, με αφορμή σχετικό σχόλιο, το οποίο δημοσιεύτηκε στο φύλλο της περασμένης Παρασκευής των 'Χανιώτικων νέων'.
Σε επιστολή που υπογράφουν ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων, Μαν. Γιαννούλης και ο γραμματέας, Κυρ. Παπαδάκης, αναφέρεται χαρακτηριστικά:
«Διαβάσαμε στην έγκριτη εφημερίδα σας στο φύλλο της 13ης Ιουλίου 2012, σελίδα 3, για το άρθρο που αφορά την παράνομη στάθμευση αυτοκινήτων στο παλιό λιμάνι των Χανίων. Σας ενημερώνουμε ότι και η Ενωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων με επιστολή μας, με αρ. πρωτ. 47/23-4-2012, προς τον δήμαρχο Χανίων (την οποία και  σας επισυνάπτουμε) είχε επισημάνει το γεγονός προκειμένου να απαγορευτεί η διέλευση και η στάθμευση στον αρχαιολογικό αυτό χώρο.
Χρειάζεται να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας για την ανάδειξη αυτού του μοναδικού μνημείου».
Στη συγκεκριμένη επιστολή η Ενωση ανέφερε, απευθυνόμενη στον δήμαρχο Χανίων:
«Με το ξεκίνημα της νέας τουριστικής περιόδου θα θέλαμε να σας επισημάνουμε το γεγονός ότι η σήμανση μέσα και έξω από την πόλη των Χανίων δεν είναι επαρκής.
Συγκεκριμένα:
• Από το αεροδρόμιο και το λιμάνι της Σούδας προς την πόλη των Χανίων.
• Η σήμανση για την ανατολική και δυτική κατεύθυνση του Νομού μας.
• Εντός της πόλης και συγκεκριμένα προς το παλιό λιμάνι, το παλιό Τελωνείο, τον Φάρο.
• Τέλος προτείνουμε στο ανατολικό κομμάτι του λιμανιού, από τα Νεώρια και ανατολικά, να απαγορευτεί, άμεσα η κυκλοφορία των αυτοκίνητων, διότι ένα ζωντανό ιστορικό μνημείο χάνει την αξία του, ενώ παράλληλα οι ξένοι επισκέπτες αναρωτιούνται για ποιον λόγο υπάρχει αυτή η υποβάθμιση.
Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε, εάν πρόκειται να γίνουν κάποιες ενέργειες από την πλευρά σας, προκειμένου να κινούνται με περισσότερη ευκολία οι επισκέπτες μας και να είναι πιο προσβάσιμες οι πληροφορίες».


Kallikrates Chania:ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ-“Οχι” αυτοκίνητα στο παλιό λιμάνι
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου