ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΣΟ ΒΑΜΒΟΥΚΑ Επαφές για θέματα του 7ου Δημοτικού

Όπως δημοσιεύτηκε την 25-09-2010 στο http://www.haniotika-nea.gr/52808

ΤΟΠΙΚΑ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΣΟ ΒΑΜΒΟΥΚΑ

Επαφές για θέματα του 7ου Δημοτικού

25-09-2010

Συνάντηση με τον διευθυντή του 7ου Δημοτικού Σχολείου, κ. Νίκο Αγριμάκη, την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων του σχολείου κα Κωστοπούλου και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου είχε χθες ο υποψήφιος δήμαρχος, Τάσος Βάμβουκας, με αφορμή το θέμα που προέκυψε με τη ραγδαία μείωση του μαθητικού δυναμικού του Σχολείου.  Μείωση, που όπως έγινε γνωστό σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του συνδυασμού του κ. Βάμβουκα, οφείλεται στην επιφυλακτικότητα των γονέων να εγγράψουν τα παιδιά τους στο σχολείο αυτό, λόγω του μεγάλου αριθμού αλλοδαπών μαθητών που φιλοξενεί.
Κατά τη συζήτηση, ο κ. Αγριμάκης ενημέρωσε τον κ. Βάμβουκα, ότι παρά το υψηλό μαθησιακό επίπεδο του σχολείου, οι γονείς προτιμούν να εγγράφουν τα παιδιά τους σε άλλα σχολεία, κυρίως το 3ο και το 4ο Δημοτικό. Από την πλευρά του Συλλόγου Γονέων η κα Κωστοπούλου εξέφρασε τη θέση να μετατραπεί το 7ο Δημοτικό σε μια μεγάλη και λειτουργική σχολική μονάδα με το κλείσιμο του ενός από τα δύο άλλα, μικρότερα Σχολεία, το οποίο θα μπορεί να εξυπηρετήσει άλλες ανάγκες σχολικής στέγης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Με την πρόταση αυτή συμφώνησε και ο υποψήφιος δήμαρχος, κ. Βάμβουκας, ο οποίος βρήκε τη λύση αυτή λειτουργική καθώς μπορεί να λύσει το πρόβλημα της ισορροπίας ανάμεσα στους ημεδαπούς και τους αλλοδαπούς μαθητές.
«Η κίνησή μας Δήμος Ενεργών Πολιτών», τόνισε «υποστηρίζει ότι τα παιδιά των αλλοδαπών δεν πρέπει να γκετοποιούνται και δεν πρέπει με τη στάση μας να συμβάλουμε σ? αυτό. Αντιθέτως, πρέπει να εντάσσονται με ομαλό τρόπο στην κοινωνία μας και το δημόσιο Σχολείο έχει να παίξει ένα πολύ σημαντικό ρόλο σ? αυτό.» «Σε κάθε περίπτωση πάντως», κατέληξε ο κ. Βάμβουκας «είναι απαραίτητο να ξεκινήσει ένας διάλογος με τους Συλλόγους των Γονέων στα άλλα δύο Σχολεία, προκειμένου να προκύψει μια λύση κοινής συναίνεσης».
ΕΠΙΣΚΕΨΗ
ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ
Την 28η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων θα επισκεφθεί τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου στις 11 π.μ., ο υποψήφιος δήμαρχος Χανίων, κ. Τάσος Βάμβουκας. Ο κ. Βάμβουκας, συνοδευόμενος από μέλη του συνδυασμού «Δήμος Ενεργών Πολιτών» θα συναντηθεί με τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας, κ. Μιχάλη Ανδριανάκη, με τον οποίο θα συζητήσουν ζητήματα της παλιάς πόλης και άλλα θέματα της αρμοδιότητάς του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου