ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Περιοδεία σε ΟΑΔΥΚ και Καστέλλι

Όπως δημοσιεύτηκε την 13-10-2010 στο http://www.haniotika-nea.gr/53811

ΤΟΠΙΚΑ

ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Περιοδεία σε ΟΑΔΥΚ και Καστέλλι

13-10-2010

Περιοδεία στον ΟΑΔΥΚ πραγματοποίησε κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Περιφέρειας Κρήτης με επικεφαλής τον Γιώργο Νταγκουνάκη, υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Χανίων. Στη συζήτηση αναδείχθηκε το πρόβλημα της λειψυδρίας στον Ν. Χανίων καθώς και οι θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης. Όπως ανέφερε ο κ. Νταγκουνάκης:
'Τα προβλήματα της λειψυδρίας, που εμφανίστηκαν το προηγούμενο διάστημα αλλά και όλα τα προηγούμενα χρόνια στην περιοχή των Χανίων, δεν είναι πρόβλημα διαχείρησης ανάμεσα στους φορείς (Περιφέρειας, διαφόρων δημάρχων, του ΟΑΔΥΚ, των ΤΟΕΒ) όπως εμφανίζεται. Το πρόβλημα της λειψυδρίας είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ασκείται την τελευταία 25ετία είτε κυβέρνηση ήταν η ΝΔ είτε ήταν το ΠΑΣΟΚ. Αντί να διαθέσουν κονδύλια για να σχεδιάσουν την ορθολογική αξιοποίηση, να αναπτύξουν και να προστατεύσουν τους υδάτινους πόρους της χώρας, με την κατασκευή έργων υποδομής που θα εμπλουτίζουν τον υδροφόρο ορίζοντα, θα αποθηκεύουν τα νερά της βροχής, θα προστατεύουν από τις απώλειες στα αρδευτικά και υδρευτικά δίκτυα, αξιοποίησαν τη λειψυδρία για να περιορίσουν τις αγροτικές καλλιέργειες και να επιβάλλουν δυσβάσταχτες τιμές στο νερό της ύδρευσης και της άρδευσης. Ο προσανατολισμός αυτός βέβαια είναι πλήρως ενταγμένος στις κατευθύνσεις και επιταγές της ΕΕ, η οποία απαιτεί να επιβληθεί «ευρωχαράτσι» στο νερό, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου απαιτεί να μειωθούν οι αρδευόμενες εκτάσεις στη χώρα μας - πράγμα που βρίσκει σύμφωνες και τις Βρυξέλλες.
Ως μέσο για αυτό το ξεπούλημα θα γίνουν και οι «καλλικρατικοί» δήμοι οι οποίοι θα αναλάβουν σημαντικό μέρος της διαχείρησης και εκμετάλλευσης του νερού'.
ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΙ
Περιοδεία στο Καστέλλι πραγματοποίησε κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον υποψήφιο περιφερειάρχη Κρήτης Στέλιο Ορφανό, τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Νταγκουνάκη και τον υποψήφιο δήμαρχο Κισάμου Σοφοκλή Τσουρουνάκη. Κατά τη περιοδεία τους συζήτησαν με κατοίκους της περιοχής για τα οξυμμένα προβλήματα του τόπου, το ξεκλήρισμα της αγροτικής παραγωγής και των μικροεμπόρων. Μεγάλο ενδιαφέρον υπήρξε στις συζητήσεις με τη νεολαία της περιοχής που μαστίζεται από την ανεργία.
Όπως τόνισαν οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης 'η ανεργία μόνο το κεφάλαιο εξυπηρετεί καθώς έτσι εξασφαλίζονται φθηνοί εργαζόμενοι. Η επιτάχυνση του ξεπουλήματος των πρώην ΔΕΚΟ, η εφαρμογή του «Καλλικράτη» και ταυτόχρονα η επέκταση των «ελαστικών» μορφών απασχόλησης αναμένεται να πολλαπλασιάσουν όσους δε θα έχουν σταθερό μεροκάματο'.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ
Την Παρασκευή 15 Οκτώβρη, στις 9 μ.μ., στη συνεστίαση που διοργανώνει η Ν.Ε Χανίων του ΚΚΕ στα 'Καναρίνια', θα γίνει η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης Περιφέρειας Κρήτης για τον Νομό Χανίων καθώς και παρουσίαση των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης των Δήμων Χανίων, Πλατανιά, Αποκόρωνα, Κισάμου και Καντάνου - Σελίνου.
Στην εκδήλωση θα παρέμβει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης Στέλιος Ορφανός. Θα ακολουθήσει γλέντι.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ
Κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον υποψήφιο περιφερειάρχη Κρήτης Στέλιο Ορφανό και τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Χανίων Γιώργο Νταγκουνάκη θα περιοδεύσει σήμερα:
Στις 10:30 π.μ. στην Πυροσβεστική.
Στις 12 μ. στη Δημοτική Αγορά.
Επίσης, κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Χανίων Γιώργο Νταγκουνάκη θα περιοδεύσει σήμερα:
Στις 5.45 μ.μ. στο ΙΕΚ.
Στις 6.30 μ.μ στο Πασακάκι.
Κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Αποκόρωνα με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Σταύρο Ζώη θα περιοδεύσει σήμερα, στις 7 μ.μ., στα χωριά Λίμνη Κουρνά-Μουρί και Καβρό - Δράμια-Κουρνά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου