Αντίστροφη μέτρηση για τα 14α Βενιζέλεια!

Όπως δημοσιεύτηκε την 21-4 -2012 στο neatv.gr

Με την συνέντευξη τύπου που παρατέθηκε το πρωί στα γραφεία του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, ξεκίνησε την Παρασκευή (20/4), η αντίστροφη μέτρηση για τους 14ους Βενιζέλειους αγώνες κολύμβησης που θα πραγματοποιηθούν το σαββατοκύριακο 21 και 22 Απριλίου στο κολυμβητήριο Χανίων.

Άπαντες που αναφέρθηκαν στη διοργάνωση, επεσήμαναν τη σπουδαιότητα της διεξαγωγής της, με την πρόεδρο του Ν.Ο.Χ., Χαρούλα Πράπα-Μυλωνάκη, να εκφράζει την ευτυχία της για την λειτουργία μετά από ένα πολύ δύσκολο χειμώνα, των εγκαταστάσεων.
"Ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων και εγώ προσωπικά αισθανόμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που μετά από ένα χρόνο απουσίας, τα 14α Βενιζέλεια είναι ξανά εδώ", ήταν η αρχή των δηλώσεων της κυρίας Πράπα-Μυλωνάκη, για να συνεχίσει: "Οι αγώνες θα γίνουν χάρη στην ευαισθησία και την κατανόηση που επέδειξε το Ε.Α.Κ. Χανίων, οι εργαζόμενοι, οι γονείς και άλλοι φορείς της πόλης μας, όπως ο Ναύσταθμος που βοήθησε με τεχνικά μέσα. Γίνεται πραγματικότητα αυτό που όλο τον χειμώνα περιμέναμε: Να δούμε τις εγκαταστάσεις να λειτουργούν πλήρως. Θέλω να καλωσορίσω τους αθλητές, τους προπονητές, τους παράγοντες της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας αλλά και των σωματείων οι οποίοι βρίσκονται στην πόλη μας για να συμμετέχουν σε αυτούς τους όμορφους αγώνες. Φέτος, λόγω της οικονομικής κρίσης, η αλήθεια είναι πως δεν έχουμε ξένους αθλητές Περιορίσαμε όσο το δυνατόν μπορούσαμε τα έξοδα των αγώνων αλλά σημασία έχει ότι οι αγώνες είναι εδώ, πραγματοποιούνται και γίνονται για τους αθλητές μας, τον αθλητισμό και τον ναυταθλητισμό. Ελπίζω σε καλούς αγώνες, σε καλά αποτελέσματα και τα παιδιά να πετύχουν τους στόχους τους, να πιάσουν τα όρια που θέλουν για την Ολυμπιάδα ή για όπου αλλού επιθυμούν. Εύχομαι καλή διαμονή. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τους χορηγούς μας".
Τα 14α Βενιζέλεια που αποτελούν παράδοση για την πόλη και την κοινωνία των Χανίων, πραγματοποιούνται χάρη στη γενναία συνδρομή του Ενιαίου Αθλητικού Κέντρου Χανίων, ο πρόεδρος του οποίου, κ. Ιπποκράτης Μανουδάκης επεσήμανε τα εξής: "Πριν ενάμιση μήνα περίπου σε μια σύσκεψη που κάναμε, η επιτροπή διοίκησης του Ε.Α.Κ. μαζί με τον Ναυτικό Όμιλο Χανίων, βάλαμε ένα στοίχημα: Να δούμε αν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την εσωστρέφεια και την απαξίωση, με την διεξαγωγή των Βενιζελείων. Θεωρώ ότι αυτός ο στόχος επιτεύχθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία και για πρώτη φορά υλοποιήθηκε με ένα μοντέλο που πραγματικά δεν το έχω ξαναδεί πουθενά αλλού. Μία διοίκηση η οποία διαχειρίζεται ένα αθλητικό κέντρο σε συνεργασία με έναν Αθλητικό Όμιλο, όπως είναι ο Ν.Ο. Χανίων με την ιστορία του και μία επιτροπή η οποία ανέλαβε τη διεξαγωγή των Βενιζελείων αγώνων και μαζί με τους συλλόγους γονέων του Ν.Ο.Χ., καταφέραμε ν? αλλάξουμε την όψη του Ναυταθλητικού Κέντρου μέσα σε 15 μέρες! Αυτό το γεγονός είναι ένα παράδειγμα για το τι μπορεί να κάνει η κοινωνία όταν θέλει να βοηθήσει και πώς μπορεί ένας απλός πολίτης να συνεισφέρει, όταν πραγματικά αυτές οι εγκαταστάσεις του ανήκουν και είναι το σπίτι του. Για πρώτη φορά υπήρξε μια τέτοια συνεργασία και μάλιστα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Θεωρώ υποχρέωσή μου να ευχαριστήσω, καταρχήν τον Ν.Ο. Χανίων για τη συνεργασία του, την επιτροπή διεξαγωγής των Βενιζελείων αλλά ιδιαίτερα τους δύο συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και της κολύμβησης και του πόλο, και αντίστοιχα τους προέδρους, τον κ. Καβαλιεράκη και τον κ. Βολτυράκη, που βοήθησαν με προσωπική εργασία, ακόμα και με δικά τους έξοδα, την ανακαίνιση, την επιδιόρθωση και τη συντήρηση του κολυμβητηρίου για να έχουμε το σημερινό αποτέλεσμα. Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος και συγκινημένος γιατί βλέπω ότι στο κάλεσμα που κάναμε σε αυτή τη δύσκολη εποχή, το πώς ανταποκρίθηκαν οι Χανιώτες, που σε τελική ανάλυση διακρίνονται για το βαθύ δημοκρατικό αίσθημά τους και τη συμμετοχή τους όσον αφορά στους κοινωνικούς αγώνες. Αυτή τη στιγμή λειτουργούν και οι τρεις πισίνες. Είναι μια επιτυχία της τοπικής κοινωνίας".
Από την πλευρά του ο κ. Τάσος Κουρουπάκης, ο οποίος από την περασμένη εβδομάδα αποτελεί τον νέο υπεύθυνο αθλητισμού για την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, δήλωσε: "Με μεγάλη μας χαρά ως Χανιά μετά από 20 μήνες, βλέπουμε να ανθεί ξανά το κολυμβητήριο Χανίων με ό,τι συνεπάγεται. Ως περιφερειακός σύμβουλος και άνθρωπος που του αρέσει τόσο πολύ ο αθλητισμός, έβλεπα με μεγάλη μου λύπη να διαδραματίζονται κάποια άσχημα πράγματα και να μην μπορούμε να κάνουμε αυτό που θα μπορούσαμε. Πρέπει να αποδοθούν συγχαρητήρια σε όλο αυτό τον κόσμο που μετά από 1 χρόνο, διότι πέρσι δυστυχώς δεν έγιναν οι αγώνες, κατάφερε να εξασφαλίσει τη διεξαγωγή του Grand Prix. Τα Βενιζέλεια αποτελούν διαφήμιση για την πόλη μας. Από την πλευρά μας κάνουμε το λιγότερο που θα μπορούσαμε απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους για να τους ευχαριστήσουμε. Ως Περιφερειακή Ενότητα που είμαστε συνδιοργανωτές, θα βρισκόμαστε πλέον όσο το δυνατόν περισσότερο κοντά για να βοηθήσουμε σε αυτές τις δύσκολες μέρες όχι μόνο το Ν.Ο. Χανίων αλλά και όλα τα σωματεία των Χανίων με τις μικρές δυνάμεις που έχουμε. Θα βρισκόμαστε πάντοτε δίπλα τους".
Στη συνέντευξη τύπου παρέστησαν και κάποια από τα σημαντικότερα ονόματα που θα πάρουν μέρος στα Βενιζέλεια, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για το επίπεδο των αγώνων και τη φιλοξενία που προσφέρει ο Ν.Ο.Χ., θέτοντας πολύ υψηλούς στόχους για το τι θέλουν να καταφέρουν το προσεχές σαββατοκύριακο.
Αγγελική Έξαρχου (Ν.Ο. Καλαμακίου): "Τα Βενιζέλεια είναι θεσμός για την ελληνική κολύμβηση. Προσωπικά, έρχομαι κάθε χρόνο. Η επιτυχία των αγώνων έγκειται στο ότι η φιλοξενία που προσφέρει ο Ν.Ο. Χανίων είναι πάρα πολύ καλή, αλλά και στις ομορφιές που παρουσιάζει η πόλη των Χανίων. Το επίπεδο της διοργάνωσης είναι σχεδόν πάντοτε πάρα πολύ καλό. Σχεδόν όλοι οι καλοί αθλητές της Ελλάδος παίρνουν μέρος. Προσωπικά, τα Βενιζέλεια μου είναι μια πολύ ευχάριστη εμπειρία. Ο στόχος μου είναι να κολυμπήσω κοντά στα φετινά μου ρεκόρ και στους επόμενους αγώνες, βελτιώνοντας τους χρόνους μου, να προκριθώ για το Λονδίνο".
Χρήστος Κατρατζής (Ολυμπιακός): "Πιστεύω ότι αυτοί οι αγώνες είναι από τους πιο σημαντικούς που γίνονται κάθε σαιζόν. Είναι διεθνές μίτινγκ, με καλούς αθλητές πάντοτε, και Έλληνες και ξένους. Είναι η τρίτη φορά που έρχομαι. Μ? αρέσει πάρα πολύ αυτό το μίτινγκ. Συνήθως έρχομαι προετοιμασμένος λόγω του υψηλού ανταγωνισμού που υπάρχει. Στόχος μου για φέτος είναι να κατέβω όσο πιο κοντά γίνεται στο όριο. Βασικά, κύριος στόχος είναι να πιάσω το όριο για το πανευρωπαϊκό και να κάνω ό,τι το δυνατόν καλύτερο".
Κώστας Μαρκόζης (Ολυμπιακός): "Είναι η τρίτη χρονιά που έρχομαι και παίρνω μέρος σε αυτούς τους αγώνες. Είναι μια πολύ ιδιαίτερη διοργάνωση. Γενικά, διαφέρει πολύ από το επίπεδο των υπόλοιπων αγώνων και των διοργανώσεων που γίνονται στην Ελλάδα. Πολύ καλό επίπεδο, καλή πισίνα. Έχω έρθει στα Χανιά με στόχο να συνεχίσω την προετοιμασία που έχω για το πανευρωπαϊκό ανδρών. Απώτερός μου στόχος είναι το Ολυμπιακό όριο".
Παναγιώτης Σαμιλίδης (Αργυρούπολη): "Έχω προπονηθεί αρκετά γι? αυτούς τους αγώνες διότι σ? ένα μήνα θα κολυμπήσω στο πανευρωπαϊκό. Τα Βενιζέλεια είναι ένα καλό τεστ για μένα. Είναι αγώνες που κολυμπάνε πάντοτε καλοί αθλητές. Στόχος μου είναι να κολυμπήσω κοντά στους χρόνους μου και αν κάνω ίσως έναν ακόμα πιο γρήγορο χρόνο, αυτό θα είναι ευχάριστο. Στο πανευρωπαϊκό ευελπιστώ να είμαι σε έναν τελικό και επειδή είμαι κοντά στο όριο για τους Ολυμπιακούς, να το πιάσω".
Γιάννης Καρπουζλής (Ολυμπιακός): "Έχω έρθει άλλες δύο χρονιές σε αυτούς τους αγώνες. Είναι αγώνες υψηλού επιπέδου σε ένα πολύ καλό κολυμβητήριο. Οι αθλητές που παίρνουν μέρος είναι πάρα πολύ καλοί και η φιλοξενία από τους ανθρώπους του Ν.Ο. Χανίων, εξαιρετική. Ο στόχος μου είναι να κατεβάσω τους χρόνους μου και να πιάσω το ίδιο για το πανευρωπαϊκό. Ελπίζω στο καλύτερο".
Άννα Ντουντουνάκη (Ν.Ο. Χανίων): "Καταρχάς, ευχαριστούμε όλοι οι αθλητές από τον Όμιλο, όλους όσους βοήθησαν για να γίνει αυτή η μεγάλη διοργάνωση. Θα ήταν καλό να ερχόταν όσο περισσότερος κόσμος γίνεται από τα Χανιά, διότι παρά τις δυσκολίες που υπήρξαν και εξακολουθούν να υπάρχουν, έγινε μία πάρα πολύ καλή προσπάθεια για να πραγματοποιηθούν τα Βενιζέλεια. Προσωπικά, θα προσπαθήσω να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Ο στόχος μου είναι να βελτιώσω το χρόνο που έκανα στο Άμστερνταμ και να πλησιάσω όσο το δυνατόν περισσότερο το όριο για τους πανευρωπαϊκούς και στα 50 και στα 100μ. πεταλούδα".

neatv.gr - Β.Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου