ΑΠΟ ΦΟΡΕΙΣ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ-Νέες κινητοποιήσεις για τον φόρο ακινήτων

Όπως δημοσιεύτηκε την 26-11-2011 στο www.haniotika-nea.gr

Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν πολίτες, φορείς και Σύλλογοι των Χανίων, που διαμαρτύρονται για το ειδικό τέλος ακινήτων.
Παράσταση διαμαρτυρίας οργανώνουν την Τρίτη 29 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωί, στα γραφεία της ΔΕΗ, στην περιοχή Λίμνη Τσόντου, οι Αγροτικοί Σύλλογοι τέως Δήμου Αρμένων και Μηθύμνης, Κάινας, Παλαιών Ρουμάτων και Μεσκλών.
Οπως εξηγούν σε ανακοίνωσή τους, «για να απαιτήσουμε από τη Διεύθυνση της ΔΕΗ να πληρώσουμε τον κανονικό λογαριασμό χωρίς το χαράτσι».
Καταλήγοντας, καλούν  «τους αγρότες να καταβάλουν το ποσό που αντιστοιχεί στο ηλεκτρικό ρεύμα στα μηχανήματα αυτόματης πληρωμής της ΔΕΗ και των τραπεζών (ATM), χωρίς να καταβάλουν το ποσό που αντιστοιχεί στο χαράτσι».

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟΝ ΠΡΑΣΕ
«Οχι» στην έκτακτη εισφορά μέσω της ΔΕΗ λένε 31 κάτοικοι του Πρασέ με κείμενό τους. «Πένθος επικρατεί στο χωριό Πρασέ», σημειώνουν και συνεχίζουν: «Οι ολιγοστοί κάτοικοι με τα κυρτωμένα και παραμορφωμένα κορμιά που συναντάς στα σοκάκια του χωριού, κάθονται με βουρκωμένα μάτια ξαγλώντας το χώμα με τα μπαστουνάκια τους, σκεπτόμενοι πού θα βρουν να πληρώσουν». Τονίζεται ακόμη: «Καλούνται να πληρώσουν ένα χαράτσι για τα πετρόκτιστα από πηλό σπιτάκια τους που κληρονόμησαν από τους παππούδες. Κανένας δεν γνωρίζει την παλαιότητά τους». Καταλήγοντας κάνουν «έκκληση στον Δήμο Πλατανιά και στη ΔΕΗ να μην σηκώσουν το χέρι και κατεβάσουν τον διακόπτη στους γέροντες που κουβαλούν τρεις πολέμους στην πλάτη τους».

ΣΤΟ ΣΕΛΙΝΟ
Την κατάργηση του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας μέσω της ΔΕΗ στον κόσμο της  εργασίας και στις περιοχές    τις ορεινές  και  δυσπρόσιτες ζητά με ανακοίνωσή της η Πανσελινιώτικη Συνεργασία και η επικεφαλής τη Στέλλα Αλφιέρη.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
«Οχι» σε αυξήσεις από τη ΔΕΗ
«Καταδικάζει» η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Χανίων με ανακοίνωσή της «την πρόθεση της Δ.Ε.Η. για αυξήσεις στα τιμολόγια παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, λαμβάνοντας υπόψη την τραγική οικονομική κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει τόσο τα νοικοκυριά όσο και οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις».
Και προσθέτει ότι «οι αυξήσεις της Δ.Ε.Η. θα καταρρακώσουν ακόμα πιο πολύ την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και ιδιαίτερα στον τομέα της μεταποίησης.
Στην κατάσταση παγώματος που επικρατεί στην αγορά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν ανάγκη ουσιαστικής στήριξης και όχι χαράτσια, κεφαλικούς φόρους και επιβαρύνσεις στην ήδη προβληματική λειτουργία τους».


Kallikrates Chania:ΑΠΟ ΦΟΡΕΙΣ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ-Νέες κινητοποιήσεις για τον φόρο ακινήτων
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου