Μ. Σκουλάκης: «Στενή συνεργασία & αξιοποίηση όλου του επιστημονικού δυναμικού για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των υδατικών πόρων του νέου Δήμου»

Όπως δημοσιεύτηκε την 27-9 -2010 στο http://www.neatv.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=11861:-l-a-r&catid=112:2010-06-10-07-12-43&Itemid=236

alt

Την ανάγκη «να διαφυλαχθεί και να αξιοποιηθεί η εμπειρία που υπάρχει από τη δράση του προσωπικού των Δ.Ε.Υ.Α. αλλά και να υπάρξει στενή συνεργασία και αξιοποίηση όλου του επιστημονικού δυναμικού του νομού – Δ.Ε.Υ.Α., ΟΑΔΥΚ, Υπηρεσίες, Πολυτεχνείο Κρήτης, κ.α. – για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του ζητήματος της διαχείρισης των υδατικών πόρων του νέου Δήμου και της προστασίας του περιβάλλοντος αυτού», επισήμανε ο υπ. Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, κατά τη διάρκεια συνάντησης, που είχε τη Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, με το Δ.Σ. του συλλόγου των εργαζομένων στις Δ.Ε.Υ.Α. των ΟΤΑ του Ν. Χανίων.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Σκουλάκης αναγνώρισε το κρίσιμο ρόλο που θα διαδραματίσει η Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων, με τη νέα της μορφή, όπως αυτή θα προκύψει από τη συνένωση των Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων και Ακρωτηρίου αλλά και τον αντίστοιχων υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης των υπολοίπων Δήμων, στην ορθολογική διαχείριση των υδάτων, στην προστασία του περιβάλλοντος και στην ανάπτυξη του νέου Δήμου Χανίων χαρακτηρίζοντας τη μάλιστα «κρίσιμο αναπτυξιακό εργαλείο».
«Επίκειται συνολική ρύθμιση των χρεών των Δ.Ε.Υ.Α. της χώρας»

Στη συνάντηση, συζητήθηκε επίσης το πρόβλημα των χρεών της Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων, λόγω του δανεισμού της από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ζήτημα για το οποίο ο κ. Σκουλάκης έκανε γνωστό στους εκπροσώπους της επιχείρησης, ότι η Κυβέρνηση προτίθεται, αμέσως μετά τις δημοτικές εκλογές, να προωθήσει μια ενιαία και συνολική ρύθμιση των χρεών όλων των Δ.Ε.Υ.Α. της χώρας που έχουν αντίστοιχο πρόβλημα, μεταξύ αυτών και της Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων.
Πέραν των παραπάνω, στη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα της προετοιμασίας του νέου οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας της νέας Δ.Ε.Υ.Α. ενώ ο κ. Σκουλάκης ενημερώθηκε για την ανάγκη υλοποίησης μια σειράς έργων στο νέο Δήμο, όπως του εκσυγχρονισμού, επάρκειας και ενοποίησης των δικτύων ύδρευσης όλων των περιοχών του νέου Δήμου με το υφιστάμενο δίκτυο της Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων.
«Επενδύουμε στο ανθρώπινο δυναμικό του νέου Δήμου»   
Εκτός από τη συνάντηση με τους εκπροσώπους του συλλόγου εργαζομένων στις Δ.Ε.Υ.Α. ο υπ. Δήμαρχος Χανίων, είχε σήμερα συνάντηση και με το προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ του Ν. Χανίων. Κατά τη διάρκεια αυτής, ο κ. Σκουλάκης είχε την ευκαιρία να ακούσει και να συζητήσει τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους του νέου Δήμου. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα προβλήματα έλλειψης προσωπικού, που έχουν άμεσες επιπτώσεις στο τομέα της καθαριότητας, στην εύρυθμη λειτουργία των παιδικών σταθμών και του δημοτικού γηροκομείου κλπ.
Ειδικά για το τομέα της καθαριότητας, τα μέλη του συλλόγου, επέρριψαν ευθύνες στους νυν δημάρχους υπογραμμίζοντας πως «τα τελευταία χρόνια μπορούσαν να κάνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα αλλά δεν το έκαναν» φέρνοντας ως παράδειγμα τον Δήμο Χανίων, ο οποίος δαπανά πάνω από 1,5 εκ. ευρώ ετησίως στους εργολάβους καθαριότητας».
Από τη πλευρά του ο κ. Σκουλάκης, αφού άκουσε τους εργαζόμενους και κατέγραψε τα προβλήματα, δεσμεύτηκε για «ανοιχτές θύρες» και «συνεχή διάλογο με τους εργαζόμενους για τα ζητήματα που τους απασχολούν» ενώ στάθηκε στην σημασία ενίσχυσης των δεξιοτήτων αυτών, σημειώνοντας: «κύριο μέλημα και προτεραιότητα μας είναι ο νέος Δήμος, να βρίσκεται και να λειτουργεί δίπλα στο πολίτη, για λογαριασμό του πολίτη, σε κάθε περιοχή του νέου Δήμου με σύγχρονη οργάνωση και με έμφαση στην ποιότητα. Για το σκοπό αυτό θα επενδύσουμε στο ανθρώπινο δυναμικό του νέου Δήμου, στους εργαζόμενους μας, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στην αξιοποίηση και ενίσχυση των δεξιοτήτων τους, μέσω της υλοποίησης επιμορφωτικών σεμιναρίων» .
neatv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου