Κεντρική προεκλογική ομιλία Σταύρου Αρναουτάκη στο Ηράκλειο

Όπως δημοσιεύτηκε την 05-11 -2010 στο http://www.agonaskritis.gr/%ce%ba%ce%b5%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b5%ce%ba%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%bf%ce%bc%ce%b9%ce%bb%ce%af%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%8d%cf%81%ce%bf%cf%85/

Ο Ηρακλειώτικος λαός σε μία εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό συγκέντρωση, επισφράγισε τη μεγάλη νίκη στις εκλογές της Κυριακής για το συνδυασμό «Κρήτη Πρώτη Δύναμη», με περιφερειάρχη το Σταύρο Αρναουτάκη.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού, έγινε με ενθουσιασμό δεκτός και χειροκροτήθηκε θερμά από τους χιλιάδες συγκεντρωμένους που κατέκλεισαν μέσα και έξω το κινηματοθέατρο Αστόρια.

Τον Σταύρο Αρναουτάκη προλόγισε ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ενώ στην συγκέντρωση χαιρετισμό έκανε ο Γραμματέας του Ε.Σ. του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Λασιθίου Μιχάλης Καρχιμάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στις θεσμικές αλλαγές και στη λειτουργία του κράτους με την εφαρμογή του Καλλικράτη, τονίζοντας πως ο Σταύρος Αρναουτάκης είναι η καλύτερη επιλογή να υπηρετήσει αυτό το νέο θεσμικό πλαίσιο, αλλά και ο βέβαιος νικητής των εκλογών της Κυριακής.

Το παρών στη συγκέντρωση έδωσαν ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Φραγκίσκος Παρασύρης, Μαρία Σκραφνάκη, Μανόλης Στρατάκης, η νομάρχης Ηρακλείου Βαγγελιώ Σχοιναράκη, ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης καθώς και δήμαρχοι από όλοι την Κρήτη, ο πρώην υπουργός και σύμβουλος του πρωθυπουργού Νίκος Σκουλάς, κ.α.

Στην ομιλία του ο Σταύρος Αρναουτάκης από την πλευρά του υπεραμύνθηκε των αλλαγών που φέρνει ο Καλλικράτης, διαβεβαιώνοντας ότι θα είναι πρωτοπόρος των διεκδικήσεων για την Κρήτη σε συνεργασία με όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου για μία νέα ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη.

«Στο νησί μας μαζί με τα χαρακτηριστικά της άναρχης και μη ορθολογικής ανάπτυξης, συνυπάρχουν και όλα τα χαρακτηριστικά εκείνα που μπορούν, αν αξιοποιηθούν σωστά, να συμβάλουν στην μετατροπή της Κρήτης σε «Πράσινο Νησί», σε μια Περιφέρεια πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης.

Και πρέπει όλοι σήμερα να αντιληφθούμε ότι η βιώσιμη και ισόρροπη ανάπτυξη του νησιού δεν είναι ζήτημα επιλογής αλλά αναγκαιότητας. Αυτό είναι το όραμά μας που θέλουμε να υλοποιήσουμε. Με πυλώνες την πράσινη ανάπτυξη, την απασχόληση,

την ανταγωνιστικότητα, την καινοτομία, την εξωστρέφεια και την ποιότητα ζωής οικοδομούμε ένα νέο, ισόρροπο και βιώσιμο αναπτυξιακό πρότυπο. Πρότυπο που μπορεί να μας βγάλει από την κρίση. Πρότυπο που μπορεί να ενισχύσει την ανταγωνιστική μας θέση, να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και εισοδήματα. Πρότυπο που θα μας επιτρέψει την προστασία του πολυτίμου περιβάλλοντος που ζούμε και θα μας κάνει να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας απέναντι  στα παιδιά μας, απέναντι στις επόμενες γενιές.

Πρότυπο που θα μας επιτρέψει ένα μεγάλο ποιοτικό άλμα που θα ανατρέψει τα δεδομένα που κρατούν εγκλωβισμένες τις παραγωγικές της δυνάμεις. Πρότυπο που θα εδραιώνει μια νέα πορεία ανάπτυξης.

Φίλες και φίλοι Ξέρουμε καλά ότι σε αυτή μας την πορεία, σε αυτή την νέα προσπάθεια δεν θα υπάρχει κανένας αυτόματος πιλότος. Θα χρειαστεί να αναμετρηθούμε με αντιλήψεις, αγκυλώσεις και παθογένειες που μας κρατούν στάσιμους. Θα χρειαστεί σκληρή δουλειά, πίστη στις δυνάμεις μας. Ναι, πίστη ότι μπορούμε, ότι έχουμε τις δυνατότητες να τα καταφέρουμε», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σταύρος Αρναουτάκης.

Σήμερα Παρασκευή ο Σταύρος Αρναουτάκης θα κλείσει τις προεκλογικές του ομιλίες στις Αρχάνες, στον τόπο καταγωγής του, εκεί από όπου ξεκίνησε η πορεία του στην τοπική αυτοδιοίκηση, στην Ευρωβουλή, στην Ελληνική Βουλή και τώρα πλέον στην αιρετή περιφέρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου