Σήφης Βαλυράκης: Θετική για την Ευρώπη η ανάδειξη του Γάλλου Σοσιαλιστή Ολάν

Όπως δημοσιεύτηκε την 23-4 -2012 στο neatv.gr

Θετική εξέλιξη για την Ευρώπη, χαρακτηρίζει τη νίκη του Γάλλου Σοσιαλιστή Ολάν, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Χανίων Σήφης Βαλυράκης. Στην σχετική ανακοίνωση, ο κ. Βαλυράκης επισημαίνει!

"Η θετική εξέλιξη για τον σοσιαλιστή υποψήφιο των Προεδρικών εκλογών στη Γαλλία αναδεικνύει την δυναμική ανακατατάξεων στο ευρωπαϊκό πολιτικό επίπεδο και δείχνει τον δρόμο για τις εθνικές εκλογές στην Ελλάδα της 6ης Μαΐου.

Τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία καταγράφουν προβάδισμα του υποψηφίου των Σοσιαλιστών, που πλέον οδεύει με αυξημένες πιθανότητες επικράτησής στην τελική αναμέτρηση, που θα καθορίσει ποιος θα είναι ο πολιτικός ηγέτης της χώρας τα επόμενα χρόνια.
Το αποτέλεσμα αυτών των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, στη συγκεκριμένη πολιτική και οικονομική συγκυρία  έχει μεγάλη σημασία, καθώς φαίνεται ότι μπορεί να ανατρέψει τον συντηρητικό συσχετισμό δύναμης και να επηρεάσει αποφασιστικά την ακολουθούμενη από την Ευρωζώνη οικονομική πολιτική μονόπλευρης λιτότητας.
Είναι βέβαιο ότι η ενδεχόμενη εκλογή του Φρανσουά Ολάντ θα σηματοδοτήσει μια νέα εποχή για τα Ευρωπαϊκά πράγματα.
Με την πιθανή αλλαγή του πολιτικού σκηνικού στη Γαλλία αναδύονται προοπτικές για μια ευρωπαϊκή πολιτική ανάπτυξης και απασχόλησης. Είναι λοιπόν ευκαιρία για τη χώρα μας, καθώς το πρόβλημα ελλειμμάτων, ύφεσης, και ανεργίας είναι συστημικό πρόβλημα της Ευρωζώνης και θα πρέπει  να αντιμετωπιστεί με την πολιτική και οικονομική θετική δραστική παρέμβαση της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το βράδυ της μεθεπόμενης Κυριακής το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών πρέπει να βρει την Ελλάδα όρθια, έτοιμη να διεκδικήσει καλύτερο ρόλο και θέση στα νέα Ευρωπαϊκά δεδομένα, με τη συστράτευση όλων των προοδευτικών πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων της πατρίδας μας.
Τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινής γνώμης τάσσεται ανεπιφύλακτα υπέρ της παραμονής της χώρας μας στο ευρώ, είναι στο χέρι όλων, με την ψήφο κάθε ενός από εμάς, να διασφαλίσουμε την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας και να διαφυλάξουμε τη χώρα μας από το ενδεχόμενο ακυβερνησίας.".

Επίσκεψη Σήφη Βαλυράκη στα εγκαίνια της νέας πτέρυγας του Μουσείου Τυπογραφίας

Το Μουσείο Τυπογραφίας που βρίσκεται στο Βιοτεχνικό Πάρκο Χανίων επισκέφτηκε χθες το απόγευμα ο υποψήφιος βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ Σήφης Βαλυράκης.
Με αφορμή την τελετή εγκαινίων της νέας πτέρυγας του Μουσείου, ο Χανιώτης πολιτικός δήλωσε ότι ο χώρος αυτός αποτελεί «κόσμημα» για την περιοχή των Χανίων, καθώς δίνει μια συνολική εικόνα της ιστορίας της Τυπογραφίας από τον 15ο αιώνα έως τις σύγχρονες γραφικές τέχνες.
Ο κ. Βαλυράκης αναφέρθηκε επίσης στην θετική ανταπόκριση του κόσμου, ο οποίος, όπως είπε χαρακτηριστικά, αγκαλιάζει τέτοιου είδους πρωτοβουλίες.
Τέλος, εκθείασε τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα του Μουσείου, χαιρετίζοντας με τον τρόπο αυτό την σημαντική προσπάθεια του κ. Γιάννη Γαρεδάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου