Σχόλιο για δημοτικές εκλογές Χανίων και Αποκορώνου

Όπως δημοσιεύτηκε την 03-11 -2010 στο http://www.agonaskritis.gr/%cf%83%cf%87%cf%8c%ce%bb%ce%b9%ce%bf-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%bf%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%ce%b5%ce%ba%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%ad%cf%82-%cf%87%ce%b1%ce%bd%ce%af%cf%89%ce%bd-%ce%ba/

ΤΟΥ ΝΙΚΗΤΑ ΚΛΑΠΑΚΗ

Είναι γεγονός ότι οι ψήφοι της Ν.Δ. θα μοιραστούν σε δύο υποψηφίους δημάρχους των Χανίων, δηλαδή στον νυν δήμαρχο κ. Βιρβιδάκη Κυριάκο και στον μέχρι σήμερα νομάρχη των Χανίων κ. Αρχοντάκη Γρηγόρη.

Ο μεν πρώτος υποστηρίζεται από τον αρχηγό της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά ως ένας από τους καλύτερους και δραστηριότερους δημάρχους της Ελλάδος, ο δε δεύτερος υποστηρίζεται από την κ. Ντόρα Μπακογιάννη, ως ένας άριστος και πετυχημένος νομάρχης.

Η ουσία όμως ποια είναι; Ότι έστω και αν όλοι οι ψήφοι της Ν.Δ. πάνω μόνο στον ένα από τους δύο αυτούς, δε θα φτάνουν για να βγει δήμαρχος, εάν δε τσοντάρουν και τα άλλα κόμματα.

Τι θα γίνει όμως στο δεύτερο γύρο; Το πιθανότερο είναι πως ο κ. Αρχοντάκης θα χρησιμοποιηθεί ως ουραγός και αρωγός στον κ. Βιρβιδάκη, εάν τυχόν ο λυκόσκυλος δεν τους φάει και τους δυο από τον πρώτο γύρο των εκλογών, που προβλέπεται.

Είναι γνωστό όμως ότι, τα παιχνίδια που παίζονται μέχρι σήμερα στην πλάτη του χανιώτικου λαού και από τους δύο τους, πως εάν τυχόν βγει πάλι δήμαρχος των Χανίων ο ένας από αυτούς, που τα πλήγματα στους πολίτες θα είναι δπλάσια και τριπλάσια αφού και ο πληθυσμός στο νέο μητροπολιτικό δήμο των Χανίων θα διπλασιαστεί με τη συγχώνευση σε αυτόν και των περιαστικών δήμων.

Ως προς τον Αποκόρωνα που έχει μεγάλη δράση προεκλογική μέχρι τώρα, ένα μεγάλο θηρίο, το οποίο είναι έτοιμο να καταβροχθίσει και τους δύο άλλους και χαμηλών τόνων υποψηφίους και τον νυν δήμαρχο του Αποκόρωνα, τους οποίους και δεν λαμβάνει καθόλου υπόψη του.

Διότι με την ρητορεία και τα παραμύθια που κάνει στους αποκορωνιώτες για να τους πείσει ότι θα αναδείξει και θα αναβαθμίσει τον τόπο και θα συμπαρίσταται πάντοτε στους πολίτες, αυτά βέβαια όλα είναι «λόγια πτερέοντα».

Μην ξεχνά όμως ότι, δεν συμπαραστάθηκε ποτέ ούτε στο ελάχιστο, ως δυναμικός αντινομάρχης που είναι ο κ. Κουκιανάκης στους συγχωριανούς του και γενικά στους αποκορωνιώτες, για το μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τα δρομολόγια των υπεραστικών λεωφορείων του ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνου – Ηρακλείου που ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι στις μετακινήσεις τους.

Παρά του ότι, τον παρακάλεσαν πολλές φορές άτομα από τον Αποκόρωνα να βοηθήσει γιατί δυσκολεύονται να πάνε στα χωριά τους και να γυρίσουν πίσω. Αυτός τους απαντούσε κάθε φορά, ότι δεν έχει καμία αρμοδιότητα. Γεννάται όμως το ερώτημα ότι τώρα που προβλέπει πως θα βγει δήμαρχος στον Αποκόρωνα και ότι θα φτιάξει πολλά θέματα στον τόπο, θα έχει τότε την αρμοδιότητα να φτιάξει και αυτά το καυτό πρόβλημα των λεωφορείων; Ας απαντήσει σχετικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου