Επιφορτισμένοι με Πολλά…Οι Δημοτικοί Αστυνομικοί Πλατανιά

Όπως δημοσιεύτηκε την 14-2 -2011 στο neatv.gr

Ενημερωτική συνάντηση με τους προέδρους των τοπικών συμβουλίων αλλά και τα τριμελή συμβούλια  είχε το μεσημέρι ο δήμαρχος του διευρυμένου δήμου Πλατανιά  Γιάννης Μαλανδρακης σχετικά με τις αρμοδιότητες της δημοτικής αστυνομίας  . Στην συνάντηση Ο Δήμαρχος Πλατανιά ξεκαθάρισε ότι  οι εργαζόμενοι στην δημοτική αστυνομία  έχουν διευρυμένα  καθήκοντα  ,όπως το να  συμβάλλουν στην εκπαίδευσης για την ενίσχυση των μαθημάτων κυκλοφοριακής αγωγής αλλά  κυρίως στο να ευαισθητοποιήσουν του πολίτες στο τομέα της πρόληψης . Άξιο αναφοράς είναι πάντως ότι μόλις 5 εργαζόμενοι της δημοτικής αστυνομία στελεχώνουν την υπηρεσία σε ένα δήμο 18.500 κατοίκων .

Στις προθέσεις της δημοτικής αρχής είναι να επιτελέσουν ένα διευρυμένο ρόλο πιο κοντά στο πολίτη και τις ανάγκες τους. Πιο συγκεκριμένα οκ. Μαλανδράκης τόνισε ότι  ο ρόλος των αστυνομικών του νέου δήμου δεν είναι μόνο  να κόβουν πρόστιμα και κλήσεις αλλά να ενημερώνουν τους δημότες για τους κανόνες που πρέπει να τηρούνται σε σχέση με την καθαριότητα την οδική συμπεριφορά κ.α .  

Για το λόγο αυτό κλήθηκαν και οι αιρετοί τόσο από το παραλιακό μέτωπο όσο και απο τα ορεινά του δήμου προκείμενου να συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και στην ανάπτυξη μιας αγαστής συνεργασίας με τους εργαζόμενους της  δημοτικής αστυνομίας.

Τέλος ο Δήμαρχος κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι μόλις 5 αστυνομικοί του δήμου καλούνται να σηκώσουν το βάρος για ένα τόσο μεγάλο δήμο ο κ. Μαλανδράκης απάντησε χαρακτηριστικά ότι αυτό δεν παρατηρείται .μόνο στην δημοτική αστυνομία αλλά και σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου
   
www.neatv.gr-Μ.Γ

Kallikrates Chania:Many charged with ... The Municipal Police Platanias
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου