ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥΣ-Οι Νορβηγοί προτιμούν τα Χανιά

Όπως δημοσιεύτηκε την 08-02-2011 στο www.haniotika-nea.gr
Πρώτο τουριστικό προορισμό αποτελούν τα Χανιά για τους Νορβηγούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρυσι επισκέφθηκαν τον Νομό Χανίων περισσότεροι από 130.000 Νορβηγοί τουρίστες, ενώ φέτος εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τους 150.000.
Αυτό επεσήμανε χθες από τα Χανιά ο πρέσβης της Νορβηγίας, κ. Sverre Stub, ο οποίος πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στον δήμαρχο Χανίων, κ. Μανώλη Σκουλάκη. Οπως ανέφερε ο κ. Sverre Stub, σε δηλώσεις του στα τοπικά Μ.Μ.Ε., 'δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκομαι στα Χανιά καθώς είναι από τους τόπους που επισκέπτομαι περισσότερο στην Ελλάδα. Είμαι ικανοποιημένος που βρίσκομαι σε έναν τόπο που ξέρω ότι κάθε χρόνο τον επισκέπτονται άνω των 130.000 Νορβηγών, που έρχονται ξανά και ξανά στο ίδιο μέρος'.
Ο ίδιος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τα Χανιά έχουν ακόμη μεγαλύτερες πιθανότητες να προσελκύσουν περισσότερο τουρισμό και ευχήθηκε στον δήμαρχο Χανίων καλή επιτυχία στις προσπάθειές του να κάνει την πόλη πιο ελκυστική για τους τουρίστες όχι μόνο από τη Νορβηγία αλλά και από άλλες χώρες.
Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το ποιος είναι ο απόηχος της οικονομικής κρίσης της Ελλάδας στη Σκανδιναβία ο Νορβηγός πρέσβης απάντησε ότι: 'Στη Νορβηγία οι πολίτες παρακολουθούν καθημερινά το τι συμβαίνει με την κρίση την Ελλάδα. Εύχομαι, όμως, η χώρα να βγει από αυτή την κρίση με πιο δυνατή οικονομία από ό,τι ήταν πριν'.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, ευχαρίστησε τον πρέσβη της Νορβηγίας για την επίσκεψή του αλλά και για το ενδιαφέρον της Πρεσβείας για τα Χανιά.
'Ηδη έχει ιδρυθεί στα Χανιά Προξενείο που εκπροσωπεί και τις τρεις Σκανδιναβικές χώρες, κάτι που υποδηλώνει το ενδιαφέρον των Σκανδιναβικών χωρών για τον τόπο μας και κυρίως για τον τουριστικό τομέα. Τα Χανιά αποτελούν τον πρώτο προορισμό των Νορβηγών τουριστών στην Ελλάδα. Πέρυσι ξεπέρασαν τις 130.000 Νορβηγούς, ενώ ο πρέσβης στις συνομιλίες μάς υποσχέθηκε ότι φέτος θα είναι πάνω από 150.000 επισκέπτες', επεσήμανε ο κ. Σκουλάκης.
Και πρόσθεσε: 'Οι σχέσεις των δύο χωρών είναι πάρα πολύ καλές και αυτό δημιουργεί όλες τις προϋποθέσεις για να έχουμε εξέλιξη στον τουριστικό τομέα. Θα υπάρξει μια συνεχής επαφή και επικοινωνία με το Προξενείο, όπως και στενή συνεργασία με την υπεύθυνη του τουριστικού τομέα κ. Κοκκινάκη. Επίσης, ενημερώσαμε τον πρέσβη για θέματα Αθλητισμού ότι έχουμε περίπου έτοιμες αθλητικές υποδομές, όπως το κολυμβητήριο, το ποδηλατοδρόμιο και θα χαρούμε, αν οι Νορβηγοί επισκέπτες εντάξουν στο πρόγραμμά τους τον αθλητικό τουρισμό'. Ακολούθησε ανταλλαγή δώρων μεταξύ του δημάρχου Χανίων και του πρέσβη της Νορβηγίας.   


Kallikrates Chania:FOR THE HOLIDAYS-The Norwegians prefer Chania
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου