Κοντολαιμάκη-Ηλιάκη Άννα

Όπως δημοσιεύτηκε την 19-4 -2012 στο flashnews.gr
Η Άννα Κοντολαιμάκη-Ηλιάκη γεννήθηκε το 1958 στην Αθήνα. Κόρη του δικηγόρου-Δημοσιογράφου (μέλους Ε.Σ.Η.Ε. Κρήτης και Νήσων και Αρχισυντάκτη της εφημερίδας «Παρατηρητής» στα Χανιά) Ιωάννη Ηλιάκη και της Αργυρώς, το γένος Τρουλάκη.

Τελείωσε το 1ο Γυμνάσιο Θηλέων Χανίων και στην συνέχεια φοίτησε σε Σχολή Λογιστών.

Από το 1978 ως το 1992 εργάστηκε ως Λογίστρια. Το 1992 διορίστηκε Γραμματέας της Κοινότητας Στερνών. Επίσης διετέλεσε Γραμματέας του Συμβουλίου Περιοχής 5ης Εδαφικής Περιφέρειας Χανίων (Ακρωτηρίου) και της Κοινότητας Χωρδακίου. Από το 1998 μέχρι σήμερα εργάζεται στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (Υ.Π.Α.), στον Κρατικό Αερολιμένα Χανίων.

Στις εκλογές του 2002 και του 2006 εκλέχτηκε Δημοτική Σύμβουλος Ακρωτηρίου. Διετέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κατά τα έτη 2003-2004. Από τον 1/2008 έως 12/2010 διετέλεσε Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, και παράλληλα αρμόδια για θέματα Υγείας και Πολιτισμού του Δήμου Ακρωτηρίου.

Διετέλεσε επίσης μέλος της Επιτροπής Ισότητας Νομού Χανίων, μέλος του Δ.Σ. της Διαδημοτικής Επιχείρησης ύδρευσης και Αποχέτευσης Ακρωτηρίου, εκπρόσωπος του Δήμου Ακρωτηρίου στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης, καθώς επίσης και εκπρόσωπος του Δήμου Ακρωτηρίου για την οργάνωση των XIII Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics Αθήνα 2011.

Στο παρελθόν έχει διατελέσει Γραματέας Δ.Σ. του Τοπικού Συλλόγου Υπαλλήλων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας στον Κρατικό Αερολιμένα Χανίων.

Είναι μέλος της Ν.Δ. από το 1991.

Στις Περιφερειακές Εκλογές του 2010 ήταν υποψήφια με τον συνδυασμό «Η Κρήτη μας Ενώνει» με επικεφαλής τον Γιάννη Πλακιωτάκη, και έλαβε 1005 σταυρούς προτίμησης.

Είναι παντρεμένη με τον Εμμανουήλ Κοντολαιμάκη, Τοπογράφο, με τον οποίο έχει δυο παιδιά, το Γιώργο, 29 ετών, Γεωπόνο και την Αργυρώ, 24 ετών, φοιτήτρια του τμήματος Μηχανολογίας ΤΕΙ Κρήτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου