ΣΤΟΥΣ ΛΑΚΚΟΥΣ-Ενημέρωση παραγωγών για προβλήματα της πατάτας

Όπως δημοσιεύτηκε την 28-11-2011 στο www.haniotika-nea.gr

Ενημερωτική συνάντηση των παραγωγών της περιοχής Ομαλού για τον επιβλαβή οργανισμό της πατάτας, που παρουσιάστηκε στη Δράμα, θα γίνει σήμερα, Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στις 5 το απόγευμα στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου στο χωριό Λάκκοι του Δήμου Πλατανιά.
Ομιλητής θα είναι ο γεωπόνος του Τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων Παντελής Βογιατζάκης.
Οπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, «διαπιστώθηκε για πρώτη φορά στη χώρα, ο επιβλαβής οργανισμός Synchytrium Endobioticum που προκαλεί την ασθένεια γνωστή και ως 'καρκίνωση της πατάτας' σε δείγμα φυτών πατάτας με κονδύλους από καλλιέργεια πατάτας στην περιοχή Δ.Δ. Περιθωρίου του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου Δράμας. Ο επιβλαβής οργανισμός Synchytrium Endobioticum, είναι επιβλαβής οργανισμός καραντίνας και σύμφωνα με το ΠΔ 365/2002 (ΦΕΚ 307 Α΄/ 2002) σε συμμόρφωση προς την οδηγία 69/464/ΕΟΚ του συμβουλίου καθορίζονται μέτρα εξάλειψης. Τα μέτρα αυτά, καθώς επίσης και άλλοι επιβλαβείς οργανισμοί καραντίνας που αφορούν την καλλιέργεια πατάτας, θα παρουσιαστούν στην ενημερωτική συνάντηση των παραγωγών της περιοχής Ομαλού».



Kallikrates Chania:ΣΤΟΥΣ ΛΑΚΚΟΥΣ-Ενημέρωση παραγωγών για προβλήματα της πατάτας
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου